iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iTunes (https://forum.iculture.nl/f8/desktop/f13/itunes/)
-   -   Google Sync werkt niet meer (https://forum.iculture.nl/f8/desktop/f13/itunes/64543-google-sync-werkt-niet-meer.html)

RobertoCoppi 16-07-10 12:22

Google Sync werkt niet meer
 
Ik maak al tijden gebruik van de exchange verbinding met Google voor de push synchronisatie van contacten, agenda's en e-mail.

Sinds gisterenavond bleken mijn kalenders verdwenen te zijn. Ik heb m'n Exchange-account verwijderd en opnieuw toegevoegd, maar er wordt nu niets meer gesynchroniseerd. Ik heb op dit moment dus geen contactpersonen, agenda's en e-mail.

Weet iemand hier een oplossing voor? Of is er een storing bij Google (kan ik niets over vinden)...

Vriendelijk bedankt!

Update:
Ik heb het exchange-account nu toegevoegd en het viel me op dat de iPhone ineens standaard de calenderoptie uit zet. Contacten en e-mail staan wel standaard aan. Als ik op deze manier het account toevoeg werkt de e-mail en contactensynchronisatie wel. Als ik vervolgens mijn agenda handmatig aanzet gaat deze niet synchroniseren. Deze krijg ik dus nog steeds niet aan de praat. Ik hoop dat iemand hier ervaring mee heeft en oplossing kan bieden.

RobertoCoppi 17-07-10 09:55

Ook met het testen van een ander Google-account gebeurd er precies hetzelfde. De vinkjes bij 'E-mail' en 'Contactpersonen' staan standaard aan bij het toevoegen van het account. Dit werkt naar behoren, zodra ik Calender ook aanvink werkt geen enkele synchronisatiedienst van het account en verschijnen er geen kalenders.

Ik hoop dat iemand een oplossing weet. Ik ben erg afhankelijk van mijn Google agenda op mijn iPhone.

RobertoCoppi 18-07-10 20:59

Niemand met een idee/tip? Zo vreemd dat het ineens niet meer werkt. Hebben andere mensen geen Google Sync problemen?

RobertoCoppi 19-07-10 16:04

Bij een full restore werkt het wel. Het probleem zit dus in de iPHone en ligt niet bij Google. Ik wil echter liever geen full restore i.v.m het kwijtraken van smsjes, statistieken e.d. Zodra ik na een full-restore weer mijn oude iPhone instellingen sync werkt het niet meer.

Nog steeds niemand?

RobertoCoppi 26-07-10 14:32

Oplossing:

Naast een full-restore blijkt er geen normale oplossing te bestaan. Op het appleforum zijn er ook meerdere mensen met dit probleem. Ik heb mijn toestel gejailbreaked en in de volgende map de SQLITEDB bestanden verwijderd:

Root>User>Library>Calendar

Vervolgens in de exchangesettings de calendar aangevinkt en toen was het probleem opgelost. Desgewenst kun je nu synchroniseren met iTunes en dan de firmware herstellen en je backup terugplaatsen en je Jailbreak is weer verwijderd.

Belachelijke oplossing, maar het werkt!


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 23:51.