iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPad algemeen (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/)
-   -   ipad voor mensen met motorische handicap (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/71658-ipad-voor-mensen-motorische-handicap.html)

olof 12-09-10 15:59

ipad voor mensen met motorische handicap
 
Ik zou graag willen weten hoe de ipad kan worden aangepast voor mensen die niet meer de volledige controle over hun handspieren hebben (als gevolg van onder meer ALS Amyotrofische laterale sclerose - Wikipedia). Het apparaat zelf is prachtig, ook als bv spraakcomputer, maar het typen is voor hen moeilijk, omdat de controle over de vingers minder is en afneemt. Hoe kan de gevoeligheid van het toetsenbord zo worden ingesteld dat de ipad ook voor hen blijft werken?

SirOcco31 13-09-10 10:30

Ik denk dat dit er eentje is voor de helpdesk van Apple zelf, aangezien het echt af hangt van de handicap om te bepalen welke aanpassingen er moeten gebeuren.

Misschien kan een bluetooth keybord een oplossing bieden?

olof 13-09-10 21:24

Dank je wel - ik zal wat duidelijker zijn. De handicap bestaat eruit dat een deel van de spieren van de handen niet meer functioneert, waardoor typen sowieso lastig wordt. onder meer omdat de vingers niet meer erg nauwkeurig zijn. de toetsen op het scherm zijn te klein, maar vooral, ze zijn te gevoelig. een tragere reactie op aanraken zou al goed werken.
ik zal ook d helpdesk bellen

SirOcco31 14-09-10 11:23

Een trucje dat misschien kan helpen: als je een "g" wil typen, en je vergist je, bv je hebt je vinger op de "h", verschuif gewoon je vinger naar de "g" en laat los, en er staat een "g". Dus zet je vinger ergens willekeurig op het toetsenbord, en verschuif hem dan naar de letter die je wil, en laat dan los. Dit is misschien een oplossing bij een verminderde oog-hand coordinatie?


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 02:09.