WIFI of 3G

WIFI of 3G discussie in Mobistar forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik heb al heel veel rondgespeurd in dit forum. Toch enkele vraagjes. Ik overweeg een Mobistar abo te nemen : My 30 Indien WIFO en ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Belgi > Mobistar
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 6 April 2009, 22:22
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 64GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 January 2009
Berichten: 142
Standaard Wi-Fi of 3G

Ik heb al heel veel rondgespeurd in dit forum.
Toch enkele vraagjes.
Ik overweeg een Mobistar abo te nemen : My 30

Indien WIFO en 3G aanwezig zijn, kiest de iPhone dan STEEDS eerst voor Wi-Fi ?
Probeert hij maw eerst op te sporen of een Wi-Fi connectie aanwezig is ? Schakelt hij dan automatisch over op Wi-Fi ?
Ik werk ook met MobileMe en sync alzo via push mijn contacten en agenda : kiest hij hier ook spontaan eerst Wi-Fi ? Kan je de push zo instellen dat hij enkel synct met Wi-Fi en niet met 3G ?
Kan je instellen dat bij 3G de iPhone steeds een melding geeft alvorens connectie te maken ?
Ik ben een beetje bang van hoge datakosten ... je leest er zoveel over
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 10 April 2009, 10:09
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 July 2008
Berichten: 120
Standaard

Standaard op de iphone is edge altijd ingeschakeld, dit wil zeggen dat je standaard altijd verbonden bent met het internet.

Indien Wi-Fi ingeschakeld is, dan zal de iphone eerst altijd verbinding maken met Wi-Fi. Indien er geen Wi-Fi connectie is, dan valt de iphone terug op edge of 3g (indien 3g ingeschakeld EN beschikbaar is).

Je kan push niet instellen om enkel met Wi-Fi of edge/3g te syncen. Je kan push enkel in of uitschakelen.

Indien je een My30 abo hebt (zoals ik), dan zitten je datakosten reeds in je abo (tot 200MB/maand zit in je abo). Eens je over de 200MB gaat ga je extra gefactureerd worden.

MAAR om die 200MB/maand op te krijgen, moet je wel al heel wat presteren m.a.w. voor dagelijks je e-mail te checken, te surfen en wat youtube filmpjes te bekijken, kom je ruimschoots toe met die 200MB.
__________________
Apple iPhone 3GS 16GB - Firmware 3.0.1
  #3  
Oud 10 April 2009, 10:56
Dbr Dbr is offline
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 April 2009
Berichten: 39
Standaard

Dat zeiden ze bij mij ook, totdat ik na de eerste 3 dagen al zag dat er 700 MB verbruikt werd . Ja, ik gebruik hem bijna constant, en ben veel op weg dus Wi-Fi is niet altijd een optie. Ik heb een niet-iPhone abo, My5 (aangezien ik meestal opgebeld wordt en zelf niet vaak bel) + Internet Everywhere Max (2GB/maand) en ik kom aan 29 EUR (tijdelijke promotie voor 6 maanden), anders is het 35 EUR per maand. Tot er een vergroting wordt van het datalimiet moet ik mij steeds inhouden, niet altijd naar youtube gaan, wachten met cycorder-filmpjes uploaden en goed kijken hoe groot de app is. Ik zou minstens 5 GB/maand nodig hebben indien ik ten volle kan genieten van m'n iPhone.
  #4  
Oud 10 April 2009, 15:41
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 24 July 2008
Berichten: 120
Standaard

Dat valt dan toch al meer in de categorie "extreem gebruik" tegenover de gemiddelde iphone gebruiker
  #5  
Oud 3 August 2009, 09:47
Obiwan's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 32GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 April 2008
Locatie: Leefdaal - Belgi
Berichten: 28
Send a message via twitter to Obiwan
Standaard

Ik had dan ook nog een vraagje hieromtrent.
Ook ik heb een iPhone 3GS. Wanneer ik thuis ben, wil graag mijn Wi-Fi gebruiken i.p.v. edge of 3G. Maar werkt mijn push en fetch dan wel naar behoren.
Ik bedoel dan: mijn inkomende mails zullen wel binnengehaald worden, maar indien ik dan een mail wil beantwoorden gebruikt hij dan mijn Mobistar uitgaande server.
Als ik dan op Wi-Fi zit, heb ik probleem omdat de uitgaande server niet klopt.

Kan hier iets aan gedaan worden?
  #6  
Oud 3 August 2009, 10:19
wvy's schermafbeelding
wvy wvy is offline
» iPhone X 256GB (Zilver) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 128GB (Goud) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 17 August 2008
Berichten: 716
Send a message via twitter to wvy
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Konfu Bekijk bericht
Standaard op de iphone is edge altijd ingeschakeld, dit wil zeggen dat je standaard altijd verbonden bent met het internet.

Indien je een My30 abo hebt (zoals ik), dan zitten je datakosten reeds in je abo (tot 200MB/maand zit in je abo). Eens je over de 200MB gaat ga je extra gefactureerd worden.

