3GS 4.2.1 met 06.15.00 simlockvrij maken

3GS 4.2.1 met 06.15.00 simlockvrij maken discussie in Unlock forum; ( verdwijnt na registratie ) Beste iphone bezitters. Ik ben op zoek naar hoe ik mijn iphone officieel via t-mobile simlock vrij kan maken. mijn telefoon: iPhone 3GS, 4.2.1 en ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Jailbreak en Unlock > Unlock
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 16 June 2011, 17:26
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 October 2007
Berichten: 69
Standaard 3GS 4.2.1 met 06.15.00 simlockvrij maken

Beste iphone bezitters.

Ik ben op zoek naar hoe ik mijn iphone officieel via t-mobile simlock vrij kan maken.

mijn telefoon: iPhone 3GS, 4.2.1 en firmware 06.15.00

moet en kan ik hem eerst downgraden?
moet ik T-Mobile bellen?

iemand een idee?

hartelijk dank alvast!!
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 16 June 2011, 17:37
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Bellen met T-Mobile is in elk geval onnodig. Alle T-Mobile toestellen kunnen via iTunes simlockvrij gemaakt worden.
Of het hebben van de 06.15.00 baseband iets uitmaakt weet ik eerlijk gezegd niet. Je kunt deze baseband niet wijzigen.
Ik zou zeggen, haal ultrasn0w eraf en probeer de unlockprocedure van T-Mobile.
__________________
Geen hulpvragen via PM. Stel je vraag op het forum, hebben anderen er ook iets aan.
  #3  
Oud 16 June 2011, 17:40
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 October 2007
Berichten: 69
Standaard

Ok thanks,

hoe haal ik ultrasnow van mijn iphone af>
  #4  
Oud 16 June 2011, 17:41
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Denstalleren... Via Cydia, op dezelfde manier zoals je het genstalleerd hebt.
  #5  
Oud 16 June 2011, 17:42
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 October 2007
Berichten: 69
Standaard

ok ga ik dat proberen!

dank

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 16 juni 2011 om 17:05 ----------

ok heb ultrasnow er af, nu wordt aangegeven bij de officiele simlockvrije handelingen dat:

ik mijn iphone uit moet zetten, dan een andere sim er in van bij KPN. dan moet ik de iphone weer opstarten.

Nu kan ik mijn iphone niet opstarten zonder redsnow. Als ik hem uit deed moest ik hem ook opstarten met redsnow.

Wat nu?

gewoon opstarten met redsnow?
  #6  
Oud 16 June 2011, 18:16
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 July 2009
Berichten: 9.948
Standaard

Dan heb je blijkbaar een tethered jailbreak?

Ja, je kunt opstarten met redsn0w.

Ik zou overstappen op een untethered jailbreak als ik jou was (uitleg op dit forum).
__________________
We are one, but we are not the same... Talk to each other!
  #7  
Oud 16 June 2011, 18:25
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 October 2007
Berichten: 69
Standaard

ja was al bezig inderdaad met een untethered.

ga ik n u doen!
  #8  
Oud 16 June 2011, 20:57
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 October 2007
Berichten: 69
Standaard

ik wil nu via itunes naar 4.3.3 updaten.
Ik krijg de melding:

De iPhone van ... kan niet worden bijgewerkt.
This device isn't eligible for the requested build.

wat nu?
  #9  
Oud 16 June 2011, 21:11
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 July 2009
Berichten: 9.948
Standaard

Vanwege de iPad baseband ben je op een custom firmware aangewezen.

Die maak je met PwnageTool (Mac) of sn0wbreeze (PC).

Meer info in de topics daarover.
  #10  
Oud 16 June 2011, 22:33
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 October 2007
Berichten: 69
Standaard

Ik heb nu via redsnow geprobeerd naar 4.3.1 untethered te komen.
Ik ben in een DFU modes gekomen en kom hier niet meer uit.

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 16 juni 2011 om 22:24 ----------

Zo ff gesleuteld,

ook hier zijn we weer uit gekomen.

Ik heb met pwnageTool 3 een custum restore van iPhone2,1_4.3.3_8J2_Restore gemaakt
Deze heb ik via Alt/herstel via Itunes weer laten updaten.

Nu is hij uit DFU en heb hem hersteld naar 4.3.3 met baseband 06.15.00.

Mijn reserve kopie er weer opgezet en doet het weer!!!

Nu nog kijken of ik hem simlock vrij kan krijgen via T-Mobile metode.

hou jullie op de hoogte!

nog even de linken:

pwnageTool 3:
iOS 4.3.3 , 4.2.8 Released [Download With Direct Link]

De firmware:
Download Stock iOS 4.3.3 IPSW for iPhone, iPod Touch & iPad [Direct Links] | Jaxov

voor degene die er ook last van hebben.

Succes
  #11  
Oud 17 June 2011, 09:24
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 October 2007
Berichten: 69
Standaard

Helaas nog geen goed resultaat om hem via T-Mobile simlock vrij te krijgen.
2 keer half uur gewacht, geen resultaat.

