iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone Apps (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f63/iphone-apps/)
-   -   Onderwijs applicaties (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f63/iphone-apps/27281-onderwijs-applicaties.html)

Planeten Paultje 21-12-08 14:05

Onderwijs applicaties
 
Ik ben bezig met een lijst van applicaties die in het onderwijs van nut zouden kunnen zijn. Voor de liefhebber.

Ik houd mij aanbevolen voor op- en aanmerkingen, toevoegingen, etc.

Hunter 22-12-08 08:14

Brain Blaze Divide
Brain Blaze Ad
Brain Blaze Subtract
Leren Vermenigvuldigen

Planeten Paultje 22-12-08 11:16

Rekenen
 
Dank Hunter, ik ga ze bekijken.

Ik had al wel een aantal reken-speelprogramma's voorbij zien komen, maar aangezien ikzelf niet bekend ben met de ins en outs van rekendidactiek, ben ik wat voorzichtig met programma's die claimen de fundamenten van het rekenen te helpen leggen. Bovendien zijn ze vaak niet op de Nederlandse situatie toegesneden.

Tot nu toe vooronderstellen alle programma's in mijn lijst dat basiskennis zoals rekenen, lezen, schrijven, en deels de daarop bouwende vakkennis, reeds aanwezig is.

Zoals je misschien weet is er op dit moment in ons land een richtingenstrijd aan de gang tussen het Freudenthal Instituut dat, kort gezegd, de rekencomponent van "Het Nieuwe Leren" propageert, en de Stichting Goed Rekenonderwijs, die klassiek rekenonderwijs volgens bewezen methode voorstaat. Zelf heb ik nog leren rekenen volgens wat ik maar even kort door de bocht de School van Bartjens noem, welke tot aan de onderwijsvernieuwingen (begonnen met de Mammoetwet) de dienst uitmaakte en waarvan de Stichting Goed Rekenonderwijs een nazaat is.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:35.