Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Wiki - Handleidingen (Archief)
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Standaard

Unlock 1.1.2

Windows
Deze handleiding is in eerste instantie bedoeld om je geunlockte 1.1.1 iPhone naar 1.1.2 te updaten, jailbreaken en unlocken.

Heb je een splinternieuwe, zogenaamde OTB iPhone met firmware 1.1.1 of 1.1.2, dan kun je deze handleiding ook gebruiken. Lees verder voor instructies.

Extra instructies voor de unlock van OTB 1.1.1 iPhones.
Nieuwe, nog nooit geunlockte iPhones met firmware 1.1.1 kunnen ook met de handleiding geunlockt worden.
Heb je een OTB iPhone met firmware 1.1.1, doe dan de upgrade naar 1.1.2 in stap 1 van deze handleiding met de normale updatefunctie in iTunes. Je hoeft je telefoon in dat geval niet in restore mode te zetten.

Extra instructies voor de unlock van OTB 1.1.2 iPhones.
Belangrijke update: Volgens de laatste berichten hebben alle OTB 1.1.2 iPhones uit de US de nieuwe bootloader versie 4xx. Je kunt zo'n iPhone niet unlocken, echter wel jailbreaken en activeren om hem als iPod te gebruiken.
Zodra er nieuws is over een unlock van OTB 1.1.2 iPhones wordt dat hier geplaatst. Lees dus voor je begint met een dergelijke iPhone onderstaande instructies goed door.

Mensen met een nieuwe iPhone met firmware 1.1.2 kunnen deze handleiding ook gebruiken, maar moeten beginnen bij Stap 3.3: Downgrade 1.1.1. Het is wel verstandig om eerst, als je de jailbreak in 1.1.1 hebt gedaan via ssh de bbupdater in /usr/bin te zetten (permissie 755 commando in terminal (mac) of putty (windows) is cd /usr/bin dan enter en dan bbupdater -v. Voordat je dit kan doen eerst het commando launchctl unload /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist geven ander kan de bbupdater je baseband niet bekijken. Als je de baseband hebt bekeken het volgende commande geven launchctl load -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist). Begint deze met een 3xx dan kan je de iPhone unlocken in 1.1.1 met anySIM 1.2. Begint je bootloader met 4xx dan kan je alleen de iPhone activeren en niet unlocken, de anySIM werkt alleen met bootloader beginnend met 3xx. Er komen steeds meer geruchten dat ook in de US de nieuwe bootloader wordt gebruikt door Apple.

De hele uitleg voor het activeren en jailbreaken van een OTB 1.1.2 iPhone met voor elke stap een screenshot, kan je eveneens hier per stap volgen. (Engelstalig)

| Deze handleiding is niet voor geunlockte 1.0.2 iPhones. Geunlockte 1.0.2 iPhones moeten eerst gevirginized worden![/div]

| Deze handleiding is niet voor UK/DE-iPhones. Modellen uit Engeland en Duitsland hebben een andere versie van de bootloader. Lees hierboven nogmaals goed de informatie over de US-modellen en CONTROLEER de bootloader in de US-modellen![/div]

Inhoudsopgave


[top]Voorinformatie

 • Je hebt een internetverbinding via Wi-Fi nodig bij deze handleiding.
 • De guide omvat maar liefst 3 restores! Neem dus de tijd.
 • Voor sommige stappen moet je een ander wiki-artikel raadplegen. Sla die stap niet over, want die is essentieel voor een goede unlock!
 • De huidige anySIM draait niet in 1.1.2, alleen in 1.1.1. anySIM kan echter wel de baseband van 1.1.2 unlocken. Het idee is daarom om eerst te updaten naar 1.1.2 om de nieuwe baseband te krijgen, daarna te downgraden naar 1.1.1 om de baseband te unlocken met anySIM en vervolgens weer updaten naar 1.1.2 om te jailbreaken en te activeren.
| Mocht je je iPhone ergens in het proces niet uit de recovery mode krijgen, sluit dan de iPhone aan op je PC en start iBrickr. Klik op Boot the phone. Doe verder helemaal niets met iBrickr![/div]

