iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPad algemeen (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/)
-   -   Bijlage openen vanuit agenda (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/72814-bijlage-openen-vanuit-agenda.html)

aevries 23-09-10 18:58

Bijlage openen vanuit agenda
 
Allen,

in mijn agenda krijg ik regelmatig een afspraak te staan, met daarin een bijlage toegevoegd. Hoe kan ik deze openen?

Via de mail lukt het met documents to go, maar vanuit de agenda?

Alvast bedankt voor het meedenken.

Ps jailbreak is niet mogelijk ivm zakelijke toepassing.

mvveelen 01-02-11 19:42

Ik heb exact dezelfde vraag. Veel afspraken in de agenda en aan die afspraken bijgevoegd: Word documenten, Powerpoint documenten, enz. Als ik dan de afspraken open op de iPad zie ik alleen de naam van het bewuste document en is deze niet te openen. Dit lukt alleen als ik de documenten via de mail ontvang. Omslachtig dus.
Is er een mogelijkheid (app ??) om dit alsnog te openen vanuit de agenda ?

mvveelen 02-02-11 20:16

Iemand ? Als iemand zeker weet dat het NIET kan, is dat ook "goed" hoor, ik zoek me ondertussen een ongeluk......

aevries 02-02-11 21:17

En jij bent niet de enige

MartinVdBrs 03-02-11 17:04

Iemand van jullie al een oplossing voor dit probleem? Kan het wel of kan het niet ?
groet

ceesboersen 03-02-11 19:47

Als je bv de app " pdf word excel viewer " download en dan je bestand in je agenda aanklikt opent deze dan niet gewoon in de app, en misschien moet je vooraf even wat instellingen doen in de app.
Het is maar een idee hoor,

aevries 03-02-11 20:24

Was het maar zo simpel, in de agenda zie je geen bijlage. Deze wordt niet getoond en we zijn dus opzoek naar een agenda die wel de bijlages tonen.

Bedankt voor het meedenken

mvveelen 04-02-11 12:13

Het probleem is inderdaad zoals aevries beschrijft: je ziet in het agenda-item de bijlages niet als " bijlage " en zelfs niet als hyperlink. Ergo: niet aan te klikken. Je ziet alleen maar de naam en verder niets.

Vervelende is dat als ik het via webmail benader in Safarie, dat ik de bijlagen wel als hyperlinks zie en kan aanklikken, maar door de beveiliging (die je nergens kunt aanpassen) worden de bijlagen in webformaat geopend.

Het lijkt er dus op dat het dmv. een andere agenda-tool mogelijk zou moeten zijn om de bijlagen te tonen EN te openen. Maar welke, want ik heb er al een heel stel uitgeprobeerd.....

mvveelen 13-02-11 17:37

Het schijnt dat je met een andere calendar-app wél de bijlagen kunt tonen/openen. Alleen heb ik geen idee met welke app dat zou moeten kunnen, dat wist de Apple medewerker me nu net weer niet te vertellen.....grrr.....

mvveelen 30-11-11 13:12

Heeft iemand hier al iets op gevonden? Ik had even de hoop dat in iOS5 hier iets mee gedaan zou zijn. Er zijn wel wat aanpassingen, maar ik kan nog steeds geen bijlagen in de agenda zien en dan openen.

Dit zou echt een geweldige zet zijn als die mogelijkheid er komt. Als je kijkt naar hoe men tegenwoordig probeert een paperless-office te realiseren....

Ook een suggestie voor een 3rd-party app die dit WEL kan vind ik prima.

Edit:

ondertussen gevonden dat, ondanks dat Apple beweert dat het sinds iOS5 zou moeten werken, het vooralsnog NIET werkt en het MISSCHIEN in 1 van de volgende updates opgepakt gaat worden. De vraag is alleen hoe hoog dit op de prioriteitenlijst van Apple staat en of er een fix voor wordt bedacht op het moment.

Bron: https://discussions.apple.com/message/16419437#16419437


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:42.