//

iPhone 6: concepten en geruchten

iPhone 6: concepten en geruchten discussie in Chat en geruchten forum; ( verdwijnt na registratie ) Hoewel de huidige generatie iPhone nog maar een maand bij ons in de schappen ligt, draait de geruchtenmachine over de iPhone 6 toch al op ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iCulture > Chat en geruchten
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Berichten van vandaag

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 03-12-13, 02:40
proXify proXify is offline
• iOS 9.0.1
• 9.0.2
• Besturingssysteem: Mac OS X
 
Geregistreerd: Oct 2007
Locatie: Oostende
Berichten: 145
Wink iPhone 6: concepten en geruchten

Hoewel de huidige generatie iPhone nog maar een maand bij ons in de schappen ligt, draait de geruchtenmachine over de iPhone 6 toch al op volle toeren, en duiken er al realistische iPhone 6 concepten op.
Met realistisch concepten wordt bedoeld dat deze effectief bruikbaar zouden kunnen zijn, alsook eigentijds en niet te futuristisch.
(Een hologram iPhone, of één dat zichzelf transformeert in een projector, en vervolgens OS X Mavericks projecteert met een iMac performance is o.a. uitgesloten.) Link

Als Apple-fanaat en communicatiewetenschapper in spé, zal ik doorheen het jaar alle geruchten verzamelen en bekritiseren tot de Apple Special Event van september/oktober 2014 waarin Tim Cook de volgende iPhone zal onthullen.

De laatste jaren is het voor Apple moeilijker geworden om te vermijden dat er iets naar buiten wordt gelekt.
  1. De specificaties en/of het design is vaak van al te voren bekend;
  2. Vaak vertonen de realistische iPhone concepten sterke gelijkenissen met het eindproduct.
Maar toch zit men er toch soms naast, zoals de geruchten dat er een drukgevoelig scherm bij de iPhone 5 zou gelanceerd worden, kan misschien een jaar opgeschoven worden. Deze topic wordt interessant om te zien in hoeverre men juist zat.

Hieronder vind u een samenvatting (+bronvermelding) van de geruchten, dat hopelijk ook door u wordt aangevuld dankzei een comment.
So, what's next?

De volgende geruchten worden behandeld
  1. Buigbaar scherm
  2. Materiaal
  3. Performance (binnenkort)
  4. Prijs (binnenkort)
  5. iWatch
  6. Inductie (draadloos) opladen
  7. Batterij
  8. ...

1. Buigbaar scherm
Een iPhone, zo licht, dun en plooibaar als papier… Je wordt opgebeld, haalt je portefeuille naar boven en neemt je iPhone dat tussen je betaalkaarten bevindt...
Dit lijkt eerder wat science-fiction dan realiteit. En wanneer deze iPhone gelanceerd wordt, dan heb je hoogstwaarschijnlijk ook al geen portefeuille meer op zak, omdat o.a. je betaalkaart(en) in je iPhone geïntegreerd zal zijn.
Anno 2013/2014 is een plooibaar scherm realiseerbaar, maar dat scherm moet ook nog hardware bevatten dat amper buigbaar is. Dus er zijn nog heel wat obstakels.

Vooruitgang
Als we aan een buigbaar scherm denken, dan denken de meesten wellicht aan de experimentele vouwbare prototypes van de voorbije jaren...
Sony prototype (2007)

De eerste experimentele vouwbare (amo)led-schermen waren noch stabiel, noch duurzaam. De verbogen display liet algauw een reeks dode pixelbanen zien. (bron)

In januari 2013 onthulde Samsung hun YOUM AMOLED-display prototypes aan het publiek (bron)

De licht gebogen display + zijkant voor notificaties.



De volledig, zelf buigbare


Het heeft nog een enige tijd geduurd totdat LG in november 2013 als 1e met de "LG G Flex" kwam, een 6 inch gebogen OLED-scherm.
Eigenhandig (licht) buigbaar.

Samsung bracht kort daarna de "Samsung Galaxy Round" uit.

Alsook (voor)gebogen, maar niet eigenhandig buigbaar.

Wat doet Apple ermee?
iPhone 6 wrap-around-amoled-display
Buigbare schermen zorgt voor een volledig andere ervaring, brengt veel nieuwe mogelijkheden, en Apple kan uiteraard niet achterblijven?
Apple had in het verleden steeds een andere aanpak voor hun technologie. Er zijn geruchten dat Apple in hun volgende iPhone een groter scherm zal gebruiken dat volgens analisten ook een stuk duurder zal worden.
Maar de iPhone zou daar niet groter van worden, het scherm zou wellicht de zijkanten kunnen bedekken.

bron 1 +2 +3

Waarom zou dit niet de iPhone 6 zijn?
Gebogen schermen staat nog steeds in zijn kinderschoenen. Apple zou dit evengoed nog een tweetal jaar kunnen overslaan.
Maar heeft Apple ondertussen niet de toplengte bereikt? Of wordt de toekomstige iPhone een iPad mini?