[top]Benodigdheden

Je hebt de volgende bestanden/links nodig:
 1. Firmware bestanden 1.1.1 en 1.1.2: Firmware
 2. anySIM 1.2u: http://iphone-elite.googlecode.com/f...ySIM1.2.1u.zip
 3. 1.1.2 jailbreak software: conceited software
 4. lockdownd voor de activering: RapidShare: 1-Click Webhosting
 5. AppSupport bestand voor Nederland: RapidShare: 1-Click Webhosting
 6. AppSupport bestand voor Belgie: RapidShare: 1-Click Webhosting
 7. iBrickr (ja, iBrickr)
 8. iTunes 7.5
 9. WinSCP

[top]Volgorde

 1. Voorbereiding
 2. Upgrade
 3. Downgrade
 4. Jailbreak 1.1.1
 5. anySIM 1.2u in 1.1.1
 6. Voorbereiding voor de 1.1.2 upgrade
 7. Upgrade
 8. Jailbreak 1.1.2
 9. Activatie 1.1.2
 10. Fix 1.1.2

[top]Volledig stappenplan

[top]Voorbereiding

 1. Start iTunes en synchroniseer je gegevens. Vergeet niet je fotos en contacpersonen van de iPhone naar je PC te kopiren.
 2. Stop de AT&T-SIM in de iPhone.

[top]Upgrade

 1. Update met iTunes naar FW 1.1.2. Hiermee zorg je ervoor dat je basebandversie van 04.01.13_G (1.1.1) naar 04.02.13_G (1.1.2) gaat, houdt hiervoor shift ingedrukt en klik op Update (zie afbeelding).
  | Op het moment van schrijven is 1.1.2 de nieuwste firmwareversie. Je kunt daarom ook updaten naar 1.1.2 met de normale iTunes update functie. Als iTunes niet aangeeft dat er een nieuwe softwareversie is ga dan iTunes naar menu Help, Zoeken naar updates en installeer 1.1.2. Als de iTunes update een hogere versie aangeeft dan 1.1.2, update dan naar 1.1.2 met de hieronder aangegeven restore methode![/div]
  | [/div]
  | [/div]
  | [/div]
  | [/div]
  | [/div]
  Na de upgrade zie je het onderstaande scherm. Je iPhone heeft nu firmware 1.1.2 en een nieuwe baseband.
  | [/div]

[top]Downgrade 1.1.1

Om te kunnen unlocken moeten we echter eerst weer terug naar 1.1.1, daarbij blijft de nieuwe baseband van 1.1.2 behouden.
 • Sluit iTunes en zet je iPhone in restore mode op de volgende manier:
  • Sluit de iPhone aan op je PC en start het programma iphoneinterface.exe op je PC, Deze staat in de directory van iBrickr op je PC. Je krijgt nu een terminalvenster.
  • In iphoneinterface.exe geef je het commando enterrecovery (doe verder niets met iBrickr!).
   | [/div]
   | [/div]
   | [/div]
  • Wacht tot de iPhone opnieuw is gestart. Sluit hierna het terminalvenster van iphoneinterface.exe af.
  Doe nu met iTunes een restore (herstel) naar 1.1.1, je iPhone zal hierbij de baseband van 1.1.2 behouden.
 • In iTunes houd je om naar 1.1.1 te restoren de toets Shift ingedrukt. Klik nu op Herstellen. Selecteer vervolgens het firmware 1.1.1-bestand.
  | [/div]
 • Aan het eind van de downgrade naar 1.1.1 krijg je fout 1015. Deze kun je negeren door op OK te klikken.
  | [/div]
 • Sluit iTunes af en kill het proces iTunesHelper.exe (via Taakbeheer door de toetsen Ctrl-Alt-Del tegelijk in te drukken. Je vindt iTunesHelper.exe onder het tabblad Processen.
 • Haal daarna de iPhone uit de recovery mode met iBrickr. Sluit daarvoor de iPhone aan op je PC en start iBrickr. Klik op Boot the phone. Doe verder helemaal niets met iBrickr!
  | [/div]
 • Als het goed is wordt je scherm rood. Even afwachten en je iPhone keert weer terug naar het activatiescherm. Sluit nu iBrickr af.
  | [/div]

