iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPad algemeen (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/)
-   -   Jailbreak geen schuld? (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/102455-jailbreak-geen-schuld.html)

TouchMe 25-10-11 18:00

Jailbreak geen schuld?
 
Ik heb een vraag over iets waar ik absoluut geen verstand van heb maar ik zou er graag iets over willen weten. Verbeter me maar als ik het fout heb maar is het echt zo dat een jailbreak los staat van een besturingssysteem? Eh...er dus gewoon naast staat? Ik merk namelijk dat veel mensen die problemen met hun iphone of ipad hebben van alles de "schuld" geven maar nooit de jailbreak die ze er op uitgevoerd hebben. Kan zo'n jailbreak dan NOOIT de oorzaak zijn van problemen op je phone of pad?

simlockvrij 25-10-11 18:33

de jailbreak opzich doet niks, je breekt je systeem open zodat je apps en tweaks kunt installeren, deze apps en tweaks kunnen er bij verkeerd gebruik wel voor zorgen dat je device vast loopt. ik heb nog nooit gehoord dat een device definitief stuk was.
volgens mij heb ik het zo juist uitgelegd.

Guest-20180925190238 25-10-11 18:41

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door TouchMe (Bericht 724058)
Verbeter me maar als ik het fout heb maar is het echt zo dat een jailbreak los staat van een besturingssysteem? Eh...er dus gewoon naast staat?

Een jailbreak zit niet naast het besturingssysteem, het zit er in ! Een JB doet oa. aanpassingen aan de kernel. Dat kan je ook goed zien tijdens de JB (er verschijnt oa. "patching kernel").

Ergo, een JB is een drastische aanpassing van het besturingssysteem.

TouchMe 25-10-11 18:49

Dank je voor de uitleg. Het ging mij er dus om dat ik regelmatig lees dat mensen ergens een probleem mee hebben en met allerlei vragen komen maar dat niemand ooit eens vraagt of het probleem wat ze hebben aan hun jailbreak kan liggen. Alsof ze er dus bij voorbaat al vanuit gaan dat dat onmogelijk is. Ik weet nu dus beter.😏

glaantje 25-10-11 18:54

Allerlei problemen kunnen inderdaad aan de jailbreak liggen, maar vaker aan de tweaks die na de jailbreak worden geïnstalleerd (zoals Winterboard ofzo). Vooral de userland jailbreaks van Comex en die van Geohot waren veelal relatief weinig intrusive en kunnen dus als zeer solide worden gezien.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:07.