Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Wiki - Begrippen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Standaard

Cover Flow

Cover Flow is een driedimensionale manier om door je albumhoezen te bladeren. Het werkt zowel in iTunes op de desktop als op de iPhone en iPods. Apple gebruikt Cover Flow ook in het besturingssysteem Mac OS X 10.5 Leopard om door bestanden te bladeren.
| [/div] CoverFlow is bedacht door Andrew Coulter Enright en oorspronkelijk gemplementeerd door een onafhankelijke Mac-programmeur, Jonathan del Strother. Apple kocht in 2006 de rechten op Cover Flow en voegde het toe aan iTunes 7.0 dat op 12 september 2006 het levenslicht zag.
De naam werd toen ook gewijzigd in Cover Flow (met spatie). In januari 2007 kondigde Apple aan dat de iPhone ook ondersteuning voor Cover Flow zou krijgen en een paar maanden later tijdens de WWDC-keynote in juni 2007 werd ondersteuning voor Cover Flow in Leopard aangekondigd. Daarna volgde in september 2007 de mededeling dat Cover Flow ook op de derde generatie iPod nano, de iPod classic en de iPod touch zou worden gebruikt.

Het idee van Cover Flow wordt ook in andere besturingssystemen gebruikt, bijvoorbeeld Compiz-Fusion (Linux). Daarmee kunnen gebruikers in een Cover Flow-achtige animatie wisselen tussen geopende applicaties. Microsoft heeft in Windows Vista een andere bladervariant toevoegd: met Flip 3D is het mogelijk om in een ruimtelijk uitziende omgeving door geopende programma's te bladeren. Bij de bladermethode van Microsoft lijken de programma's vanuit de linkerbovenhoek het scherm in te komen.

Meer informatie over Cover Flow is te vinden op de Cover Flow-pagina van Apple.

Created by iCulture, 10 November 2007 at 17:44
Last edited by iCulture, 9 April 2010 at 01:28
0 Comments, 8.890 Views
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

Pagetools
Zoek in deze page


Regels voor berichten
You may not create new articles
You may not edit articles
You may not protect articles

You may not post comments
Je mag geen bijlagen versturen
You may not edit your comments

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 18:39.