Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Wiki - Handleidingen (Archief)
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Standaard

Downgrade 1.1.3 voor bootloader 3.9

Windows
Deze 1.1.3 downgrade guide is bedoeld voor iPhoners die per ongeluk hun iPhone naar firmware 1.1.3 hebben geupdatet.
Hij werkt alleen voor iPhones met bootloader 3.9. Dat zijn iPhones die gemaakt zijn tot en met week 44 2007.
Het weeknummer kun je controleren met het serienummer van je iPhone. De 4de en 5de positie van het serienummer geven het productieweeknummer van je iPhone aan.
Van een bootloader 4.6 iPhone die per ongeluk geupdatet is naar 1.1.3 kun je alleen een veredelde iPod Touch maken. Voer daarvoor de stappen 1 t/m 8 uit. Stappen 9 t/m 20 hebben geen zin op een BL 4.6 iPhone!

Deze downgrade guide is dus niet geschikt om iPhones met de nieuwe versie 4.6 bootloader weer bellend te maken! (Productieweek > 44).

Je hebt voor deze guide verschillende programma's nodig. Lees de guide eerst goed door en zoek naar downloadlinkjes elders in wiki.

iPHUC voor Windows kun je hier vinden: iphucwin32 - Google Code

Het 1.1.1 firmwarebestand kun je uitpakken met Winzip. Maak een kopie van het 1.1.1 firmwarebestand en wijzig de extensie naar .zip. Het bestand WTF.s5l8900xall.RELEASE.dfu van de 1.1.1 firmware kopieer je vervolgens naar de iPHUC map.
Download de twee zipfiles onderaan dit artikel ("readline5.zip" en "iTunesMobileDevice.zip)", unzip ze en kopieer de twee dll bestanden naar de iPHUC map.

Zorg dat je AT&T sim in de iPhone zit voordat je begint! Steeds als je installer gebruikt moet je Wi-Fi verbinding actief zijn en auto-lock op "Never" staan.
 1. Sluit je iPhone aan op de PC. Start iphoneinterface.exe (in de iBrickr map) en geef het commando "enterrecovery". Je iPhone gaat in herstelmodus.
 2. Sluit iphoneinterface.exe af en start iPHUC. In iPHUC geef je het commando "filecopytophone WTF.s5l8900xall.RELEASE.dfu" en druk op enter.
 3. Geef in iPHUC het commando "cmd go" en dan druk je enter. Sluit iPHUC af.
 4. Start iTunes. Houd shift ingedrukt en klik op herstellen. Selecteer het 1.1.1 firmware bestand om te herstellen naar 1.1.1. Het scherm van je iPhone wordt als het goed is heel even wit.
 5. Start na het herstel iBrickr en klik op "boot the phone". Het scherm van je iPhone wordt groen.
 6. Start iTunes. Houd shift ingedrukt en klik op herstellen. Selecteer het 1.1.1 firmware bestand om nogmaals te herstellen naar 1.1.1.
 7. Na het herstel start je iBrickr. Druk op "boot the phone", het scherm van de iPhone wordt nu rood. Je iPhone start vanzelf opnieuw op en komt terug in het activatiescherm. Sluit iBrickr af.
 8. Jailbreak 1.1.1 met AppSnapp (jailbreakme.com).
 9. Ga op je iPhone naar de installer en in de installer naar sources. Druk op "refresh". Na checking sources staat onder "updates" in installer een update voor installer. Installeer die update. Sluit installer af en ga terug naar het bureaublad.
 10. Start installer opnieuw op. Installeer eerst "community sources" en daarna "BSD subsystem".
 11. Voeg in installer de volgende source toe: hxxp://www.sendowski.de/iphone (vervang xx door tt). Refresh desnoods de sources een keer extra. **
 12. Ga in installer naar install en zoek de categorie "sendowski.de Unlock". In die categorie staat een programma "ASvirgin113". Installeer dat programma, het draait ongeveer 5 minuten en downgradet je baseband.
 13. Reboot je iPhone. Installeer Oktoprep met installer. Ga terug naar het bureaublad van je iPhone.
 14. Start iTunes. Houd shift ingedrukt en klik op "bijwerken" (of "update" als je de Engelse versie hebt). Selecteer het 1.1.2 firmware bestand om te updaten naar 1.1.2.
 15. Jailbreak 1.1.2, installeer BSD subsystem en anysim1.21u. Zet de iPhone uit en stop je eigen simkaart in de iPhone (liefst zonder pincode. Heb je een pincode? Geef hem dan in als je de iPhone weer aanzet!).
 16. Zet je iPhone weer aan (geef evt. je sim pincode in!). Zet auto-lock op never en schakel de airplane mode in. Draai nu anySIM1.21u.
 17. Herstart je iPhone. Start installer en verwijder anySIM onder "uninstall". Onder "install" in de categorie "Tweaks 1.1.2" vind je iWorld. Installeer iWorld.
 18. Ga terug naar het bureaublad van je iPhone en draai iWorld voor het land waar je sim vandaan komt (NL of BE).
 19. Je iPhone start automatisch opnieuw op. Je kunt nu weer bellen!
 20. Verwijder eventueel iWorld en tweak je iPhone.
** Als de Sendowski BB Downgrade offline is, kun je ook de handmatige methode van Geohot gebruiken.
http://george.zjlotto.com/index.php/...pack-040313_g/
Bijgevoegde bestanden
Bestandstype: zip iTunesMobileDevice.zip‎ (515,1 KB, 308x gelezen)
Bestandstype: zip readline5.zip‎ (67,9 KB, 230x gelezen)
Contributors: iCulture, Fresh
Created by Fresh, 19 January 2008 at 01:14
Last edited by iCulture, 25 April 2010 at 07:27
Last comment by scfbeuken on 23 February 2008 at 23:03
77 Comments, 15.964 Views
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

Pagetools
Zoek in deze page


Regels voor berichten
You may not create new articles
You may not edit articles
You may not protect articles

You may not post comments
Je mag geen bijlagen versturen
You may not edit your comments

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Soortgelijke pages

Article Auteur Forum Comments Laatste bericht
Handleidingen:Hardware unlock 1.1.2 OTB (bootloader 4.6) (Downgrade de bootloader 4.6) Michael Wiki - Handleidingen (Archief) 49 31 January 2008 17:24


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 00:18.