iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPad algemeen (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/)
-   -   Hoe zit het met app store (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/54072-zit-app-store.html)

FransP 12-02-10 15:11

Hoe zit het met app store
 
Hallo,

Met de iPad claimen zij, dat deze ook de apps voor de iPhone kunnen gebruiken( hetzij al dan niet aangepast.)
Maar kan je met dezelfde account via appstore beide apparaten(iPhone en iPad) aansluiten? Dus met andere woorden je apps van iPhone ook in iPad zetten?
Of heb je daar een apart account voor nodig en dus weer voor dezelfde apps moet betalen?

Groet

john1979 12-02-10 21:06

Volgens mijn informatie kun je gewoon 1 account gebruiken. Zie het maar als de iTunes store voor muziek en de app store voor applicaties, daar kun je ook gewoon 1 account voor gebruiken. Toen ik mijn nieuwe iPhone kreeg (dus voor iTunes een nieuw ander apparaat) kon ik mijn applicaties ook gewoon op mijn nieuwe iPhone zetten en gebruiken. Ik denk dat het het zelfde werkt.

Op de iPhone hoef je ook maar 1x te betalen voor een app. Ik ga er vanuit dat je applicaties die je al gekocht heb voor (bijvoorbeeld) je iPhone niet voor een 2e keer hoeft te betalen en dus ook gewoon op je iPad kunt installeren.

Dwee8le 21-02-10 09:35

Misschien is het ook handig om iets te weten over Apple's "fairplay" DRM:

"the Fairplay DRM that Apple uses to protect its iPhone applications from piracy allows you to authorize up to five computers to share your iTunes purchases." (bron)

Dit is in een simpel voorbeeld als volgt: (1) de mac waar je het programma download, (2) de iPhone die je met deze mac synchroniseert, (3) eventueel een iPad. Dan mag het nog op twee andere apparaten worden gebruikt. Het aantal toestemmingen kun je ook altijd resetten als je in een iTunes versie bent ingelogd met je account (via de menublak bij STORE kun je dan kiezen voor "trek machtiging van deze computer in").

Apps die je download zijn onlosmakelijk verbonden met het account waarmee ze gedownload zijn en niet met een specifiek apparaat.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 19:25.