iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPad algemeen (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/)
-   -   Ondertiteling en voorlezen (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/160352-ondertiteling-voorlezen.html)

Repsak89 18-11-14 11:08

Ondertiteling en voorlezen
 
Hallo,
Als leerkracht in het speciaal onderwijs ben ik voortdurend op zoek naar mogelijkheden om onze kinderen meer kansen te bieden. Daarom heb ik een webbased databasecomputerprogramma ontwikkeld, waarmee kinderen gemakkelijk en op eigen niveau hun of haar kennis en vaardigheden kunnen ontwikkelen. Om het voor een brede doelgroep toegankelijk te maken probeer ik een aantal tools in het programma te verwerken. Ik ben helaas te weinig op de hoogte met de mogelijkheden van de Ipad vandaar de vragen op dit forum.
1. Ik wil ondertiteling in een video (MP4) aan en uit kunnen zetten. De geïnstalleerde player binnen mijn programma heeft de mogelijkheid om ondertiteling aan en uit te zetten. Hoe krijg ik ondertiteling (in bijvoorbeeld gedownload filmpje van Youtube) Is er een Editor die dat kan?? Zodat een schrijftolk (eventueel op afstand) ondertiteling kan toevoegen en/of ik dat in de Editor zet?
2. Moet ik een speciale player installeren voor de PC en/of laptop om ook de ondertiteling aan en uit te kunnen zetten? (Mijn programma is gescheven voor alle pc, tablets, laptops, mobiele apparaten)
3. Binnen mijn webbased programma heb ik Word en PDF files. Hoe laat ik deze voorlezen?
4. Voor de doelgroep blind en doofblind ben ik op zoek naar tools. Wie weet hier meer over?

Wanneer ik deze problemen zou kunnen oplossen dan is mijn programma klaar voor gebruik. Wie helpt mij??

Groetjes Kasper de Beer leerkracht Tine Marcusschool


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:21.