iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPad algemeen (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/)
-   -   Keuze - Ipod touch of Ipad Mini? (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/139628-keuze-ipod-touch-ipad-mini.html)

kees20 21-05-13 21:25

Keuze - Ipod touch of Ipad Mini?
 
Mijn zoon (11) twijfelt of hij voor zijn verjaardagsgeld een Ipod touch (4e generatie) of Ipad Mini zal kopen.
Is er iemand die een eenvoudig overzicht heft van de verschillen? Ik dacht zelf namelijk dat ze beide hetzelfde kunnen? .. Wat kan b.v. met de 1 wel en de ander niet?
In mijn beleving zal je alleen voor de Ipod touch kiezen als je deze als mp3 player wilt gebruiken, deze is hiervoor mobieler..?
Tips en overzichtjes welkom....

Beech43 22-05-13 00:12

De iPad mini is een zeer onhandig ding. Je kunt 'm niet zo eenvoudig vasthouden als een iPod Touch (met één hand + bedienen), dus moet je de iPad mini vasthouden als een iPad, maar dan is het scherm weer aan de kleine kant. Mijn zoon heeft een iPad mini (en een iPad en een iPod Touch) en die is er niet erg enthousiast over. Over het wat ze wel en niet kunnen: voor beide bestaan voldoende apps.
Een iPod gaat gemakkelijk in broek- of jaszak, en is goedkoper.

DHL 22-05-13 00:20

Mijn zoon heeft een iPod (nieuwste generatie, weet niet hoeveelste:)). Die is er constant mee bezig. Voordeel is dat je hem overal zo kan meenemen. Een tablet is hiervoor iets minder handig. In de auto, op bezoek, in z'n bed (gisterenavond nog betrapt terwijl hij eigenlijk moest slapen lol),... Eén van de betere aankopen. Heb hier ook een ipad, maar daar vraagt hij eigenlijk nooit naar. dan gaat hij liever op de laptop...

RWK 22-05-13 17:54

Het is nu wel zonde om een iPod Touch 4de generatie te aanschaffen omdat deze trager is op iOS 6, nieuwste firmware op dit moment. Kan er beter een 5de gen voor worden aangeschaft, stuk duurder maar gaat zeker langer mee!

Het is een kwestie van overwegen, en wat ik daarmee bedoel is waar het apparaat gebruikt gaat worden. Is dit voornamelijk thuis? Dan kan voor de iPad mini gekozen worden omdat deze een groot scherm heeft, veel apps mogelijkheden, en handiger is voor thuisgebruik als we het vergelijken met een iPod want die is klein, heeft ook een klein scherm, en je ervaart niet wat je met een iPad mini wel ervaart. Tevens is een iPad mini ook handig voor school.

Als het voornamelijk voor buitenshuis gebruikt gaat worden, is een iPod Touch weer een keus want je loopt niet overal met je iPad rond. Vooral voor het luisteren van muziek tijdens hardlopen/rennen/onderweg is het ook een goede keus.

Voor beide zijn er genoeg apps beschikbaar, ik ga dan wel uit van de 5de gen iPod Touch met een 4 inch scherm.

De keuze ligt aan uw zoon!

Succes! :)

kees20 22-05-13 18:05

Bedankt voor uw reactie.....


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:55.