iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPad algemeen (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/)
-   -   toetsenbord oproepen? (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/97620-toetsenbord-oproepen.html)

surlac 17-08-11 22:36

toetsenbord oproepen?
 
Tsja, beetje tricky om als newbee op ipad forum basis vraag te stellen. Hoop dat moderatoren me doorzetten als de vraag al vaak gesteld en beantwoord is, maar kan geen juiste zoekterm vinden die me erheen geleid. Dus alvast excuses als ik niet goed heb gezocht.

Net nieuwe ipad2. Feest natuurlijk, ook omdat ik op die manier werk en 'spelen' kan combineren in de trein. Werk betekent echter ook willen typen, en tot op heden lukt het me niet om in documenten (bijvoorbeeld ingelogd op werksite via Citrix, of documenten geopende via mail) te typen want keyboard komt niet tevoorschijn. Neem aan dat er simpele ingreep is, waarmee ik keyboard kan 'oproepen', maar kan hem niet vinden.
Wie helpt?

XIII 17-08-11 22:52

Het toetsenbord moet normaal gesproken automatisch verschijnen als je op een veld klikt dat je kunt bewerken.

Bekijk je die documenten soms in een (read only) viewer?

surlac 18-08-11 08:56

Volgens mij niet. Bijvoorbeeld word doc dat ik open vanuit gmail. Kan namelijk wel knippen en plakken, maar als ik probeer in de tekst te gaan 'staan' lukt dat niet.

colliehome 18-08-11 10:55

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door surlac (Bericht 700329)
Volgens mij niet. Bijvoorbeeld word doc dat ik open vanuit gmail. Kan namelijk wel knippen en plakken, maar als ik probeer in de tekst te gaan 'staan' lukt dat niet.

Office documenten kunnen in google voorlopig nog niet bewerkt worden dacht ik. Maar er zijn andere apps die dat wel kunnen. (Quickoffice, etc)

XIII 18-08-11 11:02

Echt knippen en plakken?

Of alleen kopiëren?

WimvanNobelen 18-08-11 18:51

als ik via citrix inlog, komt er boven aan in het scherm een kleine pijl zichtbaar. klik ik daar op dan verschijnt er een menu en kan ik kiezen uit bijv. een toetsenscherm of muiswijzer. Zelf gebruik ik een extern toetsenboord van Logitech. werkt via bleutooth.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:18.