iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPad algemeen (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/)
-   -   Ipad 2 en Vodafone (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/102729-ipad-2-vodafone.html)

grootnick15 28-10-11 12:03

Ipad 2 en Vodafone
 
Beste forumleden,

Sinds dinsdag heb ik een abonnement afgesloten van Vodafone inclusief Ipad 16 GB 3g. De data bundel bedraagt om precies te zijn 2 GB per maand. Nu is het zo dat Vodafone een sms'je verstuurd op het moment dat je 90% van je bundel hebt verbruikt. Omdat ik perse hier niet overheen wil gaan, omdat ik geen zin heb om toren hoge rekeningen te moeten betalen vond ik dit een goede optie! Daarnaast leek het mij verstandig om een account aan te maken op my Vodafone. Dit kon ik aanvragen door het telefoonnummer van mijn Ipad in te vullen en dan zou ik het wachtwoord per sms naar dit nummer gestuurd krijgen. Maar ik ontving helemaal geen sms, dit komt denk ik doordat een Ipad geen telefoon is en dus geen sms'jes kan ontvangen?! Dan kom ik dus bij het probleem uit dan ik geen sms zal krijgen als ik op die 90% zit. Inmiddels heb ik via de klanten service toch mijn account kunnen aanmaken maar op de website kan ik mijn verbruik ook niet zien(dat hebben ze nog niet mogelijk gemaakt voor Ipad houders). Ik weet dat er speciale apps voor zijn om je gebruik bij te houden, maar op het moment dat je de app afsluit werkt ie naar mijn weten niet meer. Weet iemand toevallig of het toch mogelijk is om sms'jes van je provider te ontvangen op je Ipad?

Groetjes Nick

nance30 29-10-11 09:38

kun je de simkaart van de ipad niet even in een telefoon zetten? zodat hij het sms je binnenhaalt (of zeg ik nu iets heel raars? heb zelf namelijk helaas nog geen ipad)

grootnick15 29-10-11 17:07

Dat zou inderdaad kunnen, maar helaas heb ik een Iphone 4 van T-mobile en die is gelockt. Daarnaast heb ik nog wel een andere telefoon maar in de Ipad zit een microsim kaart en dat gaat dus niet lukken:(.

GerryGLK 30-10-11 18:02

MicroSim in een adapter plaatsen die van de MicroSim een Sim kaart maakt en voila die past in iedere telefoon. Heb ik zelf ook gedaan om aan het smsje te kunnen komen

kommer1967 02-11-11 15:50

Je kunt je gebruik ook controleren via de iPad zelf.
Ga naar Algemeen, dan naar Gebruik.
Dan Gebruik mobiele netwerk.
Hier kan je data monitoren, werk op al mijn iDevice's.

Succes.

majette 03-11-11 08:57

Ik heb een gewoon bel sms web ABO in mn iPad 2 en ik kan wel mijn verbruik zien, krijg ook inderdaad de sms'jes niet, maar zelden kreeg ik wel een pop up (was nog onder iOs4) van Vodafone, geen idee waar dat vandaan komt...

grootnick15 03-11-11 20:22

Ik kijk inmiddels in mijn Ipad naar mijn gebruik en als ik thuis ben zet ik het mobiele data netwerk uit. Zo ga ik het vanaf nu dus maar doen:)


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:59.