iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPad algemeen (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/)
-   -   iPad inbouwen in bv. badkamer (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/58627-ipad-inbouwen-bv-badkamer.html)

Floppy 30-04-10 16:12

iPad inbouwen in bv. badkamer
 
Mijn idee is om de goedkoopste iPad in te bouwen in de badkamer boven mijn ligbad. Het lijkt dan dus op de bestaande badkamertelevisies. In dit geval kun je echter alles gebruiken wat je op je iPad hebt staan, spelletjes spelen, muziek, video (streamen) enz.

Natuurlijk snap ik dat hij niet te vochtig mag worden en een badkamer heeft al snel een luchtvochtigheid van zo'n 70% (rv).
Het idee is dan om uit bv. zwart pvc of ander soort kunstof de grootte van het daadwerkelijke scherm (dus zonder de zwarte rand) van de iPad uit te frezen.
Je zou dan met een soort kit of kleine rubberen rand de afdichting kunnen maken tussen het scherm en het kunstof zodat het touchscreen zelf gewoon bereikbaar blijft. Op de plek van de homeknop zou je dan een gaatje in het kunstof frame kunnen boren en daar een rubber dopje in kunnen plaatsen.

Vervolgens de laadkabel aan de achterzijde constant verbonden laten en al dan niet met een USB-verlengkabel naar je voeding of evt. macmini kunnen doorverbinden die op een fysiek andere plek staat.

Zo heb je in bad (of willekeurig een andere ruimte) een mooi ingebouwd touchscreen. En als je hem niet gebruikt een mooie fotolijst.

Het idee is er wel, maar nu de uitvoering nog. Iemand ideen of suggesties of er al mee bezig?

Floppy

vriesfde 30-04-10 18:20

Hoe hoog is je plafond dan?

Of je hebt hele lange armen, of je plafond is 1 meter hoog....:P
Maar wel een leuke idee, niet echt realistisch!

Floppy 30-04-10 18:28

Hoe hoog mijn plafond is??? :confused:
Maar goed, mocht het echt niet duidelijk zijn: ik bedoel uiteraard niet in het plafond maar op ooghoogte in de muur aan bv. het voeteneind....:confused:

Als voorbeeld is hier een link van een tv voor bij je bad:
http://www.badkamertv.eu/inbouw-tele...iontaka-ati17/

Moet toch ook te doen zijn voor de iPad???

jap74 30-04-10 23:30

Leuk idee! Lijkt me wel lastig om zo af en toe aan je iTunes te leggen.

Guest-20190430163756 30-04-10 23:57

Als hij bij je voeteneind zit, is hij dus alleen leuk voor videos e.d., en niet games waarbij interactie nodig is, want dat zit je niet echt comfortabel volgens mij, en is dus het hele idee van het lekker badderen weg.

matthijst 01-05-10 12:11

Zoiets kan misschien handiger zijn dan:
http://www.bestthings.nl/product/ima...th%20caddy.jpg

phoenix83 01-05-10 12:49

Grote condoom om de ipad heen, en hij is nog waterdicht ook :D

Floppy 01-05-10 15:27

Waar het mij omgaat is eigenlijk een soort standaard inbouwframe en of dat nou in de muur is voor bv. domotica of in bad voor filmpjes en muziek: het lijkt mij handig. In principe hoef je hem natuurlijk ook niet steeds aan iTunes te hangen want je kunt er ook voor kiezen om de iPad helemaal te vullen en dan is voorlopig voeding voldoende. Je kunt de koptelefoon-uitgang met een kabel naar evt. waterdichte (actieve) speakers in je plafond sturen.

In combinatie met een airport express kun je je audio evt. draadloos streamen naar op de airport aangesloten speakers.

Je kunt ook gewoon de laadkabel die bij de iPad zit verlengen met een USB-kabel van 5 tot 10 meter en die dan aan je (mini)Mac hangen welke je als server in de kamer naast de badkamer laat fungeren. Dan wordt hij EN opgeladen EN je kunt syncen.