[top]Jailbreak 1.1.1

Volg stap 1 t/m 3 uit de handleiding Jailbreak 1.1.1 (AppSnapp) en keer daarna weer hier terug voor de volgende stap.
Let op! Vergeet niet om na de AppSnapp jailbreak stap 3 in de Jailbreak 1.1.1 wiki nog uit te voeren (installeren van Community sources, BSD subsystem en OpenSSH op de iPhone).
| Als je in iTunes ziet dat je nog maar 300MB vrije ruimte hebt moet je eerst dat probleem oplossen, anders werkt OkToPrep niet. Raadpleeg de wiki 300MB Killer om het probleem eerst op te lossen![/div]

[top]anySIM 1.2u in 1.1.1

 1. Start Installer.app en laat deze de inhoud verversen als dat nodig is (even geduld na het opstarten dus)
 2. Tik op Sources, Edit, Add.
 3. Voeg rep.frenchiphone.com toe aan de al beschikbare Sources.
 4. Klik op OK.
 5. Installer.app zal nu alle beschikbare sources weer verversen en daarna zie je FrenchiPhone als nieuwe Source in de lijst verschijnen.
 6. Klik nu op Install.
 7. Klik op de tab FrenchiPhone.com in Categories.
 8. Klik op anySIM1.21u (let op het juiste versienummer!).
 9. Klik rechtsboven op Install en bevestig je keuze door bij de waarschuwing op de rode knop te klikken.

  | [/div]
  | [/div]
  | [/div]
  | [/div]
 10. Stop je eigen SIM in de iPhone.
 11. Zet je iPhone aan.
 12. Als je een pincode op je SIM hebt, druk je na de herstart op Unlock. Geef vervolgens je PIN in. Je iPhone meldt nu nog steeds: Incorrect SIM. Dat is okay.
 13. Er staat nu een icoon voor anySIM op je Springboard.
 14. Schakel nu de Auto-lock van de iPhone uit via Settings, General, Auto-lock, Never.
 15. Volg nu de stappen 8 t/m 11 uit de handleiding anySIM (klik op de link) onder het kopje Werkwijze (alleen stappen 8 t/m 11!). Na de unlock van anySIM zal je SIM nog steeds niet werken. Keer daarom na het volgen van de anySIM-handleiding hier terug voor de volgende stappen!

[top]Voorbereiding voor de upgrade naar 1.1.2

 1. Schakel de iPhone uit en plaats de AT&T-simkaart terug. Zet je iPhone weer aan.
 2. Installeer met Installer het programma Oktoprep op je iPhone. Klik op Okay als Oktoprep is genstalleerd.
 3. Verlaat Installer en ga terug naar het springboard. Reboot je iPhone niet!

[top]Upgrade 1.1.2

 1. Sluit de iPhone aan op de PC en start iTunes. Update met iTunes naar FW 1.1.2. Houd hiervoor shift ingedrukt en klik op Update. Selecteer dan het FW 1.1.2 bestand (net als in de eerste stap in deze guide). Waarschuwing, NIET via menu "help->zoeken naar updates", want dan gaat je iPhone naar FW 1.1.3!!)
 2. Werk je iPhone weer bij naar 1.1.2.

  | Reboot je iPhone niet handmatig tot het weer wordt aangegeven! Ook niet in restore mode upgraden naar 1.1.2, dan ben je namelijk Oktoprep kwijt![/div]
 3. Sluit iTunes en sluit het proces iTunesHelper.exe af via Windows Taakbeheer (Ctrl-Alt-Del).
  | [/div]
 4. Sluit de iPhone aan de PC aan (als dat al niet het geval was).
 5. Start windows.bat in de map 1.1.2 jailbreak op je PC. Je moet wel Java (download) genstalleerd hebben.
  | [/div]
 6. Vink Install SSH aan. Gebruik als wachtwoord alpine (de standaardoptie). Ga door en volg de instructies op het scherm.
  | [/div]
  | [/div]
  | [/div]
 7. Als de jailbreak klaar is krijg je een popup op je PC. Die kun je wegklikken.
  | [/div]
 8. Reboot je iPhone, daarna reboot de iPhone nog een keer vanzelf. Als dat klaar is dan is de jailbreak gelukt.
| De iPhone blijft na het herstarten in restore mode, dit is normaal (dit is niet de restore mode maar het nieuwe activeringsplaatje van de iPhone. Op de unlockbalk zie je in 4 talen dat je in geval van nood kan bellen!)[/div]

