iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iTunes (https://forum.iculture.nl/f8/desktop/f13/itunes/)
-   -   Mac OS X: oude versies ipa's simpel backuppen? (https://forum.iculture.nl/f8/desktop/f13/itunes/169131-oude-versies-ipa-s-simpel-backuppen.html)

Guest-20170917003111 12-11-15 12:39

oude versies ipa's simpel backuppen?
 
Heeft iemand al een slimme, simpele manier gevonden om eenvoudig, liefst automatisch en/of draadloos, oude versies van je apps via iTunes te bewaren?
Ik heb niet alle apps op alle iDevices, dus automatisch via Wi-Fi apps syncen met iTunes is niet echt een optie (denk ik).

Van tijd tot tijd is er weer zo'n update van een app waarvan je denkt: "hoezo update? downdate zul je bedoelen:(", en op dat moment realiseer je je - altijd te laat - weer: ik had eigenlijk ook eerst in iTunes de oude .ipa moeten veiligstellen, dan had ik weer terug gekund...

Heeft iemand daar al iets slims op bedacht?

Kun je bijvoorbeeld de ipa van n iDevice weer ahw uploaden naar iTunes en vervolgens daarvandaan weer 'downloaden' op een ander iDevice (ook onder iOS9 met app thinning/slicing)? Ik zet, na een paar slechte ervaringen, updates nl vaak wel eerst maar op n iDevice om ze eerst uit te proberen voor ik de rest eraan waag, maar mis de discipline om steeds handmatig eerst via iTunes en Finder de oude ipa veilig te stellen. Het is ook zo'n omslachtig gedoe als je de apps ook OTA kunt updaten.

PS concreet gaat het me nu vooral om de youtube app, de update van begin oktober is z slecht dat ik weer op l mijn iDevices de voorgaande versie terug wil. Maar het fenomeen 'als update vermomde downdate' is natuurlijk helaas veel wijder verbreid dan die app alleen :O


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:48.