Plist sections

Plist sections discussie in Ontwikkelen voor iOS forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo allemaal, ik ben nieuw op dit forum en ik heb een probleem. Ik krijg het niet voor elkaar om sections toe te passen door ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Development > Ontwikkelen voor iOS
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 6 October 2011, 17:02
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 October 2011
Berichten: 7
Standaard Plist sections

Hallo allemaal,

ik ben nieuw op dit forum en ik heb een probleem. Ik krijg het niet voor elkaar om sections toe te passen door middel van een Plist.

Mijn plist:

itemChildren
- item0
-- itemTitle

- item1
-- itemTitle

Kan iemand mij een zetje in de rug geven?

Alvast bedankt!
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 7 October 2011, 02:44
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 October 2010
Locatie: Breda
Berichten: 68
Standaard

Wat heb je allemaal al geprobeerd?
  #3  
Oud 7 October 2011, 13:56
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 October 2011
Berichten: 7
Standaard

Ik heb geprobeerd om in de item een extra "tabel" te maken, en die dan vullen met een letter dus A - B enzowv. Maar dat werkte niet.
  #4  
Oud 7 October 2011, 14:53
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 October 2010
Locatie: Breda
Berichten: 68
Standaard

Hoe ziet je table view data source code er nu uit om sections te maken?

Mijn tip is om eerst sections voor elkaar te krijgen in je table view, met fake data. Pas als je dat aan de praat hebt zou ik met die plist gaan stoeien.
  #5  
Oud 7 October 2011, 17:13
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 October 2011
Berichten: 7
Standaard

Bedoel je dit?

Citaat:
- (NSInteger)numberOfSectionsInTableViewUITableView *)tableView {

return 1;

}

- (NSString *)tableViewUITableView *)tableView titleForHeaderInSectionNSInteger)section {
// Display the authors' names as section headings.
if(section == 0)
return @"A";
}

- (NSInteger)tableViewUITableView *)tableView numberOfRowsInSectionNSInteger)section
{
return [listContent count];
}
  #6  
Oud 7 October 2011, 18:14
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 October 2010
Locatie: Breda
Berichten: 68
Standaard

En cellForRowAtIndexPath? Daar moet je namelijk uitzoeken in welke sectie een row hoort. Als je dat werkend hebt, dan moet het uitlezen van de data uit een plist niet zo moeilijk meer zijn...
  #7  
Oud 7 October 2011, 22:21
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 October 2011
Berichten: 7
Standaard

CellForRowAtIndexPath
Citaat:
- (UITableViewCell *)tableViewUITableView *)tableView cellForRowAtIndexPathNSIndexPath *)indexPath
{
UITableViewCell *cell = [tableView dequeueReusableCellWithIdentifier:kCellIdentifier];
if (cell == nil)
{
cell = [[[UITableViewCell alloc] initWithStyle:UITableViewCellStyleDefault reuseIdentifier:kCellIdentifier] autorelease];

}

// get the view controller's info dictionary based on the indexPath's row
NSDictionary* item = [listContent objectAtIndex:indexPath.row];
cell.textLabel.text = [item objectForKey:kItemTitleKey];

return cell;
}
  #8  
Oud 7 October 2011, 22:45
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 October 2010
Locatie: Breda
Berichten: 68
Standaard

Ik zie daar niets in over sections. Hoe zou je de gegevens uit listContent onderverdelen in secties en die weergeven in de tabel?
  #9  
Oud 8 October 2011, 19:48
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 October 2011
Berichten: 7
Standaard

Bedoel je in de Plist of hoe ik de gegevens eruit haal?
  #10  
Oud 9 October 2011, 13:32
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 October 2010
Locatie: Breda
Berichten: 68
Standaard

Ik bedoel hoe zou je cellForRowAtIndexPath schrijven als je meerdere secties in de tabel had?
  #11  
Oud 9 October 2011, 14:53
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 October 2011
Berichten: 7
Standaard

Goeie vraag.. Ik heb geen idee.

Kun je me misschien helpen?

Laatst gewijzigd door iPhoneDeveloper; 10 October 2011 om 19:05.
  #12  
Oud 24 October 2011, 22:48
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 October 2011
Berichten: 7
Standaard

Hele grote bump maar kan iemand me nog helpen?
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Tableview sections PsvEhv Ontwikkelen voor iOS 8 13 September 2011 21:54
Tables vs. plist JVdV Ontwikkelen voor iOS 7 22 July 2009 21:45
gezocht nl.plist & en.plist Semmm Jailbreak apps en thema's 3 9 April 2009 15:41
Windows: .Plist daanhegman Desktop-applicaties 3 1 April 2008 21:15

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:32.