iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPad algemeen (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/)
-   -   foto's toevoegen (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/84328-foto-s-toevoegen.html)

jakverhagen 08-02-11 10:19

foto's toevoegen
 
Ik wil foto's toevoegen op mijn Ipad maar een map toevoegen aan Itunes lukt niet. Help!

ProMac 08-02-11 11:35

Je moet dan een map op je mac/pc maken met daarin de mappen met foto's.
Sluit dan je iPad aan en kies bij foto's de map die je wilt syncen en voila :)

ABKtje 08-02-11 18:27

Hebben jullie nu ook regelmatig dat je foto's die in je map op je MAC keurig op naam gesorteerd staan in willekeurige volgorde in de eigen map op de ipad staan? Ik word hier gek van. De-installeren en opnieuw overhevelen geeft hetzelfde probleem. Kortom: weet iemand welke opties de ipad gebruikt voor het sorteren van de foto's?

William030 25-02-11 15:43

De volgorde van de foto's op de iPad is op basis van de datum/tijd waarop deze gemaakt zijn, niet waarop ze eventueel bewerkt zijn.
Deze datum en tijd (CreateDate) staat in de EXIF-gegevens van de foto. Om hem aan te passen (en daarmee de volgorde) moet je gaan "googelen" naar een EXIFTool.

ABKtje 25-02-11 19:59

Nee William, wat jij beweert klopte tm firmware 3.1.3. Inmiddels heb ik ontdekt dat de exif gegevens gebruikt worden in hogere firmware-dus datum van bewerken is dan eerste preferentie.
Wat ik nu doe is foto's in Verkenner sorteren op zelf toegewezen naam en volgorde in beeldweergave (opvolgend) en ze vervolgens van de eerste tot en met de laatste met PaintShopPro nogmaals op te slaan met lage compressie en ZONDER exifgegevens. Het is even werk maar nu weet ik zeker dat ik ze op de iphone en de ipad in de volgorde zie die ik wens. Ik heb heel lang moeten zoeken hoe een en nader in elkaar stak, maar na veel googelen ben ik er achter gekomen. Overigens dank voor je advies.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 00:04.