iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iTunes (https://forum.iculture.nl/f8/desktop/f13/itunes/)
-   -   synchroniseren met Itunes na PC crash (https://forum.iculture.nl/f8/desktop/f13/itunes/26689-synchroniseren-itunes-na-pc-crash.html)

Jean72 09-12-08 19:34

synchroniseren met Itunes na PC crash
 
Mijn laptop was gecrashed en ik heb windows er opnieuw opgezet. Ook itunes dus weer opnieuw er op moeten zetten. Als ik nu mijn iphone connect en laat synchroniseren dan zegt itunes dat ik al mijn apps kwijt ben als ik hem sync.
Vreemd, je zou zeggen dat de lege Itunesbibliotheek juist gevuld zou worden met de apps die al op mijn iphone staan maar dat is dus niet zo.
Wat moet ik doen om toch goed te synchroniseren ?

King1987 09-12-08 22:42

Als het alleen om de app's gaat. Deze kan je downloaden uit de iTunes store. Met het account waarmee je betaald hebt. Dus krijg je ze gratis. Doe dit eerst, daarna syncen.

(geen probleem met je contacten enzo? of gewoon je reservekopie terug gezet?)

Jean72 10-12-08 18:05

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door King1987 (Bericht 229178)
Als het alleen om de app's gaat. Deze kan je downloaden uit de iTunes store. Met het account waarmee je betaald hebt. Dus krijg je ze gratis. Doe dit eerst, daarna syncen.

(geen probleem met je contacten enzo? of gewoon je reservekopie terug gezet?)

Ok , dank je , zo kan het proberen ja. Mijn contacten zijn inderdaad ook niet helemaal goed gesynced op de een of andere manier.

grtz

wouta 31-05-10 17:17

Ik heb dus ook een gecrashte HD gehad gisteren. Met de oude HD is niets te beginnen meer dus ik kan niet bij de oude backups e.d.

Nu wil ik graag mijn iphone weer synchroniseren zonder dat ik de apps, foto's , contacten e.d. verlies. Ik kan helaas nergens vinden hoe ik dit moet doen.

Iemand hier een idee ?

johanzp 14-06-10 21:30

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door wouta (Bericht 458397)
Ik heb dus ook een gecrashte HD gehad gisteren. Met de oude HD is niets te beginnen meer dus ik kan niet bij de oude backups e.d.

Nu wil ik graag mijn iphone weer synchroniseren zonder dat ik de apps, foto's , contacten e.d. verlies. Ik kan helaas nergens vinden hoe ik dit moet doen.

Iemand hier een idee ?

Om contacten te synchroniseren na een PCcrash gebruik ik zelf idrivelite (gratis via appstore). Je maakt gewoon een backup van al je contacten, en als een synchronisatie een keer is foutgegaan of je PC is gecrashed dan kun je gewoon weer restoren.

lirin 24-06-11 16:26

En hoe werkt dat met music op je iPhone?

Bubbly 25-06-11 02:41

Ho ho, stop even..

Als je een computer opnieuw installeert, dan moet je ook opnieuw de computer machtigen voor gebruik in de iTunes applicatie. Ga hiervoor naar het menu Store en selecteer "Machtig deze computer" of iets dergelijks in het Engels. Dit is het allereerste wat je doet als je een iOS-apparaat wilt beheren via een computer.

Als je dit hebt gedaan, is wat je moet doen na je de iPhone verbindt:
1. Automatisch sync uitschakelen / niet inschakelen.
2. Een back-up/reservekopie maken.
Na de reservekopie is gemaakt:
3. Rechtsklik of ctrl+klik je op je iPhone in de afspeelmappen-lijst.
4. Selecteer "Zet aankopen over" of "Transfer purchases" om alle apps en (game) saves die er nog niet staan over te zetten op iTunes.
5. Nu maak je de keus of je apps wilt synchroniseren met je computer of niet. Zo ja, dan schakel je auto-sync weer in voor de gegevens die je graag gesynchroniseerd ziet!Verder kun je hier (opent iTunes) in de App Store de apps downloaden die je voorheen hebt gekocht.


Laat maar weten als er nog iets onduidelijk is :)


Edit: Ik zie nu pas dat het topic uit 2008 stamt! Hopelijk heeft iemand er nog wel iets aan.

@lirin
Gebruik dit programma daarvoor ;)

vreesmans 24-08-11 13:20

Beste Bubbly,

Ik hoop dat je mij kan helpen, want ik ben even ten einde raad. Ik heb honderden berichten ghelezen, maar jouw laatste bericht sluit het beste aan bij hetgene er bij ons is fout gegaan. NAtuurlijk nodig ik niet alleen jou, maar iedereen die een oplossing weet ui om me te helpen.

Bij ons is de wet van Jameson toegeslagen (Wet van Jameson: Murphy was an optimist).

