iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPad algemeen (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/)
-   -   Geluid toetsenbord weg (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/134631-geluid-toetsenbord-weg.html)

Erik buren 06-02-13 06:02

Geluid toetsenbord weg
 
Hallo,

Het geluid bij mijn toetsenbord is opeens weg, ook bij inkomende mails hoor ik opeens niets meer. Via YouTube heb ik wel gewoon geluid. Nu heb ik via instellingen alles opnieuw geïnstalleerd, maar nu staat naast het energiebatterijtje opeens een slotje met een pijlvormig cirkeltje. Kan iemand me helpen?

Erik

kastenbart 08-02-13 12:53

Hallo Erik,

Het slotje met het roterende pijltje er omheen betekend dat je je iPad gelockt hebt zodat het beeld niet meedraait als je de iPad een kwartslag draait. Dit kan je uit zetten als je 2x op de homeknop drukt, naar links swipet op het verschenen venstertje onderaan tot je een vergelijkbaar tekentje ziet. Hier kan je op drukken en dan zou het slotje naast het batterijtje moeten verdwijnen.
Ook denk ik dat je geluidsprobleem hiermee temaken heeft. Ga eens naar instellingen>algemeen en scroll een stukje naar beneden. Daar zie je de optie: "Functie zijschakelaar" staan. Zet deze eens op "Geluid uit". Met deze optie kan je de functie van de schakelaar aan de zijkant van je iPad veranderen tussen het bovengenoemde "slotje met pijltje" zodat je iPad niet meer roteert en het harder/zachter zetten van je iPad.

Groeten,
Bart

Erik buren 09-02-13 05:01

Hoi Bart,

Dit was inderdaad het probleem, ik had t zelf net opgelost. Hoe hij in eerste instantie op uitgeschakeld stond is mij nog steeds een raadsel, dat rotatie/geluid uit-icoontje stond er pas later, toen ik al meerdere keren van alles gewijzigd had, waaronder handmatig aan de zijkant. In ieder geval doet hij t weer, al doende leert men :) Bedankt voor je reactie!

Groet,

Erik


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:30.