iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Jailbreak (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f65/jailbreak/)
-   -   iPad: ipad doet niks meer na poging tot update (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f65/jailbreak/119014-ipad-doet-niks-meer-na-poging-update.html)

edwindielessen 26-05-12 18:19

ipad doet niks meer na poging tot update
 
1 Bijlage(n)
hallo beste mensen,

Ik hoop dat ik een beetje kan uitleggen wat mijn probleem is, echter ik wordt een beetje kierewiet van alle termen en dingen die ik ondertussen gelezen heb dat ik al een beetje bang ben om mijn vraag te stellen, het gaat om het volgende,

Ik heb mijn ipad 2 die gejailbreaked was up te graden naar de nieuwste versie nu er een nieuwe jailbreak uit was.
echter ik kreeg een melding dat het om de een of andere reden niet mogelijk was, wat ik verder allemaal geprobeerd heb weet ik niet meer allemaal maar momenteel zit ik met een ipad met op het scherm het itunes logo met het usb kabeltje. Herstellen via itunes lukt ook niet.

Ook heb ik Tinyumbrella gebruikt. ik had begrepen dat het noodzakelijk was om met dit programma shsh blobs op te slaan waarmee ik weer terug kon gaan begreep ik.
Als ik de ipad aansluit dan zie ik in de linkerkolom in het venstervan tinyumbrella onder recovery divisies wel een nummer verschijnen maar niet de naam van de ipad (deze staat wel bij recent devices) telkens als ik de ipad loshaalt en weer verbind verschijnt er een ander nummer als ik deze aanklikt verschijnt er onderin het scherm dathé device is not connected oftewel: niet verbonden.
Ik weet nu niet meer wat te doen, heb van alles wat geprobeerd maar telkens zonder resultaat is er iemand die mij kan helpen?
Alvast bij voorbaat dank voor uw aandacht
Groetjes,
Edwin

Bubbly 26-05-12 19:21

Het is heel goed dat je TinyUmbrella hebt gebruikt om je SHSH op te slaan. Nu kun je inderdaad in de toekomst weer terug naar de versies die je hebt opgeslagen.

Open TU. Zoals je ziet zijn er in TU 3 tabs aanwezig. Ga naar Advanced en schakel "Set Hosts to Cydia on Exit" uit. Nu kun je het programma weer afsluiten.

Wat je nu gaat doen is het hosts bestand van je computer checken voor de zekerheid. Als je daar regels ziet met betrekking tot gs.apple.com (of een andere site van Apple) dan kun je die verwijderen. Het is aangeraden dit via Terminal te doen zodat het direct effect heeft, google hiervoor naar bv. "hosts file mac". Je kunt ook handmatig het bestand kopiëren, de kopie bewerken, het origineel weggooien en de kopie naar de locatie (/private/etc) verplaatsen. (De map kun je openen via Finder-menu "Ga" of CMD + Shift + G.)

Succes :)

alia9806 26-05-12 19:51

En anders probeer je het op een andere pc/mac...

Bubbly 26-05-12 21:01

Ik zie het, dit is goed. Je hoeft niets te veranderen aan de hosts file.

Ik zou nu proberen de iPad te herstellen als ik jou was! (Evt. anti-virus/firewall tijdelijk uitzetten kan soms de oplossing zijn - als je die hebt.) Als je een bepaalde error krijgt kun je het beste even gebruik maken van de zoekfunctie van dit forum (rechts bovenin) ;)

Een laatste alternatief is zoals Alia9806 al zegt herstellen op een andere computer! Je kunt altijd met de oorspronkelijke computer verbinden, in iTunes rechtsklikken op je iPad en een back-up (reservekopie) terugplaatsen.

edwindielessen 26-05-12 22:12

hey best mensen,
Er zit weer leven in de ipad!!!!!
Ik heb m'n oude pc die nog ergens boven stond aangezwengeld en de ipad daar aangehangen. moest wel heel lang wachten maar uiteindelijk deed hij het weer.
Heb een reservekopie terug kunnen zetten echter de jailbreak ben ik kwijt.
het dilemma wat ik nu heb is of ik de nieuwe jailbreak er op ga zetten

XIII 26-05-12 22:29

Fijn dat hij het doet.

Voor de jailbreak kun je in het verzameltopic terecht.

// Slotje


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:04.