iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPad algemeen (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/)
-   -   Agenda PC met iPad 2 nieuw (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/117636-agenda-pc-ipad-2-nieuw.html)

TheovRij 08-05-12 17:09

Agenda PC met iPad 2 nieuw
 
Via 'Zoeken' gezocht maar niet gevonden.........
Mijn agenda staat op mijn Windows-7 PC onder Windows Live Mail; is deze op de een of andere manier te synchroniseren met de iPad agenda ?
Misschien een speciaal 'appje' hiervoor ?
Ik wil liever geen Gmail of Outlook Email-account openen.
Bij voorbaat dank voor jullie suggesties.
Theo;)

wouter1981 08-05-12 17:21

Getuige dit document is dit niet mogelijk.

edc 09-05-12 11:01

Hier geen enkel probleem. Maak een nieuwe mail account en gebruik je windows live ID (server = m.hotmail.com)
Zie ook. Tijdens een aanmaken van dit account krijg je ook de mogelijkheid om aan te duiden wat je allemaal wilt synchroniseren. Hier heb je dan de mogelijkheid om agenda en contactpersonen aan te vinken.

TheovRij 11-05-12 16:58

Agenda PC met iPad 2 nieuw
 
Hallo 'edc'.

Gehandeld (denk ik:O) zoals beschreven in jouw "Zie ook". Heb nu twee nieuwe Email accounts op mijn iPad: Gmail en Microsoft Exchange (Hotmail) maar hoe nu mijn agenda en Emailadressen vanuit mijn standaard-emailaccount op mijn PC naar mijn iPad te synchroniseren is mij 'n raadsel.
Wat heb ik gemist c.q. vergeten in m'n actie ?

edc 11-05-12 21:56

Je dient op je pc als email client windows live mail te gebruiken. Hierin configureer je uiteraard ook je windows live ID (hotmail)
Dan beschik je over een agenda die zowel gesyncroniseerd is op je pc als op je ipad.
In je hotmail account kun je ook al je andere mailaccounts laten binnen komen. (Gmail, skynet, telenet, enz...) Wanneer je dit ingesteld hebt, krijgt je dus ook overal je mails te zien.

TheovRij 15-05-12 14:21

Agenda PC met iPad 2 nieuw
 
Nog niet gelukt, blijf proberen.
Hotmail(.nl) account geconfigureerd op de PC bij Windows Live Mail maar heb nu steeds wachtwoordproblemen (bij aanmelden server)als ik m'n mail opstart. Ik geef toch echt het Windows Live ID-wachtwoord op maar om de een of andere reden wordt dat niet geaccepteerd.

TheovRij 25-05-12 15:19

Agenda PC met iPad 2 nieuw
 
:)Het is gelukt. Agenda en Contacten in Windows Live Mail en op mijn iPad worden nu gesynchroniseerd via Windows Live ID/Hotmail; iTunes is daarvoor niet meer nodig. Zoals meestal in dit soort gevallen zijn de juiste instellingen in het account cruciaal.
Belangrijk om te weten is dat bij het configureren van het Hotmail account in Windows Live Mail je dit niet handmatig doet maar de instellingen zoals poortnummers automatisch laat bepalen.
Bedankt 'Wouter' en 'edc'

Theo


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:16.