geen gps signaal

geen gps signaal discussie in iPhone Navigatie forum; ( verdwijnt na registratie ) hallo, idereen ik ben nieuw hier, vorige week mijn eerste iPhone gekocht (4) probleem; de gps schijnt niets te doen. ik heb een tomtom west ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone apps en games > iPhone Navigatie
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 8 August 2010, 15:17
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 August 2010
Berichten: 15
Standaard geen gps signaal

hallo, idereen
ik ben nieuw hier, vorige week mijn eerste iPhone gekocht (4)

probleem; de gps schijnt niets te doen. ik heb een tomtom west europa gekocht via itunes.
ik krijg nergens en nooit een gps fix. ook niet bij andere programm's zoals bvb avertinoo. (enkel vie de gsm masten, maar is niet echt zo nouwkeurig)

info;
-iphone met tomtom opgestart in het midden van mijn tuin op een tafel gelegd en een uur laten zoeken (wordt enkel warm, geen fix)
-elke rit naar mijn werk de iphone onder de voorruit op het dashboard gelegd en tomtom gestart, nooit fix gehad.
-heel de iphone uitgepluisd en alles wat maar met gps kan te maken hebben heb ik aangevinkt (vb locatievoorzieningen staat dus aan)
-in de balk bovenaan is een violet icoon te zien van de gps (pijl)
-software telefoon = 4.0.1
-software tomtom = 1.4.1
-bij de cacit tool van tomtom is er op de satteliet pagine nooit iets te bespeuren

het lijkt erop dat ik ergens toch nog een grote instelling vergeten ben zodat de Agps antenne nog is uitgeschakeld ofzo...
of dat de gps antennen gewoon niet werkt (stuk is)

iemand een idee?
alvast bedankt
steven
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 8 August 2010, 16:03
» iPhone 7 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Anders
 
Geregistreerd: 20 January 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 4.730
Standaard

Ik heb effe gewoon eens een test gedaan; ik heb mijn Wi-Fi op de iPhone uitgezet.
Ik heb bij APN instellingen niks ingevult (of gewoon internet.proximus.be gewist) en dan heb ik tomtom opgeladen en dan lukt het niet en komt er bij mij op dat ik geen mobiel data netwerk heb.
Zet ik Wi-Fi aan dan is er geen probleem of stel ik terug internet.proximus.be in dan gaat het ook terug. Je moet blijkaar een data abo hebben als je gps wil gebruiken.
Of dus thuis via Wi-Fi moet het ook lukken om de route al te laten berekenen enz...
Als je de vliegtuigmodus aanzet dan zal het ook niet lukken om gps te gebruiken.

Hoe zit dat bij u dan? Heb je hetzelfde voor als je hetgeen doet hetgeen ik heb getest?
  #3  
Oud 8 August 2010, 16:17
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 August 2010
Berichten: 15
Standaard

ik heb een data abbonnement van base
thuis wisselt de verbinding tussen Wi-Fi en data
vliegtuigmodus staat enkel aan als ik slaap

met alle mogelijke combinaties krijg ik geen gps fix...
  #4  
Oud 8 August 2010, 16:26
» iPhone 7 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Anders
 
Geregistreerd: 20 January 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 4.730
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door djsteven Bekijk bericht
ik heb een data abbonnement van base
thuis wisselt de verbinding tussen Wi-Fi en data
vliegtuigmodus staat enkel aan als ik slaap

met alle mogelijke combinaties krijg ik geen gps fix...
Tsjah, ik had gehoopt dit mss je probleem kon oplossen maar blijkbaar niet, ik vrees ervoor je je iPhone 4 zal moeten in de maak steken (garantie); je zal deze dan wel 4-6 weken kwijt zijn.
Wacht wel nog eventjes; mss er nog andere mensen zijn die mss nog andere eventuele oplossingen hebben.

Ik heb er geen probleem mee.

Mijn Wi-Fi neemt altijd de bovenhand, dat moet ook.
Alleen de eerste halve seconde zie ik effe het gprs signaal bij u zal dat EDGE zijn maar dan gaat deze snel naar m'n Wi-Fi over en dat blijft zo zolang ik bezig ben, dat mag nooit naar EDGE overschakelen.
  #5  
Oud 8 August 2010, 16:30
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 August 2010
Berichten: 15
Standaard

ok merci, ik wacht nog af
ivm data/Wi-Fi; Wi-Fi schakeld enkel over naar data als er geen Wi-Fi bereik meer is uiteraard, in de tuin ofzo

greeetz
  #6  
Oud 8 August 2010, 16:34
» iPhone 7 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Anders
 
Geregistreerd: 20 January 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 4.730
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door djsteven Bekijk bericht
ok merci, ik wacht nog af
ivm data/Wi-Fi; Wi-Fi schakeld enkel over naar data als er geen Wi-Fi bereik meer is uiteraard, in de tuin ofzo

greeetz
Achzo, , dat is wel normaal natuurlijk.
Ik vrees dat je gps chip niet oke is en je je iPhone helaas in de maak zal moeten doen.

Nog 1 vraagje; heb je een jailbreak gedaan met je iphone 4 of heb je alles normaal gelaten zoals het is?