MAAR om die 200MB/maand op te krijgen, moet je wel al heel wat presteren m.a.w. voor dagelijks je e-mail te checken, te surfen en wat youtube filmpjes te bekijken, kom je ruimschoots toe met die 200MB.

Overweeg eens naar Mobile Vikings over te stappen. Daar krijg je voor 15 euro per maand gratis 1 Gb mobile data, 1000 SMS en voor je 15 euro kan je ongeveer 60 min. bellen. (Bellen is wel iets duurder)

Indien je je oud nummer wilt gebruiken dan is dit gene probleem en betaal je niets bij het overdragen.

__________________
 iMac (Retina 4K, 21.5-inch, 2017) 3,6 GHz Intel Core i7  iPhone X 256GB  iPad Pro 9,7" 128Gb - Wi-Fi - Cellular  Apple TV4 64Gb
  #7  
Oud 3 August 2009, 21:14
» iPod touch 8GB  
» Anders
 
Geregistreerd: 31 July 2009
Berichten: 123
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wvy Bekijk bericht
Overweeg eens naar Mobile Vikings over te stappen. Daar krijg je voor 15 euro per maand gratis 1 Gb mobile data, 1000 SMS en voor je 15 euro kan je ongeveer 60 min. bellen. (Bellen is wel iets duurder)
Betaal je niet ongelooflijk veel bij als je over die 1GB limiet zit ?
  #8  
Oud 3 August 2009, 21:16
WDS001's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 June 2008
Locatie: New York, NY
Berichten: 5.502
Send a message via twitter to WDS001
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door buffelkneer Bekijk bericht
Betaal je niet ongelooflijk veel bij als je over die 1GB limiet zit ?
Neen want dan herlaad je terug voor 15 en is het weer gratis
Trouwens.. 1GB is vl
  #9  
Oud 3 August 2009, 21:19
» iPod touch 8GB  
» Anders
 
Geregistreerd: 31 July 2009
Berichten: 123
Standaard

En word je dan ook gewaarschuwd indien je bijna aan die 1 Gieg zit ?
  #10  
Oud 3 August 2009, 21:20
WDS001's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 June 2008
Locatie: New York, NY
Berichten: 5.502
Send a message via twitter to WDS001
Standaard

Als je dat instelt wel
  #11  
Oud 3 August 2009, 23:15
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 November 2008
Berichten: 80
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Obiwan Bekijk bericht
Ik had dan ook nog een vraagje hieromtrent.
Ook ik heb een iPhone 3GS. Wanneer ik thuis ben, wil graag mijn Wi-Fi gebruiken i.p.v. edge of 3G. Maar werkt mijn push en fetch dan wel naar behoren.
Ik bedoel dan: mijn inkomende mails zullen wel binnengehaald worden, maar indien ik dan een mail wil beantwoorden gebruikt hij dan mijn Mobistar uitgaande server.
Als ik dan op Wi-Fi zit, heb ik probleem omdat de uitgaande server niet klopt.

Kan hier iets aan gedaan worden?
dus als je op het netwerk van mobistar zit is de uitgaande server=
gprsmail.mobistar.be

op uw Wi-Fi = de uitgaande server van je providor bvb uit.telenet.be

gewoon een smtp toevoegen en hij kiest de juiste automatisch!

veel plezier

greetz
  #12  
Oud 14 August 2009, 12:13
dendirk's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 January 2008
Locatie: Merksem, Belgie
Berichten: 383
Stuur een bericht via MSN naar dendirk Stuur een bericht via Skype™ naar dendirk Send a message via twitter to dendirk
Standaard

Deze week overgestapt op Mobile Vikings...werkt perfect en goedkoop.

Let wel is edge en geen 3G
__________________
All work and no play makes Dirk a dull boy
  #13  
Oud 14 August 2009, 12:31
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 14 February 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 7.374
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dendirk Bekijk bericht
... Let wel is edge en geen 3G
En dat is nu net wat me tegenhoud.
Heb nu proximus en de 3G verbinding is uitsekend!

MV beloofd in te nabije toekomst 3G, maar dan via het BASE netwerk.
Zal me benieuwen of ze aan de hielen van proximus komen kwa bereik ...
  #14  
Oud 14 August 2009, 12:36
dendirk's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 January 2008
Locatie: Merksem, Belgie
Berichten: 383
Stuur een bericht via MSN naar dendirk Stuur een bericht via Skype™ naar dendirk Send a message via twitter to dendirk
Standaard

Klopt maar edge is toch nog heel aanvaardbaar hoor, ik gebruik het toch maar om mails te checken .
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPad Wi-Fi of iPad Wi-Fi + 3G: wat vind jij, en waarom? yuiop88 iPad algemeen 57 15 May 2012 01:31
Wi-Fi button is grijs [NO-Wi-Fi] pcsw Wi-Fi 52 3 March 2012 12:05
Onthoud Wi-Fi wachtwoord niet zodra ik ergens anders Wi-Fi hebt gebruikt chrissiegers Wi-Fi 0 21 March 2010 22:05
Wi-Fi geeft default als Wi-Fi netwerk pieter0000 Wi-Fi 1 22 January 2009 21:52

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 01:03.