iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPad Navigatie (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f123/ipad-apps-games/f143/ipad-navigatie/)
-   -   Woordenboek interactief IPAD (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f123/ipad-apps-games/f143/ipad-navigatie/159487-woordenboek-interactief-ipad.html)

Wagentje 19-10-14 22:37

Woordenboek interactief IPAD
 
Door in een (Engelse -) tekst een woord te selecteren , verschijnt o.a. "definieer" en kun je een standaard aanwezig Engels woordenboek raadplegen. Werkt fantastisch. Maar ik wil zo graag een woord selecteren en dan de NEDERLANDSE vertaling zien. Buiten de tekst om heb ik wel het appje Dictionaire en dat werkt wel, maar dan moet ik een woord selecteren en in de app plakken. Er staan zelfs chinese woordenboeken in, maar niet Engels Nederlands. Ik kan het ook niet downloaden, hooguit "zoeken op internet"aanklikken, hetgeen WEL werkt maar omslachtig . Het KAN wel, maar hoe doe je dat? Een app integreren? WAAR? (Beginner)

Alvast dank!!

Wagentje Veenoord

XIII 20-10-14 00:10

Huh, het zijn toch geen vertalingen (je schrijft "Engels Nederlands"), maar verklaringen?

Ik kan met die functie het "Prisma woordenboek Nederlands" gebruiken (via de "Manage" knop linksonder in het scherm waar rechtsonder "Search Web" staat).

Wagentje 20-10-14 11:36

Ik denk dat je me verkeerd begrijpt. Ik bedoel geen Nederlands (Prisma) woordenboek om een 'moeilijk' woord nader te verklaren. het gaat me om de vertaling van een lastig Engels woord in de tekst. Ik heb al een app. waar ik dat woord in kan typen en de vertaling lezen. Maar dan moet ik mijn leestekst verlaten en onthouden hoe je het schrijft en vervolgens intypen en dan terug naar de tekst...omslachtig. Terwijl de Ipad een prachtig systeem on board heeft. Klik in de tekst op het 'moeilijke woord' en "definieer" . Een aanwezig Engels woordenboek verklaart in het Engels het woord. Ik wil een vertalend woordenboek invoegen en op dezelfde snelle manier 'definiéren' . Moet ik dan een nieuwe app installeren? De vraag is welke en hoe voeg je die toe aan de keuzelijst??


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 01:22.