iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Unlock (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f66/unlock/)
-   -   iPhone 1e gen.: iPhone als baksteen (https://forum.iculture.nl/f14/jailbreak-unlock/f66/unlock/61552-iphone-baksteen.html)

marijn1983 14-06-10 10:29

iPhone als baksteen
 
ok, ik heb een mega probleem.
Ik was op vakantie in de VS, en daar heeft een foute hotelmanager mijn iPhone (1e generatie) gestolen. De dag erna heb ik hem via de zoon van de manager (die ik onder druk had gezet van de politie) mijn iPhone teruggekregen, maar hij doet nu niets meer. (ze hebben hem verkloot)

Het grote probleem is nu: Ik heb geen idee meer welke firmware ik had, ik heb geen reservekopie en heb geen AT&T simkaart meer.

De melding die ik in eerste instantie kreeg toen ik hem terugkreeg was dat iTunes hem graag wilde zien, en ik kon mijn telefoon niet meer gebruiken tot dan (behalve voor noodoproep)

Toen heb ik (omdat ik dacht 3.1.2 te hebben) blackra1n op mijn computer gezet en gerunt (hij begon, kreeg meldingen, en stopte)

Nu doet hij helemaal niets meer (geen noodoproepmogelijkheid, en de melding van vodafone in mijn linkerbovenhoek is verdwenen, net als de batterijindicatie) nu start mijn afgekoppelde iPhone elke minuut ongeveer automatisch opnieuw op, zonder iets veranderd te hebben.
Wat nu?

Bomans 14-06-10 10:36

In DFU mode zetten en herstellen met deze custom firmware (de eerste downloadlink voor jou)

marijn1983 17-06-10 14:03

hoi!
heel erg bedankt voor je informatie, maar helaas. Ik heb de software (iPhone 2G Cydia Unlock.ipsw) gedownload en de iPhone in DFU gezet (dit werkte prima) daarna met shift-herstel de firmware geselecteerd, en dan krijg ik de volgende foutmelding:

Citaat:

De iPhone iPhone kon niet worden hersteld. Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan (1600).

Bomans 17-06-10 14:10

Even iReb gebruiken voor die foutmelding.

marijn1983 04-07-10 20:08

hoi,
helaas ben ik 2 weken offline geweest in verband met een computerstoring, maar tot nu toe krijg ik mijn iPhone nog altijd niet aan de praat.

Ik heb dat iReb gebruikt, en kreeg een wit scherm (en als ik nu de powerknop en home knop 10 seconden ingedrukt hou, en dan de powerknop loslaat en de home knop ingedrukt hou, wordt het scherm geheel wit.

als ik vervolgens iTunes start gebeurt er helemaal niets. Wat kan er nu fout zijn? Na verloop van tijd verschijnt overigens het iTunes logo met USB kabel weer in beeld. Hij herstart niet meer continu (wel soms, dan komt er alleen een aple logo in beeld), maar verder doet hij niets. Ik kan de telefoon ook niet normaal uit zetten oid. iTunes herkent hem ook niet meer.

hoop dat iemand me nog kan helpen. groetjes!

spysical 04-07-10 22:33

Triest verhaal,
Probeer even in dfu modes te restoren. En dan gewoon op restore rammen en gewoon terug gaan naar 3.1.3 dan kun je met redsnow activeren, unlocken, jailbreaken. (www.redsn0w.com) (NIET DE BETA PAKEN!)

marijn1983 04-07-10 22:47

hoi, bedankt voor je reactie.
DFU modus gaat mis in stap 3:
stap 1
Sluit je iPhone aan op je Mac of PC - en zorg ervoor dat iTunes openstaat.
stap 2
Druk de "home button" en "power button" tegelijkertijd in.
stap 3
Na exact 10 seconden laat je de powerknop los.
Blijf de homeknop indrukken tot itunes opspringt en zegt dat het een iphone in recoverymodus heeft gevonden.

Het scherm wordt wit, en iTunes herkent niets. Ik hoor windows wel af en toe een piepje doen dat er iets wordt aangesloten, maar that's it. Ik heb de homeknop ingedrukt tot in een ons woog, maar er gebeurt niets...

67camaro 13-07-10 12:28

Ik ben geen specialist, maar vanaf je dat bliepje (dat er iets word aangesloten) hoort na 10-12 sec zou het goed moeten zijn en kun je de knop loslaten...

Ik dacht zelfs dat als je de knop te lang inhoud hij een zwart scherm krijgt (maar voor mij is dat weer al te lang geleden dat ik daarmee gespeeld heb) en je weer opnieuw moet beginnen.

Wat je ook moet doen is kijken in de taakbeheer (ctl-alt-del indrukken) of de iTuneshelper uit staat... dat kan ook problemen geven.


Succes

Bibi2205 13-07-10 18:59

camaro: dat zwart scherm = DFU mode :)

67camaro 13-07-10 19:59

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Bibi2205 (Bericht 488577)
camaro: dat zwart scherm = DFU mode :)


I know :d, maar als je stap 2-3 niet goed uitvoert, en dus te lang de knoppies ingedrukt houd/te laat-vroeg loslaat word je scherm ook zwart en start ie toch opnieuw op, dus zit je niet in DFU en hoor je geen bliepjes.

Maar met iREB moet het scherm wit worden, en als ie dan zwart word is het toch ook niet goed?!

De bliepjes bij het witte scherm is perfect, dat doet (deed) ie bij mij ook...


maar wel ff kijken naar dat Ituneshelper! En Redsn0w gebruiken...werkte bij mij perfect!

marijn1983 08-08-10 15:01

hoi, nou een kleine update, ik heb uiteindelijk (na 10x alles geprobeerd te hebben) in itunes zelf de update gedaan, en voor het eerst in maanden heb ik iets meer uit mijn iphone gekregen dan alleen het apple logo en de oproep naar itunes te gaan.

Nu vraagt itunes echter om een simkaart, omdat mijn telefoon leeg is. Maar wat nu? Ik heb uiteraard alleen een vodafone simkaart, bij mijn in amerika gekochtte iphone (het was de eerste 16GB versie)

wat moet ik nu doen? Ik gok dat hij het nu met mijn vodaphone sim niet doet (durf het niet te proberen omdat hij dan wellicht op slot gaat?) maar wat is jullie advies?

maltje 08-08-10 15:27

Heb je mogelijkheid om met je iphone via Wi-Fi op het net te geraken?
Staat cydia erop?

crazywarning 08-08-10 15:30

je hebt een at&t simkaart nodig om te activeren. Inmiddels is er ook een universele simkaart op de markt (zie unlock forum). Zonder de goede simkaart kan je er nu nog niets mee.

marijn1983 08-08-10 15:35

oh jee, ik kan me niet herinneren dat ik die ATT kaar tnog heb , maar ik zal er eens naar zoeken. Cydia etc. staat er denk ik niet op, omdat het een officiele apple release is geweest deze firmware..

marijn1983 08-08-10 18:43

SO, ben tot nu toe bezig geweest met zoeken, en heb mijn SIM kaart van AT&T terug gevonden. (ik heb in totaal tussen alle troep (heb er een doos vol met telefoon/hardware/sims/etc. helemaal vol met alles door elkaar, heel handig) 24 simkaartjes teruggevonden)

Anyway, als ik nu mijn sim in de iphone plaats, vraagt itunes of ik 'let's get started' wil, en moet ik aangeven wat voor klant ik ben etc. Maar ik ben natuurlijk helemaal geen klant, wat nu?


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 01:37.