Trouwens, een badkamer-TV kost gauw 1700 euro, terwijl de goedkoopste ipad, een airport express, een mac mini en wat actieve speakers samen nog geen 1200 euro bij elkaar zijn... Dan heb je een touchscreen bij je bad en dan kan je heel wat meer als enkel TV kijken!
Mogelijkheden genoeg dus. :)

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door matthijst (Bericht 444953)
Zoiets kan misschien handiger zijn dan:
http://www.bestthings.nl/product/ima...th%20caddy.jpg

:D Ja wel handig maar ik heb een breed (2-persoons) bad en ik denk dat de vochtsensoren in de iPad dat ook niet leuk gaan vinden. ;)

Redondo1982 01-05-10 17:24

Ik heb een aantal vrienden van mij op dit topic gewezen en we lachen nu nog steeds...:d

glaantje 25-05-10 13:12

Briljant idee, het zou het baden zeker aantrekkelijker maken wat mij betreft :)
Vochtschade is natuurlijk wel een groot risico, waar ik niet zeker van ben hoe er mee om te gaan in dit geval, maar ik zie graag een uitwerking in een later stadium van je project!!
Ben benieuwd :D

pimmers 26-05-10 19:15

Ehh indien dit zou gaan ivm films en fotos kies je toch voor een mac 24``
Bouw die lekker in... groter beeld, functioneler, mooi geluid via de speakers aan de onderzijde, neem een draadloze trackbal, klaar is ke uhm floppy :D

Ik heb bij een klant wel eens een 24`` tv ingebouwd met frame, dvd speler in een kast enz... erg leuk, 2 jaar later zei die, nooit tv of films te kijken...
Moraal is dan leuk voor het begin. daarna zal je er waarschijnlijk weinig gebruik van maken, of je moet het prettig vinden elke keer gerimpeld uit bad te strompelen ;)

Mocht je toch iets in deze trent doorzetten, Laat dit zeker weten, men is nieuwsgierig.


Ipv een dubelpost ff een prijsindicatie, te weten dat je met jouw 1700,- iets te hoog zit.
Dit betreft een inbouw, compleet ;) denk er nog is over na :P

hmm dan maar zo, ff een link want de rest wilde niet zo:( zoek halverwege, de 22`` 1350,- !!!


http://www.aquasound.nl/pdf_download/prijslijst.pdf

Guest-20190430163756 27-05-10 03:37

Ik snap niet waarom jan en alleman oppeens de ipad overal wilt inbouwen, keuken, badkamer, muren. Het strakke van een iPad is dattie juist makkelijk overal naar toe te nemen is, dattie zo lekker portable is! Daarbij komen veel apps ook niet goed naar voren bij inbouwen. Als je film wilt kijken overal, bouw een tv in! Wil je internetten, bouw een (touchscreen) computer in! Het inbouwen is in overdreven vorm het zelfde als je auto alleen gebruiken voor de radio, of de stoelen die erin zitten.

TheStijg 28-05-10 14:31

Heb je soms geld teveel?

Koop anders voor E250 een minilaptop. Even groot scherm (ongeveer) en je hebt dan meer opslagruimte voor films. In bad gebruik ik mijn minilaptop regelmatig (hij staat dan op een krukje).

GekkeHenkie 28-05-10 16:45

Zie hier de oplossing!

Maurice013 04-06-10 23:35

Dit lijk er wel op :D
Alleen dan nog waterdicht maken :D

binkiem 21-09-10 00:19

Dit is overigens ook een mooie oplossing.
http://www.dockalot.com/Product-Details-1
We proberen deze naar NL te krijgen maar moeten er 25 tegelijkertijd kopen. Die hebben we nog niet bij elkaar, dus als je interesse hebt
Dit is de link
Home Automation Domotica Forum Europe, Bwired Forum • View topic - Ipad Wall Dock

stringray 21-09-10 08:52

Waterproof case eromheen, beetje klitteband en je hebt je badkamer TV :d


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 08:17.