iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iTunes (https://forum.iculture.nl/f8/desktop/f13/itunes/)
-   -   Mac OS X: iTunes Verlopen en toch geen update beschikbaar? (https://forum.iculture.nl/f8/desktop/f13/itunes/63504-itunes-verlopen-toch-geen-update-beschikbaar.html)

Ruben.cc 03-07-10 22:21

iTunes Verlopen en toch geen update beschikbaar?
 
1 Bijlage(n)
Ik wilde zojuist iTunes opstarten en kreeg de eigenaardige melding dat iTunes verlopen is. Op zich vond ik dit al een hele vreemde melding, maar nog vreemder toen na een check op een update bleek dat die er niet is.

Iemand bekend met dit probleem en hopelijk de oplossing?

Bomans 03-07-10 23:30

Je hebt niet toevallig de beta van iTunes 9.2 draaien (die nodig was om iOS4 GM te installeren)?

Download eens 9.2 van de Apple site en installeer die er eens over.

Ruben.cc 03-07-10 23:45

Ja, ik heb de beta die nodig was om de GM van iOS4 te kunnen gebruiken. Maar dat is ook 9.2. Ik heb ook iOS4 niet hoeven bijwerken, daar draait nog steeds die GM versie op.

Maar ik zal dan inderdaad maar eens proberen met de hand een "verse" download er overheen te zetten, ook al geeft software update niks aan. Bedankt voor het meedenken. ;)

Ruben.cc 04-07-10 06:40

Na het opnieuw installeren van iTunes start deze gewoon op als ik dit handmatig doe, maar als iTunes start na het docken van mijn iPhone krijg ik nog steeds die melding. Nu snap ik er werkelijk helemaal niks meer van!

iGadget 04-07-10 08:09

Computer nog even herstarten misschien ?

Ruben.cc 04-07-10 09:00

Hij is vannacht zelfs gewoon uit geweest. Ben nu intussen aan het werk (althans, niet thuis) maar ga vanavond wel ff verder puzzelen. Erg vreemd allemaal. Preferences ook al weggegooid -en- prullenbak geleegd, maar blijft miepen als ik de iPhone de boel laat starten. Op zich dus wel op te lossen door gewoon iTunes eerst handmatig te starten, maar dit is gewoon niet zoals het hoort.

Mwfadebeer 04-07-10 09:21

Ik heb iTunes opnieuw gedownload en laten installeren. Opgelost daarna.

Ruben.cc 05-07-10 11:45

Okee, de oorzaak van het vreemde verschil tussen handmatig of automatisch iTunes laten starten is gevonden en ik voel me best wel dom dat ik het niet door had.

Als ik iTunes met de hand startte vanuit de Applications folder had ik de nieuw gedownloade versie en was er geen probleem.

Wanneer iTunes echter automatisch startte wanneer ik mijn iPhone in het dock zette dan startte deze een oude versie op die op een backup schijf stond die altijd aan de computer hangt. Geen idee waarom OS X besloten had de iTunes van de externe schijf te pakken i.p.v. de nieuwe op mijn interne harddisk, maar het probleem is dus uiteindelijk toch gewoon verholpen met het downloaden van de laatste versie.

Bedankt voor het meedenken allen.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 17:43.