2. Materiaal
-> bij de iPhone 5s heeft Apple het materiaal saffier(sapphire crystal) toegepast ter bescherming van de Touch ID-sensor en de cameralens. het bedrijf(GT Advanced Technologies) dat deze saffier voorziet maakte begin november 2013 bekend dat er een extra fabriek in de Amerikaanse staat Arizona zal worden opgezet, en alvast voor een periode van meerdere jaren zal samenwerken met Apple. Het zou wel eens kunnen dat Apple deze in de toekomst grootschaliger, voor andere onderdelen zal toepassen. O.a. een saffieren beeldscherm, deze heeft 2,5x grotere duurzaamheid dan de Corning Gorilla Glass (bestaat uit keramiek en verwante materialen) dat momenteel veel in elektronische toestellen wordt toegepast.

bron1 +2


5. iWatch
Naast de release van de iPhone 6, zou wellicht ook de iWatch aangekondigd worden. Het gaat hier dan wel over een totaal ander product, maar met dat de iWatch een verlengstuk/accessoire van de iPhone zal zijn, zal deze ook hier behandeld worden.

Apple had vorige zomer fitness-expert Jay Blahnik in dienst genomen, voor o.a. de nieuwe Move+ app dat met iPhone 5s microscopisch kleine M7 chip nauwkeurig bewegingen laat registreren zonder de accu zwaar te belasten.

Apple's A7 chip en rechtsonder de M7.
Naast Jay Blahnik hebben ze begin oktober 2013 Nike FuelBand designer Ben Shaffer ingehuurd, ongetwijfeld werken ze beiden samen met méér dan 100 productontwerpers aan de Apple iWatch.



Als we aan een smartwatch denken, dan springt voor de meesten vooral de Pebble in gedachten.


Apple is met een proef fabricage begonnen voor hun iWatch.
Qua resolutie zijn er geruchten van oftewel één standaardversie met een 1,5 inch scherm, andere bronnen zeggen dat er zowel een mannen als vrouwenversie gelanceerd zal worden.
Mannen: 1,7inch
Vrouwen: 1,3inch.

In vergelijking met de Pebble wordt hij elliptisch/cirkelvormig, Alsook het display zelf zal cirkelvormig zijn, dat ontwikkeld wordt door LG. (bron)

De iWatch wordt oftewel een accessoire voor alle toestellen dat deze M7 co-processor bevat (iPhone 5s, iPhone 6,..) oftewel dankzij zijn kleine grootte in de iWatch zelf geïntegreerd.
Het is mogelijk dat je dus niet alle functies zal kunnen benutten indien je iPhone niet in de buurt is. Het wordt dus een verlengstuk van je iPhone en zal via Bluetooth o.a. gebruik maken van de ontbrekende M7 chip? Dit zodat het compact blijft. Niemand wilt toch een kanjer van een horloge aan zijn armen meesleuren zoals de Samsung Smart Watch?


Een polshorloge moet gemakkelijk en comfortabel zijn om aan te doen.
Dit artikel is van 2008. Het gaat ook zo in zijn werk in de medische wereld. Als ze een vooruitgang hebben geboekt met het bestrijden van een bepaalde ziekte, laat deze vorm van medicatie nog een aantal jaar op zich wachten omdat dit op medisch geval nu op mensen moet worden uitgetest. Op technologisch vlak moet dit prototype ook duurzaam/stabiel zijn en grootschalig kunnen worden uitgebracht.
(bron)

Mogelijke functies:


- notificaties
- functies tijdens het sporten te vergelijken met de Nike Fuelband (bron)

Waarom zou de iWatch (nog) niet bij de iPhone 6 aangekondigd worden?
De grootste uitdaging zal zijn om zo veel mogelijk functies in een klein comfortabel apparaat aan toe te voegen, waarbij de batterij minstens langer dan een dag volhoudt, want volgens geruchten kampte ze bij de prototype toestellen met de batterijduur.(bron)


6. Inductie (draadloos) opladen
Inductie opladen zou wellicht kunnen samenhangen met een waterdichte iPhone. De iPhone zou hiermee qua gewicht en dikte iets stijgen. zal wellicht samenhangen met een waterdichte iPhone zodat er niets meer van buitenaf

Waarom zou de iPhone 6 (nog) niet d.m.v. inductie kunnen opgeladen worden?
Inductie opladen dat alreeds bij sommige smartphones (o.a. Samsung) wordt toegepast, kampt met langere oplaadtijden dan kabel. (bron)

Wordt vervolgd! ...

Laatst gewijzigd door proXify; 06-12-13 om 01:16.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

Reageren



Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Verstuurd en Concepten inbereikbaar Translatoria iPad algemeen 6 17-12-10 16:49

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:00.