iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPad algemeen (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/)
-   -   Filebrowser... Alternatief voor Air Sharing e.a. (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/69547-filebrowser-alternatief-voor-air-sharing-e-a.html)

Bejito 23-08-10 12:12

Filebrowser... Alternatief voor Air Sharing e.a.
 
Meesten onder jullie zullen allicht al gehoord hebben van Air Sharing en Air Video om draadloos files en films over te zetten (en om te zetten naar de Ipad).

De app zal vast en zeker goed zijn, maar in mijn ogen nogal aan de dure kant voor de "Ipad versie" (wat bij de meeste apps zo is, van zodra er HD achter komt te staan, maar goed).

Ben dus gisteren op zoek gegaan naar een goedkoper altneratief om mijn macbook en NAS mee te benaderen en ben via een tip terechtgekomen bij Filebrowser (staat voor 2,39 euro in de App store).

Van zodra de app geïnstalleerd is kun je via eenvoudig scherm naar "add machine" gaan. Je geeft het Ip adres in van je NAS en drukt dan op logo om verbinding te leggen. NAS was bij meteen gevonden en na ingeven username en wachtwoord, zat ik meteen al mijn files op de NAS te bekijken. Je kan zelfs films streamen van de NAS (mits juiste formaat). Overzetten, folders aanmaken, hernoemen, etc. gaat ook allemaal eenvoudig. Een film die bijv. in MKV - formaat stond, heb ik op de Ipad aangeklikt en gevraagd om te openen in OPlayerHD. De film wordt dan eerst gekopieerd en daarna netjes afgespeeld vanuit OPlayerHD.

Kortom een zeer goed en goedkoper alternatief voor Air Sharing en Air Video.

dahar 23-08-10 12:27

air video kost ook 2,39 (voor ipad en iphone tegelijk) dus zo duur istie niet. er is ook een gratis versie om te proberen. en elke cent dubbel en dwars waard.

Bejito 23-08-10 12:47

Met dat verschil dat je als je andere files wil bekijken en/of bewerken je wel naar Air Sharing moet gaan kijken. Air Video geeft aan dat het enkel films betreft. Weet trouwens niet of Air Video toelaat om vanaf je NAS te streamen.

PB2010 23-08-10 13:23

Ik heb filebrowser al een tijdje geinstalleerd, het connecten met mn nas gaat prima over het lan, maar over internet krijg ik geen connectie. Om de 1 of andere reden krijg ik poort 445 niet open. Filebrowser gebruikt poort 445 om te connecten...


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 02:46.