wat doe ik fout, de functie werkt namelijk niet meer

wat doe ik fout, de functie werkt namelijk niet meer discussie in Ontwikkelen voor iOS forum; ( verdwijnt na registratie ) beste allemaal! zelf ben ik nieuweling met xcode (en ook dat taaltje) ik kan al (een heel klein beetje) c een beetje begrijpen en ken ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Development > Ontwikkelen voor iOS
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 2 July 2014, 16:24
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 July 2014
Berichten: 20
Question wat doe ik fout, de functie werkt namelijk niet meer

beste allemaal!

zelf ben ik nieuweling met xcode (en ook dat taaltje)
ik kan al (een heel klein beetje) c een beetje begrijpen en ken daar de hoofdfuncties van. ik ben eigenlijk aan het spelen met Xcode om zo wat meer te leren. maar deze fout krijg ik zelf niet opgelost...


ik maak een Iphone app
waarbij er op het scherm een button en een label actief is.

het ziet er als volgt uit

(deze functie word uitgevoerd waarneer iemand op de knop drukt)
{

int a = 3;
int b = 3;
int c;

c = b * a;
self.(naam label).text = @"%i", c";

nu krijg ik als ik in de simulator bezig ben, en ik klik op de knop het volgende te zien: %i

dat wil ik dus niet.... zou iemand mij kunnen helpen? hoe ik dit moet doen?


edit: iemand weet hoe je de scanf() functie kan gebruiken waar bij ik dus ook een variabele kan opslaan (maar dan via het scherm) dus dat a en b geen waaarden hadden en dat de persoon voor a en b een getal voor moesten invullen...


alvast bedankt!
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 2 July 2014, 22:15
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 October 2008
Locatie: Haarlem
Berichten: 348
Standaard

Jouw code compileert niet, volgens mij. Er staat een losse " voor de c.

Zo moet het wel:
Code:
int a = 3;
int b = 3
int c = b * a;

self.label.text = [NSString stringWithFormat:@"%d", c];
Het invullen van waarden in het scherm en die berekenen is iets moeilijker. De scanf functie heb je daarbij niet nodig.
Google maar eens op UITextField en UITextFieldDelegate.
__________________
Leon
[iPhone- en Java ontwikkelaar]
  #3  
Oud 2 July 2014, 22:24
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 July 2014
Berichten: 20
Standaard

bedankt voor de tip ik ga hem zo uitproberen.

met de scanf() functie bedoelde ik meer. hoe kan ik een getal ophalen van de gebruiker? hoe moet ik die scant() functie dan gebruiken of moet ik dan een andere functie gebruiken?
  #4  
Oud 2 July 2014, 22:32
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 October 2008
Locatie: Haarlem
Berichten: 348
Standaard

Code:
int getal;

getal = [self.label.text intValue];
Dat had je met Google makkelijk kunnen vinden.
  #5  
Oud 4 July 2014, 10:31
» iPhone 5s 16GB (Goud) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 January 2009
Berichten: 484
Standaard

scanf is voor "command line" applicicaties. Waarschijnlijk heb je een aantal basis lessen voor C gehad. Wat je al aangaf.
Ik raad je aan om gewoon de tutorials van Stanford op iTunes University te volgen, dan zie je gelijk hoe het op iOS moet.
__________________
Software Engineer
iPhone Developer
  #6  
Oud 4 July 2014, 14:02
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 July 2014
Berichten: 20
Standaard

dat klopt

Laatst gewijzigd door randmeer; 4 July 2014 om 15:36.
  #7  
Oud 6 July 2014, 22:02
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 July 2014
Berichten: 20
Standaard

kan iemand me nog is helpen...


hoe verhelp ik dit probleem

Citaat:
linker command failed with exit code 1 (use -v to see invocation)
de error heet een: Apple match o linker- error

Laatst gewijzigd door randmeer; 6 July 2014 om 22:39.
  #8  
Oud 6 July 2014, 23:57
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 10.015
Standaard

Als je daar hulp bij wil zul je meer details moeten prijsgeven...

(bijvoorbeeld welke library de linker niet kan vinden)
__________________
We are one, but we are not the same... Talk to each other!
  #9  
Oud 7 July 2014, 08:52
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 July 2014
Berichten: 20
Standaard

ik zie het volgende als ik op foutmelding druk


Citaat:
duplicate symbol _main in:
/Users/geheim/Library/Developer/Xcode/DerivedData/test1-dqqmcfxdjflshhaaifplbzltyerg/Build/Intermediates/test1.build/Debug-iphonesimulator/test1.build/Objects-normal/i386/VieuwController.o
/Users/geheim/Library/Developer/Xcode/DerivedData/test1-dqqmcfxdjflshhaaifplbzltyerg/Build/Intermediates/test1.build/Debug-iphonesimulator/test1.build/Objects-normal/i386/main.o
ld: 1 duplicate symbol for architecture i386
clang: error: linker command failed with exit code 1 (use -v to see invocation)
  #10  
Oud 7 July 2014, 18:43
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 10.015
Standaard

Heb je zelf n of meer functies met de naam main geschreven?
  #11  
Oud 7 July 2014, 18:54
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 July 2014
Berichten: 20
Standaard

thanks het is weg

hoe moet ik het dan wel gebruiken(main functie)?
  #12  
Oud 7 July 2014, 19:43
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 10.015
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door randmeer Bekijk bericht
hoe moet ik het dan wel gebruiken(main functie)?
Waarom wil je een main functie in een ViewController?
  #13  
Oud 7 July 2014, 20:28
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 July 2014
Berichten: 20
Standaard

ik dacht een main functie altijd automatisch word uitgevoerd?

naja... zoals je kan zien ben ik geen proffensioneel....

ik heb tenniste al een oplossing gevonden hoe ik het anders kan doen (kost alleen wat meer tijd) ik moet binnenkort maar wat meer gaan leren over c...

als ik de app klaar heb zal ik waarschijnlijk nog heel wat vragen stellen... (over hoe je bijvoorbeeld de naam veranderd het plaatje en hoe je hem in meerde talen kan krijgen)

nouja, dat is over pas over een paar weken. dan kom ik met al die vragen....
  #14  
Oud 7 July 2014, 20:46
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 10.015
Standaard

Standaard C is in tegenstelling tot Objective-C niet object-georinteerd.

Met alleen over C lezen kom je er waarschijnlijk niet...
  #15  
Oud 8 July 2014, 11:26
» iPhone 5s 16GB (Goud) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 January 2009
Berichten: 484
Standaard

Zoals ik al zei bekijk deze tutorials eens:
https://itunes.apple.com/us/itunes-u...95605774?mt=10
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Windows: wat doe ik fout ? type 3 iTunes 3 3 April 2013 10:14
Wat doe ik fout !? psvunited Jailbreak 7 5 April 2011 20:13
iPhone: Stap 2 van jailbreak lukt al niet, wat doe ik fout alfastra Jailbreak 0 1 December 2010 23:10
wat doe ik fout???? huisvrouwtje Archief 3 4 November 2009 11:26
Wat doe ik nou fout? raymee Archief 6 15 May 2009 19:23

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:47.