Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Wiki - Begrippen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Standaard

Netwerken

De iPhone werkt op elk netwerk dat geschikt is voor GSM. Veelgestelde vragen over mobiele operators, mobiele netwerken en dataverkeer.

Inhoudsopgave


[top]GSM, GPRS en EDGE

De iPhone werkt uitsluitend op het GSM-netwerk (dus niet op het CDMA-netwerk). Dat houdt in dat je bijna overal ter wereld met de iPhone kunt bellen, ook in de VS waar beide netwerken (CDMA en GSM) naas elkaar bestaan.
Via het GSM-netwerk heb je ook de beschikking over dataverkeer via GPRS. De snelheid daarvan zou tussen 150 en 170 kbps moeten liggen, maar in de praktijk zal meestal een snelheid van zo'n 50 kbps worden gehaald. Dat komt omdat meerdere personen gebruikmaken van dezelfde GSM-mast, waarbij spraakverkeer voorrang krijgt.
Alleen wanneer de mobiele operator bepaalde aanpassingen in het netwerk heeft gedaan kun je gebruikmaken van het iets snellere EDGE. In Nederland is sinds juni 2007 geen EDGE-netwerk meer beschikbaar.

[top]3G

Met 3G wordt de derde generatie mobiele netwerken bedoeld. Voor Europa wordt daarbij gebruikgemaakt van de technologien UMTS en HSDPA. De iPhone is geschikt voor deze snelle vorm van mobiel internet. Behalve de eerste generatie iPhone.

[top]iPhone op Nederlandse netwerken

Op dit moment is de iPhone nog niet verkrijgbaar in Nederland. Je zult de iPhone dus in het buitenland moeten aanschaffen, waardoor deze niet direct bruikbaar is op het Nederlandse netwerk. Na het toepassen van n van de vele simlock-hacks kun je ook simkaarten van Nederlandse mobiele operators gebruiken. Bij de Supersim-methode ben je gebonden aan T-Mobile, bij alle software-unlock-methoden heb je de vrijheid om elk netwerk te kiezen.

[top]Simlock verwijderen

Net zoals bij elke hedendaagse telefoon kun je de simlock verwijderen. Er zijn op dit moment al een aantal unlock-methoden om dit te doen. Het verwijderen van de simlock is wel lastiger dan bij de doorsnee Nokia, omdat Apple sterke beveiliging heeft toegepast en steeds nieuwe firmware-updates uitbrengt om de mazen in het systeem te dichten.

[top]Amerikaanse iPhone met AT&T-abonnement gebruiken

Het is mogelijk om bij de Amerikaanse iPhone een AT&T-abonnement af te sluiten. Als je niet in de VS woont en geen Amerikaans paspoort hebt, zul je daarbij meestal voor een prepaid-abonnement kiezen. Het is mogelijk, maar houd er rekening mee dat je behoorlijk veel geld kwijt bent met roaming: bellen kost $1 tot $1,30 per minuut en dataverkeer is onbetaalbaar. Het is slimmer om n van de unlock-methoden toe te passen, zodat je een normaal Nederlands abonnement kunt gebruiken en voor lokaal tarief kunt bellen.

[top]iPhone als iPod gebruiken

Als je geen zin hebt om een van de genoemde unlock-methoden toe te passen of wanneer je principieel tegen elke vorm van hacken bent, is het mogelijk om de iPhone te activeren zonder de simlock te verwijderen. Je kunt de iPhone dan wel gebruiken, maar er niet ermee bellen. In dat geval kun je echter beter een iPod touch kopen.


Created by iCulture, 21-10-07 at 16:44
Last edited by iCulture, 09-04-10 at 01:28
Last comment by PeterTe on 25-07-09 at 13:49
4 Comments, 47.971 Views
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

Pagetools
Zoek in deze page


Regels voor berichten
You may not create new articles
You may not edit articles
You may not protect articles

You may not post comments
Je mag geen bijlagen versturen
You may not edit your comments

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:45.