iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPad accessoires en onderdelen (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f126/ipad-accessoires-onderdelen/)
-   -   extern geheugen iPad (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f126/ipad-accessoires-onderdelen/153662-extern-geheugen-ipad.html)

MrBramme 14-04-14 08:05

extern geheugen iPad
 
Hoi,

Ik ben even aan het nagaan welke opties ik heb naar extern geheugen toe voor mijn iPad. Iemand die me kan helpen? Kan goed zijn dat het gewoonweg niet gaat hé. Buiten een nieuwe iPad kopen met meer geheugen.

Even de situatie schetsen: Stel dat ik op reis ga in het buitenland en ik wil mijn ganse muziekcollectie meenemen. Ik heb dus geen Wi-Fi ter plekke (goodbye NAS oplossingen :-( ). Ik heb wel een iPhone mee met 64Gb en een iPad van 16Gb. Maar ik wil mijn muziek op beide toestellen kunne afspelen (dus niet mijn iPhone vol steken :-) ). Een laptop met externe harde schijf en iTunes wil ik uiteraard ook niet meenemen.

Heb al gekeken naar de kabel van Apple waar ik USB kan op aansluiten (Lightning to USB camera), maar dat lijkt me niet de oplossing te zijn. Maar gisterenavond dan op een soort “bakje”(ter grote van een spel kaarten als ik de site mag geloven) gestoten met USB en SD-kaart poorten dat zijn eigen Wi-Fi netwerk maakt. Kortom, met een companion app kan ik hierop verbinden en mijn muziek/film streamen.
Ideal is het nog niet want ik ben fan van de VLC player en als ik me niet vergis blijf ik gebonden aan de companion app.
Deze lijkt veel naar boven te komen in de reviews dat ik vind: Seagate satellite

Enige ervaringen/ideetjes?

colliehome 14-04-14 08:58

Wat met de "Lacie Fuel" als oplossing.

MrBramme 14-04-14 11:22

Geweldig, Lacie! Heb daar ook een NAS van staan thuis, zalig :-)

Altijd die hoge prijzen hé ... verdorie toch :) Maar goed, ik ben op zoek naar alle mogelijke opties.

Idealiter kan ik tussen mijn iphone & ipad een verbinding leggen (zonder internet Wi-Fi te gebruiken).... maar dat lijkt me onmogelijk tenzij ik beide jailbreak, wat ik nu even niet wil doen :)


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 06:24.