Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Wiki - Begrippen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Standaard

Cisco

Cisco heeft in de VS het merkrecht op de naam iPhone. Het bedrijf heeft ook een reeks VoIP-producten onder de naam iPhone uitgebracht.

[top]Voorgeschiedenis

Al in 1996 bracht de firma Infogear Technology een huistelefoon met e-mailprogramma onder de naam iPhone op de markt. Toen dit bedrijf in 2000 werd gekocht door Cisco kreeg deze in de VS ook het recht op de merknaam. In december 2006 bracht Cisco's dochterbedrijf Linksys een produktlijn van VoIP-telefoons met de naam iPhone op de markt, vlak voordat Apple op 9 januari 2007 ook een product met de naam iPhone aankondigde. Op diezelfde dag kondigde Cisco aan dat ze met Apple in onderhandeling waren over de merkrechten.

[top]Rechtszaak

Toen Apple toch de iPhone op de markt bracht, diende Cisco op 10 januari 2007 een aanklacht in. Van een rechtszaak is het echter nooit gekomen. Op 22 februari 2007 kondigden beide betrokken bedrijven aan dat ze tot een overeenkomst waren gekomen. Beide bedrijven zullen de naam wereldwijd gebruiken en zullen geen juridische stappen meer ondernemen. Ook hebben de bedrijven beloofd om de mogelijkheid om samen te werken op het gebied van veiligheid en communicatie te onderzoeken.

[top]Andere merkkwesties

Het Canadese bedrijf Comwave Telecom uit Toronto heeft eveneens merkrechten op de naam iPhone. Comwave beheert sinds 2004 een VoIP-dienst onder deze naam. Comwave heeft het merk echter pas in 2005 geregistreerd en heeft nog niet de exclusieve rechten op het merk gekregen van het Canadian Intellectual Property Office (CIPO). In Duitsland biedt internetprovider Freenet een VoIP-dienst aan onder de naam iPhone. In Japan is een fabrikant van intercom-systemen die de merknaam Aiphone hanteert.


Created by iCulture, 11-11-07 at 21:00
Last edited by iCulture, 09-04-10 at 02:28
0 Comments, 5.591 Views
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

Pagetools
Zoek in deze page


Regels voor berichten
You may not create new articles
You may not edit articles
You may not protect articles

You may not post comments
Je mag geen bijlagen versturen
You may not edit your comments

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:38.