iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Chat en geruchten (https://forum.iculture.nl/f80/iculture/f3/chat-geruchten/)
-   -   Google verbiedt iPhone developers Google Maps te gebruiken (https://forum.iculture.nl/f80/iculture/f3/chat-geruchten/30623-google-verbiedt-iphone-developers-google-maps-gebruiken.html)

deegee 24-02-09 10:23

Google verbiedt iPhone developers Google Maps te gebruiken
 
Er is een update voor de applicatie Trails gekomen en dit staat er in de beschrijving:
"At the request of Google, Trails no longer uses Google Maps as a map provider. (...). Google will request the removal of their maps from all other application that uses them as well, Trails is not the only app that will be affected by this."
Weet iemand hier meer van? Er zijn nogal wat applicaties die Google Maps gebruiken om de locatie weer te geven.

DouweM 24-02-09 10:29

:eek: Dat is geen goed nieuws....

Gekko 24-02-09 13:09

Het is geen goed nieuws maar wel begrijpelijk!
Google betaald gigantisch veel geld voor Google Maps om het te maken zoals het nu is en dan gaat er een andere partij gebruik van maken en er geld aan verdienen.

Leuk vind ik het ook niet, maar misschien als Google handig is vragen ze net als Apple een bepaald percentage bij elke verkoop van Apps die Google Maps gebruiken.

Le0 24-02-09 13:15

En het schijnt ook andersom te gebeuren. Apple wil niet hebben dat men met Andoid multitouch, 3.5 mm jack etc etc gebruikt. Was ook hier op de site te lezen.

deegee 24-02-09 13:25

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Le0 (Bericht 260161)
En het schijnt ook andersom te gebeuren. Apple wil niet hebben dat men met Andoid multitouch, 3.5 mm jack etc etc gebruikt. Was ook hier op de site te lezen.

Dat vind ik heel iets anders: Google Maps wordt op Internet uitgebreid gebruikt door allerlei sites. Er is een gratis API voor gratis sites (Sign Up for the Google Maps API - Google Maps API - Google Code) en een betaalde API voor sites die niet publiek toegankelijk zijn. Dat Google dus geld vraagt aan de ontwikkelaar van een betaalde iPhone App kan ik begrijpen. Maar dat ze de API helemaal niet meer beschikbaar stellen voor iPhone Apps is een breuk met hun huidige diensten.

zwaan 26-02-09 19:22

Jammer als dit war is, google maps is zo uitbuitbaar :D


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:15.