Enkele weken geleden is de laptop van mijn vrouw gecrashed. Nieuwe laptop gekocht en zijn we mee aan het werk. In al die tijd heeft mijn vrouw haar 3GS niet gesynct.
Op haar nieuwe laptop installeert ze iTunes en ze sluit haar 3GS aan. Met de machteging gaat het niet helemaal lekker en de computer synct niet de apps en aankopen met iTunes. Vervolgens geeft hij aan dat hij moet herstellen. Toen op de knop herstellen gedrukt en vervolgens verschijnt er in het scherm van de iphone het logo van iTunes en een usbstekkertje. (Overigens is de iPhone volledig standaard, en niet gejailbreakt.)

Vervolgens geeft de computer aan dat het hesrtellen niet lukt, vanwege een code (1611). Volgens internet kan dit werkelijk van alles zijn. Zodra je de kabel loskoppelt schakelt de phone direct uit (alsof er geen stroom op staat).

Ik had ergens gelezen op internet dat dit een batterij probleem kon zijn, dus ben ik naar een repairshop gegaan. Zij hebben de batterij getest, maar die was goed. Vervolgens hebben ze de moederboard op een andere 3gs geprobeert en daarbij gaf hij dezelfde foutmelding. De conclussie is dus ook dat het geen hardware probleem is, maar dat het softwarematig is.

Heb je enig idee hoe dit opgelost kan worden? We hebben echt al van alles geprobeert. Herstellen met itunes op meerder computers. DFU op meerder computers, niet lukt.

Mooiste is wel dat mijn vrouw veel heeft gedwonload uit iTunes. Dat was gesynct met de gecrashte laptop. Die informatie zijn we kwijt. Vervolgens is ook de 3GS gecrasht, dus daar zijn al die albums ook niet meer beschikbaar. En via iTunes zijn ze niet nogmaals te downloaden.
Vierdubbele strop dus
1) Gecrashte laptop,
2) Gecrashte iPhone,
3) Alle betaalde downloads weg.
4) Wel nog een jaar een telephone abo, maar geen telefoon.

Met name de gecrashte iPhone is een probleem, waarvoor we hopen dat iemand een paardemiddel heeft of een zeer goeie tip wie/wat of waar hij eventueel nog gemaakt kan worden.

Groet,

Remco

Bubbly 26-08-11 02:52

Beste Remco,

Ben je wel naar je telco gegaan om aanspraak te maken op je garantie? Je kan 2 jaar lang naar ze toe gaan als er iets mis is met je iPhone, mits je die iPhone niet zelf hebt opengemaakt. Ik weet niet hoe het zit met die repairshop waar jullie heen zijn gegaan. Als die niet bij je provider is aangesloten kan het zijn dat ze je garantie niet toekennen. Ik zou het hoe dan ook proberen! Welke provider heb je? Log in op je persoonlijke pagina en ga daarna naar de reparatiepagina. Je kunt ook bellen, via sociale media of andere communicatiemiddelen die ze ondersteunen contact opnemen.

Als ze toch zeggen dat je garantie verloren is doordat het al geopend is etc., kun je moeilijk gaan doen en zeggen dat het echt niet zo is :P of je kunt ze betalen om het te fixen. Nog een ander redmiddel is in een ander land bij de Apple Store langs te gaan (binnen 1 jaar na aankoop, Apple heeft lak aan Europese wetten die 2 jaar garantie voorschrijven).

Wat betreft de verloren muziek, klik hier (opent iTunes; als het goed is) en kijk hier voor meer uitleg. Als je ooit iets koopt (ongeacht of het [tijdelijk] gratis was of betaald), kun je dat áltijd weer opnieuw downloaden, mits het nog in de Store staat.

Laat maar weten hoe en wat :)

Succes!

vreesmans 26-08-11 09:45

F*CK, rookie mistake.... Ik heb bij een repairshop de batterij laten checken. Daarmee is de garantie dus verlopen. Ik dacht namelijk dat de garantie als was verlopen na een jaar. f*ck, f*ck, f*ck.

Wel bedankt voor je antwoord. Het terughalen van de muziek ga ik strakjes proberen.

Zal effe melden of het gelukt is.

Bubbly 26-08-11 23:23

Je kan het alsnog proberen ;) Ook kun je het erbij zeggen en kijken wat voor prijs ze voor reparatie vragen, je bent in het geval van een reparatie wel een paar weken die telefoon kwijt.

Voortaan ook altijd eerst met de winkel/provider zelf contact opnemen voor je het ergens anders probeert, je weet maar nooit!

mariamatje 20-02-13 16:25

Nadat mijn laptop was gecrasht heb ik windows er opnieuw opgezet en ook itunes er dus weer opnieuw gezet. Als ik nu mijn iPhone aansluit en en wil laten synchroniseren dan geeft itunes aan dat ik al mijn inhoud kwijt ben als ik hem sync. Op mijn Iphone heb ik al mijn 7.063 foto's die ik absoluut niet kwijt wil, wat moet ik doen om toch goed te synchroniseren ?


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 03:40.