iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Jailbreak (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f65/jailbreak/)
-   -   iPhone: Activatie nog mogelijk bij afsluiting Vodafone? (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f65/jailbreak/127402-activatie-mogelijk-afsluiting-vodafone.html)

joenniej 12-10-12 20:42

Activatie nog mogelijk bij afsluiting Vodafone?
 
Geachte lezers,

Ik heb een brandende vraag die mij al wekenlang irriteert.:confused:
Ik heb ooit een contract afgesloten bij mijn iPhone 4. Door privé omstandigheden ben ik uiteindelijk door Vodafone afgesloten (nee betalen heeft al geen zin meer :D).

De situatie als volgt:
Om mijn iPhone te gebruiken heb ik een jailbreak uitgevoerd. Ik nam toentertijd aan dat hij IMEI/SIM/Netwerk locked was, vandaar de jailbreak. Sindsdien niks meer aan jailbreaking etc gedaan. Ik gebruik momenteel 5.0.1. :eek: en zou het liefst naar 6.0 updaten ofcourse :cool: maar 5.1.1 zou ook prima zijn. Mocht dat allemaal niet kunnen is 5.0.1. dan gewoon prima.

De vraag/vragen:
Ik zou het liefst updaten. Als mijn iPhone via iTunes update naar 6.0 zal hij vragen om de organieke simkaart. Die is geblokkeerd voor bel/web/sms verkeerd. Is het wel mogelijk de telefoon te activeren hiermee? (stel dat ik een factory defaults reset zou doen). Mijn telefoon is '!$#%#$^'-traag en ik wil een schone installatie van iOS. -.-' HELP!:O

Mvg JB

senna22 12-10-12 22:03

probeer eerst een andere simkaart, en check baseband in je instellingen.
waarschijnlijk is hij simlockvrij aangezien je met jailbreaken niet unlocked op 5.01.

ballegooier 13-10-12 05:51

Vodafone (en KPN etc) verkocht geen iphones met simlock, volgens mij? Alleen t-mobile deed dat, totdat hun exclusiviteits deal met Apple verliep...

joenniej 14-10-12 18:12

Hmmm, ik kan mij herinneren dat ik ooit eerder simkaarten geprobeerd heb wat niet werkte (nog voor de jailbreak). Ik kan mij alleen niet herinneren of hier ook een Vodafone simkaart tussen zat. Volgens mij was hij namelijk wél simlocked of network locked.

Ik wil het liefst een lege iPhone omdat hij erg traag loopt momenteel. Als er iets is waarvoor ik een iPhone koos was het wel de snelle manier van bedienen.. Ik ben voorzichtig met restoren en updaten omdat ik een prepaid simkaartje gebruik en die wil ik graag blijven gebruiken. Ik ben bang dat als ik restore of update dat ik óf moet activeren met de orginele simkaart of mijn nieuwe sim gewoon niet meer kan gebruiken.

Ik heb geprobeerd te upgraden naar een jailbreak 5.1.1 wat (mij) niet lukte. Zowel via Redsn0w niet als via iTunes niet. Ik gebruik iTunes 10. Updaten naar 6.0 durf ik al helemaal niet meer. Iemand tips?

Info:
Version: 5.0.1 (9A405)
Carrier: vf nl 11.0
Model: MC603DN
Modem firmware: 04.11.08


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:40.