[top]Activatie 1.1.2

(Deze stap is niet meer nodig als je de jailbreak software hebt gedownload na 18/11/'07!)
 1. Zet de auto lock van je iPhone op Never via Settings, General, Auto lock, Never.
 2. Start WinSCP en log in met het IP-adres van je iPhone. Gebruik hiervoor de volgende gegevens:
  • Hostname: je IP-adres;
  • User name: root
  • Password: alpine
  • Connection Type: SFTP (SCP werkt niet meer in 1.1.2)
  • Port: 22

 3. Kopieer met WinSCP het bestand lockdownd naar de map /usr/libexec/ en wijzig de permissies met chmod naar 0555. Gebruikers van de gids die na 18/11/'07 (na 21.00 uur) de jailbreak software hebben downgeload via de link uit deze gids hoeven niet meer het lockdownd file in de iPhone te plaatsen het jailbreak programma activeert de iPhone automatisch na de tweede reboot. Mac gebruikers kunnen het jailbreak.jar openen met deze update en hun iPhone jailbreaken en activeren.
  | [/div]
  | Deze lockdownd overschrijft het originele bestand lockdownd op je iPhone.[/div]
 4. Sluit WinSCP af.
 5. Zet de iPhone uit.
 6. Stop je eigen SIM in de iPhone.
 7. Herstart de iPhone.

[top]Fix 1.1.2

 1. Installer de applicatie iWorld via Installer.app. Je vindt iWorld in de folder Tweaks (1.1.2).
 2. Verlaat Installer.app en open iWorld. Volg de instructies die iWorld je geeft.
 3. Reboot je iPhone
| Het installeren en draaien van iWorld is nodig om crashes van de Phone.app (de telefoonapplicatie) te voorkomen. Als je wilt kun je iWorld eventueel weer verwijderen via de knop Uninstall in Installer.app.[/div]

[top]Klaar!

Gefeliciteerd. Je hebt een geunlockte, werkende 1.1.2 iPhone! Synchroniseer nu je iPhone met iTunes om al je originele muziek, contactpersonen, foto's, enzovoort weer terug te zetten.

Ben je dolgelukkig? Vertel het de anderen!

[top]Dankwoord

 • Fresh: Volledige handleiding;
 • Sjowol: Afbeeldingen, extra aanvullingen;
 • iphoneclub.nl: Wiki-ready;
 • Leon, Michael en Jimmy_boy: Tests en aanvullende informatie.
 • Bepaalde onderdelen van deze handleiding zijn afkomstig van iFoneguide.

Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: png 071411084933.png‎ (33,2 KB, 325x gelezen)
Bestandstype: png 071411084946.png‎ (48,0 KB, 332x gelezen)
Contributors: iCulture, Fresh
Created by Fresh, 14 November 2007 at 04:07
Last edited by iCulture, 25 April 2010 at 07:27
Last comment by batalhador on 10 February 2008 at 16:48
899 Comments, 99.625 Views
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

Pagetools
Zoek in deze page


Regels voor berichten
You may not create new articles
You may not edit articles
You may not protect articles

You may not post comments
Je mag geen bijlagen versturen
You may not edit your comments

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Soortgelijke pages

Article Auteur Forum Comments Laatste bericht
Handleidingen:Unlock 1.1.4 (Windows) Iplus 2.x ArB Wiki - Handleidingen (Archief) 141 15 November 2008 20:23
Handleidingen:Unlock 1.0.2 (Windows) Spree Wiki - Handleidingen (Archief) 2 4 May 2008 22:26
Handleidingen:Unlock 1.1.1 (Windows) Spree Wiki - Handleidingen (Archief) 2 20 January 2008 15:22
Handleidingen:Unlock 1.1.2 (Windows en OS X) iCulture Wiki - Handleidingen (Archief) 0 11 November 2007 12:28
Handleidingen:Unlock 1.0.2 (Windows) iCulture Wiki - Handleidingen (Archief) 0 25 October 2007 14:41


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 10:10.