iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iTunes (https://forum.iculture.nl/f8/desktop/f13/itunes/)
-   -   sync prive (iCal) & werk (exchange server) (https://forum.iculture.nl/f8/desktop/f13/itunes/38116-sync-prive-ical-and-werk-exchange-server.html)

jpunja 29-06-09 10:37

sync prive (iCal) & werk (exchange server)
 
Voordat ik daadwerkelijk overga tot de aanschaf van de iPhone, echter een klein vraagje.
Op mijn werk heb ik een windows exchange server voor mail/agenda en deze wil ik synchroniseren met mijn iPhone (zowel mail als agenda). Echter heb ik ook een priveagenda in iCal (eigenlijk meerdere, zoals ‘verjaardag’ ‘prive’ etc).

Kan ik beide agenda’s op mijn iPhone krijgen, waarbij ik privé-afspraken in mijn privé-agenda zet, en werkafspraken op mijn exchange-agenda. En hierbij mogen privé-afspraken dus niet op de exchange serer komen. En wat gebeurd er met de exchange-agenda als ik mijn iPhone aan mijn MacBook hang? Zie ik die terug in iCal of juist niet?

jpunja 01-07-09 09:57

Blijkbaar heeft iedereen het hier zo goed dat niemand op z'n werk gebruik hoeft gemaken van Windows Exchange ;-)?

Svenninho 03-07-09 09:42

Mmm het is een beetje ingewikkeld maar here we go ...
Je moet ervoor zorgen dat je sync met je exchange server via een andere pc gebeurt of ten minste via een andere iTunes. Hierbij duid je OUTLOOK als sync bron aan en duid je ook aan dat hier enkel de calender 'Calender' wordt gesynct.
Op de andere pc, laat je gewoon alles syncen.
Let wel op ... de calender 'Calender' mag je niet wijzigen of hij creëert een nieuwe.
Is wat prutswerk voor je de juiste handelingen vindt, maar ... het werkt.
Ena ls je hulp nodig hebt ... dan lees ik het hier wel ;-)

jpunja 03-07-09 10:15

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Svenninho (Bericht 317211)
Mmm het is een beetje ingewikkeld maar here we go ...
Je moet ervoor zorgen dat je sync met je exchange server via een andere pc gebeurt of ten minste via een andere iTunes. Hierbij duid je OUTLOOK als sync bron aan en duid je ook aan dat hier enkel de calender 'Calender' wordt gesynct.
Op de andere pc, laat je gewoon alles syncen.
Let wel op ... de calender 'Calender' mag je niet wijzigen of hij creëert een nieuwe.
Is wat prutswerk voor je de juiste handelingen vindt, maar ... het werkt.
Ena ls je hulp nodig hebt ... dan lees ik het hier wel ;-)

Enorm bedankt voor je antwoord!! Goed om te horen dat het moet kunnen, hoewel wel met een omweg.

Ik snap het echter nog niet helemaal. Immers, de sync met je exchange server gebeurd niet via een pc en/of macbook, maar 'door de lucht'. Ik sync de iPhone dmv een kabel enkel met m'n macbook. Moet ik dan nog steeds twee iTunes instellen?

Svenninho 03-07-09 10:56

Ok ... dat maakt het iets makkelijker.
Ik heb dat ook maar dan net omgekeerd : MobileMe via 'de lucht' en Outlook via itunes.
In mijn geval laat ik Mobile me alle agenda's syncen behalve deze van het werk en via itunes op laptop werk laat ik enkel de werkagenda syncen.
Nadeel is wel dat iphone dan enige plek is waar beiden samen staan.
Ik heb al geprobeerd de werkagenda te integreren in MobileMe maar ... dan gaat Outlook telkens een nieuwe maken en heb ik de werkafpsraken telkens 2 keer staan.

jpunja 03-07-09 10:59

Thanks. Ga het een deze dagen proberen. Je hoort nog van me ;-).

JeanG 07-07-09 21:12

Het kan nog makkelijker. Je kan meerdere agendas met het CaLDAV protocol (ondersteund door Gmail) in één oogopslag bekijken in je iphone. Ik gebruik ze nu naast elkaar, een voor exchange en één voor privé.

jpunja 07-07-09 21:31

Alles werkt helemaal super. Thanks.

(vreemd dat dit niet kan op een windows mobile... en op een iPhone is het te makkelijk in te stellen. Do I have to say more?)

JeanG 07-07-09 21:45

Psies..

Ben nu alleen nog aan het rommelen met de kleuren, heb net als test 4 agenda's toegevoegd, rood, blauw, matrood en matblauw... geen groene of gele, wilde mijn vrouw een rode (!) agenda geven....

Kleuren kan je helaas niet zelf uitkiezen, wel vind ik de dagweergave erg mooi.

jpunja 07-07-09 21:48

Hier op deze staat staat ergens een uitleg hoe je de kleuren zelf kan 'bepalen'. Komt erop neer dat je de agenda's los moet toevoegen; de iPhone geeft standaard de eerste agenda rood, daarna groen (?) etc.
Kan je je vrouw ook weer blij maken ;-).

JeanG 07-07-09 22:13

Ha de kleuren neemt hij vanzelf over van mijn Googleagenda. Heb nu andere kleuren gebruikt en hij neemt ze (na een tijdje, na syncen) over!

Wat een superfoon!

DVSensei 20-07-09 14:58

Hallo allemaal,

Ook ik zou graag mn werk en prive-agenda in mn iphone hebben.
Mijn situatie is als volgt:
Thuis synchroniseer ik vanuit Outlook via iTunes op mn iphone. De meeste afspraken voer ik in op mn iphone.
Op mn werk gebruiken we een exchange server. Mail komt binnen op mn laptop en dus ook mn agenda. Deze agenda wil ik syncen met mn iphone.
Ik wil alleen niet dat mijn prive-agenda in mijn werkagenda leesbaar is, ofwel alleen met als prive-gemarkeerde afspraken. (het gaat me erom dat mijn collega's niet mijn prive-afspraken kunnen zien.)

Iemand een idee hoe ik dit ozpet?
Ik ben echt een NooB op iphone gebied.

Tnx!

RoelG 09-09-09 12:44

Ik heb hier een probleem mee: thuis heb ik de prive agenda's van mijn vriendin en mezelf in iCal. Op het werk heb ik de werkagenda. Ik wil alle 3 de agenda's synchroon houden op alle toestellen: dus iMac, iPhone en laptop...

Als ik thuis sync zet hij alles keurig over. Als ik daarna op de laptop sync staat het vinkje "Agenda's syncen" telkens weer uit in Itunes. Als ik dit terug aanzet en dan sync, vraagt iTunes telkens of ik de data wil vervangen of samenvoegen. Ik kies dan voor samenvoegen en dat zet hij al m'n agenda's keurig in Outlook.

Als ik dan weer thuiskom heb ik daar hetzelfde probleem: vinkje van agenda's syncen staat dan daar weer uit...

Hoe kan ik dit oplossen?

LanWolf 14-09-09 11:45

Ik heb mijn prive agenda in Google calendar gezet, en die kan je via caldav zo aan je iphone knopen (helemaal met het iPhone config tool van apple zelf, zijn wel handleidingen voor te vinden op internet), en ook in ical gebruiken (is zelfs een setup dingetje voor van google.)
Dan kan je verdere agenda van werk via een exchange account op je iphone syncen, werkt eigenlijk goed, ook je contacten komen appart te staan, een extra categorie. (eigenlijk sync je dus dan niet meer VIA de laptop of iMac, alles OTA via bv Wi-Fi of 3g)


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 04:05.