iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPad algemeen (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/)
-   -   Elgato Eve ? (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/175068-elgato-eve.html)

Stefan1968 13-12-16 14:05

Elgato Eve ?
 
Ik heb net het artikel gelezen over Elgato Eve Energy en het aansluiten van bijvoorbeeld je kerstboom. Erg leuk om te lezen maar er blijven wat vragen over. Zelfs na enig speur werk is het me niet helemaal duidelijk.

In het artikel staat de volgende tekst: "Omdat de Elgato Eve Energy via Bluetooth werkt, moet je wel in de buurt blijven van de stekker om deze te kunnen gebruiken."

Aan de andere kant wordt er een koppeling gemaakt met eventueel je Apple TV. Is het nu zo dat vanwege de Bluetooth de Apple TV of iPad altijd binnen een straal van een paar meter moet zijn om het geheel te kunnen bedienen? Ik stel me zo voor als dat ook geldt voor Elgato Thermostaatkranen dat dit niet altijd mogelijk is. Begrijp ik het niet of mis ik iets?

Mijn inziens als een product altijd een connectie met Bluetooth nodig heeft zal het op sommige plekken niet goed werken. Natuurlijk is dat ook zo met Wi-Fi maar daar is de dekking over het algemeen groter van...

Ik ben op zoek naar mensen die ervaring hiermee hebben (Elgato Eve en Thermostaatkranen) met hun homekit onder iOS 10 en hoe dat nu zit met Bluetooth....

XIII 13-12-16 18:53

De Apple TV dient hier als hub; je bent nu niet langer lokaal aan de maximale Bluetooth afstand (tussen iOS apparaat en Elgato Eve product) gebonden, maar kunt wereldwijd via het internet commando's sturen of de status uitlezen via de Apple TV (via Wi-Fi, Ethernet of een mobiel datanetwerk) die dan de laatste meters over Bluetooth voor zijn rekening neemt (alleen je Apple TV moet dan nog binnen Bluetooth bereik van het Elgato Eve product staan).

Stefan1968 13-12-16 20:44

Ik snap het. De Apple tv en elgato moeten binnen Bluetooth staan. Nu heb ik een redelijk groot huis met meerdere etage's dus ik heb denk ik meer aan Wi-Fi HomeKit combi. Ik had ook al gekeken naar Koogeek maar die hebben nog geen eu model.

Ik wacht het nog even af voordat ik straks nog een boel Apple tv's erbij moet aanschaffen :-)

Wi-Fi moet ik toch door het hele huis hebben dus dat is handiger. Thx voor de info. Het bevestigd mijn beeld.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 02:30.