Ik kan de sim wel gebruiken, maar hij geeft geen provider aan.
Daarnaast ben ik heel wat bereik kwijt, iemand daar een oplossing voor?
  #12  
Oud 17 June 2011, 10:10
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 February 2011
Locatie: Den Haag
Berichten: 1.127
Standaard

is hij uberhaupt van t mobile?? (toch even voor de zekerheid vragen..)
__________________
Revenge of the nerd..
  #13  
Oud 17 June 2011, 12:09
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 October 2007
Berichten: 69
Standaard

Ik heb hem overgekocht van iemand die hem origineel heeft gekocht met t-Mobile abbo.
Ik heb hem zelf een jailbreak en unlock gegeven, omdat hij toendertijd niet officieel te unlocken was en omdat ik Vodafone gebruik via mijn werk.
En omdat hij een jailbreak en unlock moest hebben, moest ik over naar baseband 06.15.00, kon niet anders.

Ik neem aan dat ik hem met een baseband 06.15 ook gewoon een t-mobile simlock vrij kan maken?
  #14  
Oud 17 June 2011, 14:25
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 February 2011
Locatie: Den Haag
Berichten: 1.127
Standaard

ja dat kan. Heb ik ook wel eens gedaan. Hoewel ..de schade natuurlijk al geleden is door de ipad baseband die niet terug te draaien is!
Je moet geowon andere simkaart erin doen en aan itunes hangen. Krijg je zelf de melding dat hij unlocked is.
  #15  
Oud 17 June 2011, 14:31
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 October 2007
Berichten: 69
Standaard

Dat heb ik dus geprobeerd, maar lukte niet, of ik moet hem veel langer dan een half uur er aan hangen, ga ik vanavond nog een keer proberen.
Daarnaast is mijn bereik ook van 4-5 streepjes 3G uitgezet (met firmware 4.2.1 tethered) terug naar 0-1 streepje (met firmware 4.3.3 untethered).
Eigenlijk nu ook geen bereik, staat veel op Geen Service links boven.

Is dat een bekend probleem?

Laatst gewijzigd door Alfaten; 17 June 2011 om 14:57.
  #16  
Oud 17 June 2011, 22:24
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 October 2007
Berichten: 69
Standaard

lukt me niet helaas.

Weer opnieuw alles gedaan, blijf geen service houden.

Nu laat ik hem maar weer een half uur aan itunes, in de hoop dat hij simlock vrij wordt!

Kan het liggen aan dat ik pwnagetool draai met 4.3.3 en daarbij mijn iPhone met een vodafone sim er in heb?
Moet het een tmobile sim zijn mischien?
  #17  
Oud 18 June 2011, 12:41
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 October 2007
Berichten: 69
Standaard

Nu met tmobile simkaart alles gedaan,
ziet er nog naar uit dat ik geen service heb.
Nu bezig met half uurtje aan itunes laten voor simlock vrij maken zoals t-mobile beschrijft.

Heeft iemand al een idee waarom ik geen service heb? en dus niet kan bellen.
Heb mijn sim in mijn oude telefoon gedaan (iPhone 2) en die geeft vol bereik aan met mijn vodafone sim.
Ligt dus aan de telefoon en niet aan bereik van vodafone oid.

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 18 juni 2011 om 12:41 ----------

Super,

ben er uit hoor:

Ultrasnow 1.2.3 Released to Unlock iOS 4.3.3

ultrasnow er overheen en even vinkje automatsich aanzetten, dan herstarten en klaar!

vol bereik vodafone!

nu nog kijken of het me lukt om via t-mobile methode simlockvrij te krijgen.

met dank aan diegene die hier hard aan werken!!!

thanks

ben heel opgelucht!
  #18  
Oud 21 June 2011, 20:55
Jazzamataz's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 January 2009
Locatie: Leerdam
Berichten: 428
Send a message via twitter to Jazzamataz
Standaard

Ik heb zojuist ook Pwnagetool gebruikt om een custom firmware te maken, maar krijg nog steeds de melding "This device isn't eligible for the requested build".

Ik weet ook niet welke BB hij heeft en welke versie er op draaide. Is dat op enige manier te achterhalen?
__________________
If you've been seen fixing it, you will be blaimed for breaking it.
  #19  
Oud 22 June 2011, 13:37
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 October 2007
Berichten: 69
Standaard

Moet volgens mij niks uitmaken wat voor bb en firmware er op staat.

Wel belangrijk is volgens mij de goede versies van pwnagetool en firmware bij elkaar te hebben!

Dan maak je via pwnagetool een custom firmware, die je vervolgens weer via itunes inlaad op je iphone! Dit zou het dan moeten doen!
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPhone: iphone 3gs 16gb met software simlockvrij Fenderben Jailbreak 1 27 March 2011 23:50
Simlockvrij maken vraag bengt Archief 4 4 October 2010 21:19
Activeren 3GS (SIMlockvrij) lukt niet met Rabo Mobiel Robine80 iPhone algemeen 2 18 August 2010 21:22
iPhone 3GS: 4.0.2 - Simlockvrij maken Fredzzz Unlock 1 16 August 2010 13:17
3GS simlockvrij maken, weer mogelijk? --Christiaan-- T-Mobile 7 1 July 2009 12:02

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:33.