iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPad algemeen (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/)
-   -   Sony e-Reader inruilen voor iPad2 (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/87102-sony-e-reader-inruilen-voor-ipad2.html)

harriepopov 19-03-11 17:59

Sony e-Reader inruilen voor iPad2
 
Mijn moeder wilt haar sony e-reader verkopen en een ipad2 kopen.

Nu heeft zij aardig wat boeken gekocht via bol.com en die staan dan in haar 'reader library'. Is het mogelijk om deze boeken over te zetten naar een iPad2 aangezien die weer gebruikt maakt een iBook store.

Freya50 19-03-11 18:14

Met de app van bolboek kun je je boeken van bol.com ook op je iPad lezen.

Símon 20-03-11 16:41

In itunes is een app genaamd "boekenbol". Deze app is helemaal gratis en je kan daarin al je gekochte boeken bij bol.com mee openen.

Verder kan je eboeken de je hebt ZONDER drm gewoon importeren in de iBooks app. Boeken zonder DRM zijn dus altijd te lezen.

De boeken met DRM, zoals die van bol.com, kan je met hun speciale apps ook gewoon lezen.

Sjeltur 20-03-11 23:37

Wat ik wel jammer vind aan de 'boekenbol'; dat je hem niet kunt uitproberen...!
Maar ondertussen geef je wel je Adobe ID op; waarmee je dus 1 minder apparaat hebt - waarop je je drm boeken kunt openen.

Is Boekenbol beter/minder dan BlueFire...?? (die ook met DRM werkt)

harriepopov 26-03-11 11:13

Ik heb de boekenbol geinstalleerd, maar ik krijg niet de boeken in de lijst te zien die ik voor mn moeder heb gedownload. Hoe wordt dit gesynchroniseerd? Ik kan de DRM bestanden ook niet op de computer vinden.. :\

flappah 26-03-11 11:18

Er staan ook geen DRM bestanden op je lokale Mac/PC. Het idee is dat alles op een server staat. Nu weet ik niet hoe het bij Bol gaat maar bij Amazon moet je van tevoren even het apparaat autoriseren waarop je gaat lezen. Moet je dit bij Bol ook niet doen? Dit autoriseren doe je met een webpagina (bij Amazon dan dus). Op deze pagina zie je de apparaten staan die toegang vragen. Vinkje erbij en het werkt.

Ik zal eens gaan kijken hoe dat bij Bol gaat. Heb de app wel geinstalleerd en een Adobe-ID aangemaakt. Ik heb er nog niks gekocht echter. (idd Sjeltur.. dat ID vond ik al zo vreemd en nog vreemder dat Bol die wilde gebruiken. Vind Amazon dan toch een tikje beter met de Kindle-app).

harriepopov 26-03-11 11:28

Ik heb ook inderdaad van alles geautoriseerd. Bij bol.com, Adobe en de e-reader zelf ..

Lol nu ik dit bericht lees doet de boekenbol het! Waarschijnlijk moest hij alles eerst downloaden ofzo..


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:41.