[iPhone 8GB] Edge zit WIFI in de weg

[iPhone 8GB] Edge zit WIFI in de weg discussie in Archief forum; ( verdwijnt na registratie ) Heren, ik heb gister mijn sim van vodafone in mijn iPhone geunlocked (1.1.0.2). Voor het unlocken had ik al netjes de verbinding met mijn wifi ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Archief > Archief
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 28-09-07, 17:21
» iPhone US 8GB [FW: 2.0.1]
» MacOS X
 
Geregistreerd: Sep 2007
Berichten: 29
Standaard [iPhone 8GB] Edge zit Wi-Fi in de weg

Heren,
ik heb gister mijn sim van vodafone in mijn iPhone geunlocked (1.1.0.2). Voor het unlocken had ik
al netjes de verbinding met mijn Wi-Fi netwerk geconfigureerd. Na het unlocken kreeg ik dus verbinding met mijn carrier (vodafone) en verscheen de [E] linksboven in beeld.
Volgens mij is het toch de bedoeling dat ALS je Wi-Fi verbinding hebt, je automatisch browst via Wi-Fi ipv Edge? (heb Edge niet goed geconfigureerd, ook alle info verwijderen bij de edge-config heeft geen positief resultaat. Bottomline: ik heb geen edge-verbinding op mijn iPhone draaien)
weet iemand waar dit aan zou kunnen liggen?



Oh, en als ik toch bezig ben…
hebben meer mensen last van het niet kunnen slepen van mp3’s naar de iPhone?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 28-09-07, 17:25
iCulture's schermafbeelding
Administrator
» iPhone XS 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 12,9 (2018) Wi-Fi + 4G 1TB (Goud) [FW: iPadOS 13.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: Sep 2007
Locatie: Amsterdam
Berichten: 28.449
Stuur een bericht via Instant Messenger naar iCulture Stuur een bericht via Skype™ naar iCulture Send a message via twitter to iCulture
Standaard

Als het Wi-Fi-icoontje wordt getoond (golfjes) krijgt Wi-Fi altijd prioriteit boven GPRS (op de iPhone EDGE genoemd). Je merkt het overigens snel genoeg aan de snelheid bij het browsen
  #3  
Oud 28-09-07, 17:41
» iPhone US 8GB [FW: 2.0.1]
» MacOS X
 
Geregistreerd: Sep 2007
Berichten: 29
Standaard

maar die worden niet getoond.
Wel zie ik bij configuratie dat hij verbinding heeft met Wi-Fi ..
dat is het rare (check me start-post!)
  #4  
Oud 28-09-07, 17:44
iCulture's schermafbeelding
Administrator
» iPhone XS 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 12,9 (2018) Wi-Fi + 4G 1TB (Goud) [FW: iPadOS 13.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: Sep 2007
Locatie: Amsterdam
Berichten: 28.449
Stuur een bericht via Instant Messenger naar iCulture Stuur een bericht via Skype™ naar iCulture Send a message via twitter to iCulture
Standaard

Dan heb je dus ook geen Wi-Fi-verbinding en moet je die wellicht opnieuw instellen. Staat er bij de gevonden Wi-Fi-verbindingen wel een vinkje bij een van de netwerken?
  #5  
Oud 28-09-07, 17:45
» iPhone US 8GB [FW: 2.0.1]
» MacOS X
 
Geregistreerd: Sep 2007
Berichten: 29
Standaard

jep.. die vink staat er.
  #6  
Oud 28-09-07, 17:53
iCulture's schermafbeelding
Administrator
» iPhone XS 256GB (Spacegrijs) [FW: 12.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 12,9 (2018) Wi-Fi + 4G 1TB (Goud) [FW: iPadOS 13.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: Sep 2007
Locatie: Amsterdam
Berichten: 28.449
Stuur een bericht via Instant Messenger naar iCulture Stuur een bericht via Skype™ naar iCulture Send a message via twitter to iCulture
Standaard

En heb je een IP-adres via de Wi-Fi-verbinding gekregen? Controleer dit door bij de Wi-Fi-verbinding met het vinkje op het blauwe pijltje te klikken.
  #7  
Oud 29-09-07, 09:46
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Sep 2007
Locatie: Friesland
Berichten: 59
Standaard

