iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPad algemeen (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/)
-   -   ‘iPad in toekomst van afstand bestuurbaar’ (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/102931-ipad-toekomst-afstand-bestuurbaar.html)

scoop1 30-10-11 11:16

‘iPad in toekomst van afstand bestuurbaar’
 
AMSTERDAM – Apple werkt aan een iPad die met behulp van gebaren van afstand bestuurd kan worden. Een touchscreen waarmee iPad nu werkt, wordt hiermee ruimschoots voorbij gestreefd.

http://media.nu.nl/m/m1ezxjgaebnh.jpg
Dit meldt CNN, dat zicht heeft gekregen op een patent van Apple.
Hieruit wordt duidelijk dat het computerbedrijf werkt aan de mogelijkheid om iconen op een iPad, die bijvoorbeeld aan de andere kant van de kamer ligt, te gebruiken zijn door middel van 3D-gebaren. Het is aan Apple om te bedenken welke gebaren voor welke handeling staan.


De camera waarover de huidige iPad 2, iPhone en iPhone 4S al beschikken, speelt een belangrijke rol in de totstandkoming van het gebruik op afstand. De camera moet de 3D-handelingen herkennen en vertalen naar het functioneren van de iPad.
De vergelijking met Kinect van Microsoft is snel gemaakt. De spelcomputer Xbox 360 maakt ook gebruik van een camera die bewegingen van een speler herkent en terug te zien zijn op het beeldscherm in de handelingen van de computeranimatie.

© NU.nl


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 22:50.