iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPad algemeen (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/)
-   -   iPad maakt geen verbinding meer met 1 specifiek netwerk (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/176851-ipad-maakt-geen-verbinding-meer-1-specifiek-netwerk.html)

Martheertjes 04-05-17 09:07

iPad maakt geen verbinding meer met 1 specifiek netwerk
 
iPad ziet wel het netwerk = bedrijfsnetwerk met inlognaam en w8woord autenthication. Het aanmelden gebeurt dan via een radiusserver en wordt geverifieerd met de AD.

Probleem is: netwerk wordt door iPad gezien maar aanmelden lukt niet. Aanmelden bij een ander netwerk lukt wel.

Met zowel netwerksepcialisten van bedrijfsnetwerk als een specialist van Amac kunnen we niet bedenken wat de oorzaak zou kunnen zijn.

Zijn er op het forum mensen die ideeen hebben?
Mart

iGadget 04-05-17 10:55

Wat krijg je voor melding als je poogt aan te loggen ?
Dat het wachtwoord niet juist is bijvoorbeeld?
Dat bleek in mijn geval een keer, en had te maken met de time-out instelling van de server, die te kort stond ingesteld.

Martheertjes 04-05-17 17:51

Je zegt t precies goed. W8woord niet juist. Toch denk ik niet dat t met time out van server te maken heeft. Andere iPads uit de groep kennen het probleem niet. De bewuste probleem iPad maakt op elk willekeurig ander netwerk, weliswaar zonder AD authentication, verbinding.
Zelf dacht ik meer aan een probleem in de iPad zelf of juist een blokkade vanuit het bedrijfsnetwerk die een mac adres of ander attribuut op de blacklist zou hebben gezet. Het lijkt er namelijk op dat de aanmelding blokkeert bij de radiusserver.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:39.