iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPad Apps (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f123/ipad-apps-games/f124/ipad-apps/)
-   -   App kopen op account A, in-app aankopen op account B (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f123/ipad-apps-games/f124/ipad-apps/153412-app-kopen-op-account-a-app-aankopen-op-account-b.html)

Afstkla 05-04-14 17:20

App kopen op account A, in-app aankopen op account B
 
Hallo allemaal,

Allereerst, sorry voor de ietwat onduidelijke titel, maar ik kon niet in weinig woorden mijn probleem (vraag eerder) uitleggen...

Ik ben een groot fan van Hearthstone, en toen ik op iPhoneclub het artikel over de iPad hearthstone app las, heb ik direct een Nieuw-Zeelands iTunes store account gemaakt om de app te downloaden.

Binnen de Hearthstone app bestaat de mogelijkheid om extra kaarten te kopen door middel van in-app aankopen. Weet iemand of het mogelijk is om de in-app aankopen te doen op mijn normale, Nederlandse account, terwijl de app gekocht is met mijn Nieuw-Zeelandse account?

Alvast bedankt

Afstkla

KvdS 06-04-14 00:48

ALS je NZ account met hetzelfde Apple ID is aangemaakt, dan zou het moeten lukken.
Als je NZ account een ander Apple ID betreft dan gaat het niet lukken.

Zo ook hier in NL, koop je de app met account A, dan kan je niet met account B een in-app-aankoop doen.

Afstkla 06-04-14 19:45

Voor zover ik weet kan je niet een buitenlands account aanmaken met een zelfde Apple ID (of mis ik iets?). Ik heb geprobeerd met mijn normale e-mailadres (welke ik ook gebruik voor mn NL account) het NZ account te activeren, maar toen kreeg ik de melding dat het mailadres al in gebruik was.

Ik heb het nog niet aangedurft om verder te gaan, maar als ik een in-app-aankoop probeer te doen, dan krijg ik wel gewoon een schermpje, waarin ik het wachtwoord van mijn NL account moet invoeren, en waarmee ik dan de aankoop mee zou moeten kunnen doen.

In ieder geval bedankt voor je reactie!

KvdS 07-04-14 00:09

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Afstkla (Bericht 955986)
Ik heb het nog niet aangedurft om verder te gaan, maar als ik een in-app-aankoop probeer te doen, dan krijg ik wel gewoon een schermpje, waarin ik het wachtwoord van mijn NL account moet invoeren, en waarmee ik dan de aankoop mee zou moeten kunnen doen.


Als je een in-app-aankoop wilt gaan doen, met een ander Apple ID waarmee je het hoofd programma hebt gekocht, dan krijg je daar melding van en gaat de aankoop niet door.
Dus kort om, je heb steeds hetzelfde Apple ID nodig bij een en hetzelfde app.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 18:20.