Absoluut geen extra kosten?

Absoluut geen extra kosten? discussie in Internet in buitenland (roaming) forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo Iphoneclubbers, Ik heb al aardig het forum afgestruind en google ook platgezocht, maar er is voor mij persoonlijk geen enkel topic die alles precies ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Internet in buitenland (roaming)
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 22 August 2010, 16:01
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 February 2010
Berichten: 13
Question Absoluut geen extra kosten?

Hallo Iphoneclubbers,
Ik heb al aardig het forum afgestruind en google ook platgezocht, maar er is voor mij persoonlijk geen enkel topic die alles precies voor mij samengevat, vandaar dit topic.


Ik ga vannacht naar mallorca toe voor 10 dagen, en nu ben ik nogal bang voor een torenhoge rekening omdat mijn iphone misschien straks tch ongewenst data probeert binnen te halen.

Wat moet ik nu precies aan en uitzetten op mijn iphone om geen rooie cent extra te moeten betalen? Natuurlijk zou ik wel graag kunnen smsen/bellen.

Ik heb Dataroaming uit(standaard) en heb net SBsettings gedownload.

mvg, Joep
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 22 August 2010, 16:02
WDS001's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 June 2008
Locatie: New York, NY
Berichten: 5.502
Send a message via twitter to WDS001
Standaard

Met SbSettings zowel EDGE als 3G uitschakelen en je bent veilig
  #3  
Oud 22 August 2010, 16:06
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 February 2010
Berichten: 13
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door WDS001 Bekijk bericht
Met SbSettings zowel EDGE als 3G uitschakelen en je bent veilig
Dit is dus dat icoontje met de grote "E" en "Data" eronder he?
De kleuren van beide icoontjes zijn nu rood.
  #4  
Oud 22 August 2010, 17:51
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 February 2010
Berichten: 13
Standaard

voorzichtige bump
  #5  
Oud 22 August 2010, 17:53
Fleetwood's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 December 2009
Locatie: thuis
Berichten: 117
Standaard

ik kom net terug uit het buitenland en heb alleen dataroaming uitgehad,
werkt perfect hoor. alleen internet via Wi-Fi van het hotel gebruikt.
__________________
i4s - 6.1 * i4 - 6.1 * IPad 2 - iOS 6.1 * atv2 - 5.0.1 JB
  #6  
Oud 22 August 2010, 17:56
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 16 February 2010
Berichten: 13
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fleetwood Bekijk bericht
ik kom net terug uit het buitenland en heb alleen dataroaming uitgehad,
werkt perfect hoor. alleen internet via Wi-Fi van het hotel gebruikt.
maar de rekening moet je dus nog krijgen

Dus je had op geen enkele manier internet(dus mb's die worden binnegehaald) tenzij je op de Wi-Fi ging?
  #7  
Oud 22 August 2010, 18:05
Jeroenmo's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2009
Berichten: 62
Standaard

Ik zet altijd 3g en edge uit. En natuurlijk alle push notifications.
Ook een manier om zeker te weten dat je alleen gebruik maakt van het draadloze internet van het hotel is even in airplane mode te gaan en dan Wi-Fi aanzetten. Dan weet je 100% zeker dat je alleen van de Wi-Fi connectie gebruik maakt
__________________
Iphone 4 32GB (Frankrijk) @ Vodafone
Ipad 2 32GB (Nederland)
  #8  
Oud 22 August 2010, 18:29
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 December 2008
Berichten: 27
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MR.J Bekijk bericht
maar de rekening moet je dus nog krijgen

Dus je had op geen enkele manier internet(dus mb's die worden binnegehaald) tenzij je op de Wi-Fi ging?
Ik woon aan de grens bij Nederland en ik zit dus geregeld op een NL netwerk.
Op m'n iPhone staat dataroaming uitgeschakeld en als ik dan wil surfen op het NL netwerk krijg ik gewoon netjes de melding "internetverbinding niet mogelijk, controleer/activeer blabla..."
  #9  
Oud 4 September 2010, 11:34
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.690
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jeroenmo Bekijk bericht
Ik zet altijd 3g en edge uit. En natuurlijk alle push notifications.
Ook een manier om zeker te weten dat je alleen gebruik maakt van het draadloze internet van het hotel is even in airplane mode te gaan en dan Wi-Fi aanzetten. Dan weet je 100% zeker dat je alleen van de Wi-Fi connectie gebruik maakt
Ben ik wel heel nieuwsgierig hoe je Edge uitzet zonder jailbreak (of heb je dat wel)
Ik lees vaker het misverstand dat 'Data roaming' uit zetten niet voldoende zou zijn. Dat is echt niet waar. Je kunt hooguit nog automatisch ingelogd worden op Wi-Fi hotspots o.i.d. waar hoge kosten aan vast kleven.

3G uitzetten maakt dan ook geen zier uit, want het is gewoon een soort dataverbinding, een snellere variant op Edge of GPRS.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door memento__mori Bekijk bericht
Ik woon aan de grens bij Nederland en ik zit dus geregeld op een NL netwerk.
Op m'n iPhone staat dataroaming uitgeschakeld en als ik dan wil surfen op het NL netwerk krijg ik gewoon netjes de melding "internetverbinding niet mogelijk, controleer/activeer blabla..."
Zoals gezegd: dit is inderdaad voldoende. No need to hassle (met SBSettings/jailbreak) als je dat niet wilt.

Je kunt, als je het niet gelooft, tijdens je vakantie je verbruik bijhouden in de instellingen app. Onderaan 'gebruik' vind je een Data teller die bijhoud hoeveel MB je hebt verstookt op mobiele netwerken (Wi-Fi telt daarom, uiteraard, niet mee)
Die kun je resetten zodra je je op een buitenlands netwerk bevindt, en die moet dan op 0MB blijven staan.

Hoe je het ook kunt zien, is dat het GPRS bolletje, Edge icoontje (E) of het Umts icoontje (3G) verdwijnt linksboven. Je bent dan alleen nog met het GSM netwerk verbonden.

Laatst gewijzigd door ballegooier; 4 September 2010 om 11:37.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
extra kosten Tmobile internet richardiPhonepoldervaart T-Mobile 16 1 April 2010 16:09
Onterecht extra kosten tmobile Gabriel Antonyo T-Mobile 21 20 October 2009 21:58
Extra kosten door Tethering? Theemonster iPhone algemeen 4 5 September 2009 01:47
Belgi: proximus : HTML extra kosten? Scooter Overige providers Belgi 3 17 July 2009 21:47
extra kosten wanted Archief 5 30 May 2008 22:47

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 23:53.