iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iTunes (https://forum.iculture.nl/f8/desktop/f13/itunes/)
-   -   Voor- en achternamen omdraaien contacten (https://forum.iculture.nl/f8/desktop/f13/itunes/30300-voor-achternamen-omdraaien-contacten.html)

WmL1982 16-02-09 17:22

Voor- en achternamen omdraaien contacten
 
Ik heb toen ik mijn iPhone kreeg mijn contacten uit mijn oude telefoon gesynchroniseerd met mijn outlook zodat ik de gegevens gemakkelijk over kon zetten naar mijn iPhone. De gegevens van mijn oude telefoon werden echter verkeerd ingelezen; de achternaam kwam bij de voornaam te staan en andersom. Ik heb de boel toen toch maar gesynchroniseerd, maar ik wil mijn gegevens nu toch wel graag op orde hebben zodat ik die gegevens weer kan koppelen aan emailadressen van mijn Gmail (dat is dan weer een tweede stap, maargoed).

Is er een handig trucje om in outlook (of op mij iPhone) bij mijn contacten de voornamen en achternamen te wisselen? En is het mogelijk om automatisch de emailadressen van mijn gmail aan de outlook contacten te koppelen? Of moet ik echt alle adressen en voor en achternamen handmatig kopieren en plakken?

Gilliam 16-02-09 17:24

Instellingen>Mail, Contacten, Agenda>Contacten>Sorteren.

ControlSje 16-02-09 18:50

Is het misschien een optie om de contacten te exporteren naar bijvoorbeeld csv en dan de kolomen in excel omdraaien en dan weer in te lezen?
Ik heb dit nog nooit geprobeerd maar in theorie zou dit moeten werken.
Ik kan me ook vaag iets herinneren dat het ook mogelijk is om de kolomen van een import bestand toe te wijzen aan outlook velden.
Ik hoop dat je er iets mee kan ;)

WmL1982 17-02-09 14:03

Thanks!

Gilliam, dat heb ik inderdaad al zo gedaan, en het maakt het absoluut werkbaar. Helaas blijft zo toch in het veld voornaam de achternaam van iemand staan, en in het veld achternaam de voornaam. Ik wil de boel gewoon netjes ordenen, zodat ik niet meer bij voornaam de achternaam moet invullen en andersom.

ControlSje, ik denk dat het zo wel moet lukken. Ik zal me er van de week eens even aan wagen.

WmL1982 19-02-09 14:45

Zo, gelukt:)


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 08:37.