een vraagje over photoshop ?

een vraagje over photoshop ? discussie in Ontwikkelen voor iOS forum; ( verdwijnt na registratie ) hallo, ik heb een vraagje over photoshop ik ben sindskort met een vriend developer. nu willen wij een game gaan maken en is de vraag ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Development > Ontwikkelen voor iOS
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 26 February 2012, 00:31
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 21 December 2009
Locatie: Heemskerk
Berichten: 67
Standaard een vraagje over photoshop ?

hallo,

ik heb een vraagje over photoshop ik ben sindskort met een vriend developer. nu willen wij een game gaan maken en is de vraag op welke resolutie moeten achtergronden minimaal zijn of poppetjes ?.

misschien is dit niet de juiste plek maar kom er op internet niet echt uit.

mvg,

Robin
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 27 February 2012, 10:05
Nikooos's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 November 2007
Locatie: Tilburg
Berichten: 3.183
Standaard

Heb je de apple documentatie al gevonden? https://developer.apple.com/library/...onsImages.html

Ik ben benieuwd wat voor gave games julie gaan maken. Beloofd veel goeds als ik dit zo hoor!
  #3  
Oud 27 February 2012, 13:31
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 21 December 2009
Locatie: Heemskerk
Berichten: 67
Standaard

bedankt.
ik was hier all aan het kijken maar dat geeft enkel de icoon grote aan als ik het goed lees. maar we willen eerst beginnen voor de iphone en dan later ipad, maar ik heb de juiste formaten nodig zoals hieronder.

nog een vraagje over icoontjes, als ik er een heb gemaakt, moet ik die dan elke keer opnieuw maken aangezien je meerder formaten moet maken of kan je dat simpel aan passen ?

- Achtergrond formaat (in photoshop) iphone 3gs/4/4s (moet ik daar gewoon de hoogste resolutie van aan houden die ze aan kunnen)

we hebben al wat plannen voor wat spelletjes dus moet wel goedkomen nadat ik dit heb opgelost ..

afz,

Robin
  #4  
Oud 27 February 2012, 14:22
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 October 2008
Locatie: Haarlem
Berichten: 348
Standaard

Zou je iets duidelijker kunnen zijn wat je nu precies wilt weten.
Psychonikeo heeft je vraag al beantwoordt voor wat betreft de iconen.

De resolutie van de schermen kun je vinden op The iPhone Screen Resolution is 320x480, and the iPhone 4 is 640x960
__________________
Leon
[iPhone- en Java ontwikkelaar]
  #5  
Oud 27 February 2012, 14:26
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 21 December 2009
Locatie: Heemskerk
Berichten: 67
Standaard

sorry dat het onduidelijk is.

bijvoorbeeld bij achtergronden van spelletjes /laadschermen dus staand of liggen.
de grote is dan toch de maximale resolutie van het device ? dus bij iphone 4 640x690
dus op die grote maak ik dan mijn achtergronden op ?

en met de icoontjes wil ik alleen nog weten, als ik dan een retina display grote heb, en ik wil die ook voor de 3gs uitbrengen of ik dan weer opnieuw een icoon moet maken of dat ik het gewoon kan knippen en plakken.

hopelijk is dit voldoende

afz,

Robin
  #6  
Oud 27 February 2012, 14:56
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 October 2008
Locatie: Haarlem
Berichten: 348
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door 0daro0 Bekijk bericht
bijvoorbeeld bij achtergronden van spelletjes /laadschermen dus staand of liggen.
de grote is dan toch de maximale resolutie van het device ? dus bij iphone 4 640x690
dus op die grote maak ik dan mijn achtergronden op ?
Ja.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door 0daro0 Bekijk bericht
en met de icoontjes wil ik alleen nog weten, als ik dan een retina display grote heb, en ik wil die ook voor de 3gs uitbrengen of ik dan weer opnieuw een icoon moet maken of dat ik het gewoon kan knippen en plakken.
Wat is het verschil?
  #7  
Oud 27 February 2012, 16:17
» iPhone 5s 16GB (Goud) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 January 2009
Berichten: 484
Standaard

Je zult je images voor elke resolutie moeten maken. Voordeel is wel voor de programmeur dat als jij de bestanden voor de iPhone4 voorziet van "@2x". Dat deze dan automatisch gebruikt worden.
Dus als jij 2 icons hebt:
Icon.png
Icon@2x.png
Dan wordt de @2x automatisch gebruikt voor iPhone4, deze moet dan natuurlijk wel de juiste afmetingen hebben.
Hetzelfde geldt voor elke afbeelding die je maakt. Voor de ontwikkelaar: Je moet ze wel inladen als UIImage.
__________________
Software Engineer
iPhone Developer
  #8  
Oud 27 February 2012, 18:21
Nikooos's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 November 2007
Locatie: Tilburg
Berichten: 3.183
Standaard

Deze info stond er natuurlijk wel al in, maar er kon nog meer bij inderdaad.

For iPhone and iPod touch launch images, include the status bar region. Create launch images of these sizes:
320 x 480 pixels
640 x 960 pixels (high resolution)

For iPad launch images, do not include the status bar region. Create launch images of these sizes:
768 x 1004 pixels (portrait)
1024 x 748 pixels (landscape)
  #9  
Oud 27 February 2012, 18:29
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 21 December 2009
Locatie: Heemskerk
Berichten: 67
Standaard

ok super! Dus je zal er wel aan moeten geloven dat je elk icoontje opnieuw moet maken
  #10  
Oud 28 February 2012, 09:40
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 October 2008
Locatie: Haarlem
Berichten: 348
Standaard

nou... opnieuw. Copy paste is nog steeds toegestaan hoor.
  #11  
Oud 28 February 2012, 14:08
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 21 December 2009
Locatie: Heemskerk
Berichten: 67
Standaard

ahh ok, dat scheelt een hoop werk dan .

thanks, ik weet voldoende
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
een vraagje markow Jailbreak 3 2 August 2010 23:02
een vraagje over unlocken AnthonyBosman Archief 1 15 March 2010 21:07
een vraagje tom91 Archief 2 20 September 2008 01:57

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:43.