Volgens mij standaard altijd Edge, als de iPhone geen Edge vindt schakeld hij over naar Wi-Fi.
Ik heb niet aan de Edge instellingen gezeten, op beide iPhone's. Werken allebij prima op de zaak en thuis.
__________________
Apple Macintosh SE, PowerBook, iMac 20" iMac 24", Newton, Apple TV, Base station, Time Machine, G5, Xserve, Raidsystem, iPhone 8 Gb, iPhone 16 Gb. and more to come.
  #8  
Oud 11-10-07, 09:52
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Sep 2007
Locatie: Limburg
Berichten: 70
Standaard

bij een standaard vodafone abb. zit daar ook edge bij?? ik heb (nog) geen blox of zoiets...

af en toe gaat die 'E' branden... kan iemand me meer info geven?
  #9  
Oud 11-10-07, 11:39
Nikos1984's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Sep 2007
Locatie: Almere
Berichten: 135
Send a message via twitter to Nikos1984
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door marqw Bekijk bericht
bij een standaard vodafone abb. zit daar ook edge bij?? ik heb (nog) geen blox of zoiets...

af en toe gaat die 'E' branden... kan iemand me meer info geven?
Heb zelf ook een standaard vodafone abbo en bij mij werkt t prima. Dus ja er zit Edge bij (in Nederland GPRS genoemd).

Je moet bij je algemene instellingen van de iPhone (onder het kopje "Netwerk" even de gegevens voor Vodafone invullen:


APN: live.vodafone.com
Username: vodafone
Password: vodafone

Succes!
  #10  
Oud 11-10-07, 11:46
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Sep 2007
Locatie: Limburg
Berichten: 70
Standaard

dank je, werkt prima!!
  #11  
Oud 04-11-07, 13:13
Franky's schermafbeelding
» iPhone US 8GB [FW: 2.2]  [Jailbreak: Ja]
» MacOS X
 
Geregistreerd: Sep 2007
Locatie: Wilsum
Berichten: 23
Stuur een bericht via Instant Messenger naar Franky Stuur een bericht via MSN naar Franky Stuur een bericht via Skype™ naar Franky
Standaard iPhone vergeet Vodafone [E] instellingen.

Als ik de volgende gegevens invoer werkt alles perfect maar 1 α 2 dagen is mijn iPhone ze weer vergeten en krijg ik en melding dat 'ie geen verbinding kan maken, en moet ik handmatig de gegevens weer opnieuw invullen.

APN: live.vodafone.com
Username: vodafone
Password: vodafone

HELP!

Ik heb de 1.1.1 FW versie.

Bij voorbaat dank
__________________
"Think Different"
  #12  
Oud 05-11-07, 15:35
SuperDutch's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Goud) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Oct 2007
Berichten: 335
Standaard

Er is een nieuwe oplossing voor dit probleem. Ga naar Installer.app en dan naar tab "Sources". Voeg de volgende source toe: "i.unlock.no" (zonder aanhalingstekens). Doe een refresh en ga naar de tab "Install". Daar vind je een nieuwe categorie genaamd "Unlocking tools". Installeer de applicatie "Edge Settings Fix". Vul vervolgens de juiste instellingen in, deze worden na een reboot automatisch bewaard.

Deze tekst is gecopieerd uit een post van Bluevoice!!
Alle credits gaan dus naar hem!

Ik heb deze manier gedaan en het werkt prima. Je edge gegevens blijven staan!!
 


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Iphone 4 geen Wi-Fi als sim kaart erin zit barley Wi-Fi 0 28-09-10 22:52
Edge valt weg iphone 2G chonazz iPhone algemeen 3 23-11-09 10:29
US 8gb update naar 2.01 EDGE menu weg Armando iPhone algemeen 24 24-11-08 11:47
Gaat iphone 3G automatisch over op edge bij afwezigheid Wi-Fi? Manimalle T-Mobile 14 06-08-08 20:31
EDGE Optie weg! superzemie Archief 3 16-03-08 13:31

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:04.