iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iTunes (https://forum.iculture.nl/f8/desktop/f13/itunes/)
-   -   Synchronisatieprobs... (https://forum.iculture.nl/f8/desktop/f13/itunes/43916-synchronisatieprobs.html)

cvosselt 16-09-09 17:44

Synchronisatieprobs...
 
Ik heb een iPhone 3G, 16GB, 3.0.1 FW, zwart,...

Lange tijd heb ik een probleem gehad waar ik de oorzaak niet van wist, namelijk telkens ik de iPhone synchroniseerde met mijn iTunes belde mijn iPhone niet meer. Ik specifieer: ik kon niet meer gebeld worden, zelf bellen ging wel nog. Maar telkens ik gewoon synchroniseerde met iTunes kon ik niet meer gebeld worden.

Gevolg: ik ben 5 keer naar Mobistar gegaan, 5 keer een nieuwe iPhone gekregen (let wel op: de eerste keer 321,... euro moeten betalen, zogezegd waterschade). Maar Mobistar zei dat het niet aan de iPhone zou liggen.

Na maanden (3!) zoeken ben ik er achter gekomen dat het probleem te maken heeft als ik synchroniseer met google of met andere servers (denk ik?). Wanneer ik mijn iphone synchroniseer met gmail, Nimbuzz, pushberichten, Palringo,...

Volgens mijn beperkte kennis zou het dus te maken hebben met een server ofzo? Ik heb er eigenlijk niet zo veel verstand van wat het probleem zou kunnen zijn. Maar zeker is dat wanneer ik synchroniseer met gmail, msn en dergelijke, dan kan ik niet meer gebeld worden. Dan komen mensen meteen op mijn voicemail terecht.

Voorlopig lukt het, want ik heb geen gmail, geen msn, geen push,... dus iedereen kan me bellen. Maar wanneer ik me aanmeld op 1 van die dingen, dan belt de iPhone niet meer.

P.S.: dit probleem is onafhankelijk aan een jailbreak. Dus zowel met of zonder jailbreak treedt dit probleem op.

Alvast bedankt voor jullie moeite!

Chris


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 17:31.