iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iTunes (https://forum.iculture.nl/f8/desktop/f13/itunes/)
-   -   Windows: Reservekopie foutmelding (https://forum.iculture.nl/f8/desktop/f13/itunes/135281-reservekopie-foutmelding.html)

mvde 14-02-13 21:35

Reservekopie foutmelding
 
Hallo,

Ik heb een probleem. Uiteraard ben ik eerst gaan kijken of er een topic bestond waarin dit probleem reeds eerder heeft plaatsgevonden maar ik kon niks vinden.

Ik heb op 31-1 een backup van mijn iphone 4 moeten maken omdat ik hem moest opsturen voor reparatie. Ik heb gekozen voor itunes-reservekopie en dat is allemaal goed gegaan. Van mijn verzekeraar kreeg ik een iphone 3 ter beschikking, de reservekopie kon ik erop zetten en verder was er niks aan het handje. Nu heb ik mijn iphone 4 terug ontvangen en nu krijg ik telkens een foutmelding met het erop zetten van de reservekopie. Als foutmelding geeft hij aan (in mijn woorden): Dat de kopie niet opgeslagen kan worden op de computer door gebrek aan ruimte. Maar ik wil niks opslaan, ik wil gewoon die kopie op mijn iphone zetten. Vraag 1: Waarom vraagt itunes dan toch nog om ruimte?

Dus ik heb ongeveer 10gb van mijn C-schijf eraf gegooid waar na ik vervolgens nog eens probeer om de kopie erop te zetten. Vervolgens krijg ik weer de foutmelding maar nu is weer mijn C-schijf vol. Vraag 2: Hoe kan dit? En waar kan ik het bestand vinden dat zoveel ruimte in beslag neemt?

Vervolgens vraag 3: Heeft er iemand een oplossing voor dit probleem?

Ik moet van de verzekeraar binnen 3 dagen de iphone terug sturen anders komen er kosten in rekening. Ik wil dit graag voorkomen en hopend op een snelle reactie van iemand.

Bij voorbaat dank! Ik hoop dat jullie mij willen/kunnen helpen.

Gr,

Maarten

wuzzup 14-02-13 22:15

antwoord vraag 1:
dit komt waarschijnlijk omdat itunes voordat deze een backup restored eerst een backup maakt van de iPhone die je op dat moment aansluit.

antwoord vraag 2:
omdat de vorige backup is mislukt maakt itunes wederom een nieuwe map aan en probeerd wederom om de iPhone te backuppen. De backup bestanden zijn terug te vinden in : c:\users\(jouw username)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup

hier zie je als het goed is meerdere mappen met een hele lange naam. Elke map is een backup of een backup poging. op basis van de gewijzigd op datum en tijdgroep kan je zien waneer deze backup is gemaakt.

let op dat je folder settings is ingesteld dat deze wel hidden files en folders laat zien anders krijg je deze mappen niet te zien.

antwoord 3:
De meest veilige oplossing is om een externe harde schijf aan te schaffen met voldoende ruimte als je die niet al in je bezit hebt. daarna alle backup mappen kopiŽren naar de externe harde schijf.
NOOIT verplaatsen want er kan tijdens het kopiŽren altijd wat mis gaan.
Pas als alles goed is overgezet op de externe hard disk kan je op basis van de backup datum en tijd de twee mislukte mappen weg gooien op je pc door middel van shift delete. Anders gooi je iets weg maar zit het nog steeds in je prullenbak. shift zorgt ervoor dat het ook meteen uit je prullenbak is.

Hope this helps ... Succes !

mvde 15-02-13 12:02

Thanks wuzzup! Het heeft allemaal geholpen!
Nooit geweten dat met hidden files, heel slecht maar heb aardig wat bijgeleerd zo... Erg bedankt hiervoor!

Groeten

wuzzup 15-02-13 19:34

:) Graag gedaan !


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:05.