Want er zijn vele mensen die problemen ook hebben mee de gps omdat ze zo'n jailbreak hebben uitgevoerd?
Kan het maar eens vragen.
  #7  
Oud 8 August 2010, 17:09
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 August 2010
Berichten: 15
Standaard

Neen, geen jailbreak
Geen voorstander van...
  #8  
Oud 8 August 2010, 17:13
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 September 2008
Berichten: 212
Standaard

Staat locatievoorzieningen wel aan? (instellingen > algemeen > locatievoorzieningen > lijstje met apps
  #9  
Oud 8 August 2010, 18:16
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 August 2010
Berichten: 15
Standaard

Jazeker, dat staat aan
En alle programma's zijn aangevinkt...
  #10  
Oud 9 August 2010, 20:13
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 August 2010
Berichten: 15
Standaard

is er eigenlijk iemand hier die in het bezit is van een iPhone 4 met een werkende gps

greeetz
steven
  #11  
Oud 9 August 2010, 20:16
Michel15's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2009
Locatie: Grinslān
Berichten: 1.309
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door djsteven Bekijk bericht
is er eigenlijk iemand hier die in het bezit is van een iPhone 4 met een werkende gps

greeetz
steven
Genoeg denk ik, waaronder ik
__________________

  #12  
Oud 9 August 2010, 20:17
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 August 2010
Berichten: 15
Standaard

misschien toch maar tijd om mij bij de situatie neer te leggen en de mijne terug binnen te brengen...
maarja, na zo lang wachten, weeral zo lang wachten...
  #13  
Oud 9 August 2010, 20:23
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 1 August 2008
Berichten: 1.115
Standaard

Doe ff een herstel je netwerkinstellingen, anders ff de iPhone backuppen en daarna helemaal herstellen naar fabrieksinstellingen. Dan kijken met Google Maps of je gewoon een gps fix kan krijgen, lukt dat dan is je gps iig dus goed.

Dan kun je nog proberen je reservekopie terug te zetten en kijken of gps dan nog werkt
  #14  
Oud 9 August 2010, 20:27
Michel15's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2009
Locatie: Grinslān
Berichten: 1.309
Standaard

Google maps maakt gebruik van je netwerk volgens mij en misschien later pas van GPS.

Volgens mij is daar al een keer een hele discussie over geweest
  #15  
Oud 9 August 2010, 23:05
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2008
Locatie: Groningen
Berichten: 263
Standaard

Moet het gewoon doen, werkt echt super bij mij! Misschien toch weer terug brengen als het na bovenstaande geprobeerd te hebben nog niet werkt!!
  #16  
Oud 10 August 2010, 00:49
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 August 2010
Berichten: 15
Standaard

okee,
resultaat;
idd ik had ook gedacht aan een herstel. na de herstel nog steeds geen fix, na terugzetten backup nog steeds geen fix.

bij mobistar (enige officiele verkooppunt iPhone belgie) waren ze weeral zo onvriendelijk dat ik het niet zag zitten om daar nog terug te komen... toen ze merkten dat er zelfs geen mobistar simkaart inzat was de service helemaal verdwenen.

ik was het zo kotsbeu allemaal dat ik mijn stoute schoenen heb aangetrokken en (voor de tweede maal) veel geld bovenop de verkoopprijs heb betaald om er nog ene te kopen! ik moest het weten wat er aan de hand is. nu ene gekocht via via vanuit Apple Storeicon te parijs.

en idd, bij deze is niet alleen de gps ontvangst wel werkende maar ook de 3G, Wi-Fi en gewoon netwerk zijn minstens 3X sterker!!![FONT=Helvetica]
dus mijn vorige was wel degelijk een probleemtoestel

dus morgen binnenbrengen bij mobistar en hopen dat hij terug is voordat heel de wereld voorzien is van iphone 4. zodat ik er toch nog een redelijke prijs voor kan krijgen

iedereen bedankt voor de hulp
(spijtig dat ik nu 3 weken niet meer binnen mag slapen van mijn vrouw...)

greeetz
steven
[/FONT]
  #17  
Oud 12 August 2010, 09:35
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 August 2010
Locatie: Antwerpen (Belgiė)
Berichten: 76
Standaard

veel sterkte, uw vrouw draait wel bij, binnenkort heeft ze ook een iphone4
  #18  
Oud 28 August 2010, 11:28
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 26 August 2010
Berichten: 10
Standaard

ik wil de iPhone 4 aanschaffen omdat mijn huidige Iphone 3G zeer slecht scoort om te navigeren met tomtom. Zo te zien is dat weeral niet geheel zonder gevaar.
  #19  
Oud 18 September 2010, 14:10
» iPhone 4 16GB (Wit) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 64GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 June 2010
Berichten: 18
Standaard

Ik heb precies hetzelfde probleem.
Echter heb ik een iPhone 3gs. Heb wel een jailbreak. Maar krijg met tomtom ook geen fix.
Met Navigon (van t-mobileicon) krijg ik wel vrijwel direct een fix. Op hyves ook en met googlemaps ook...
Mijn Iphone draait op 4.0.1.
Ik lees even mee. Maar het lijkt mij het meest waarschijnlijke dat tomtom niet werkt.
Echter exvriend heeft een Iphone 4, met jailbreak en dezelfde tomtom... Wel gps fix...
  #20  
Oud 18 September 2010, 15:51
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 August 2010
Berichten: 15
Standaard

Dat heeft volgens mij niets met de interne (hardware) gps te maken. Bij mij was deze stuk. Er werkte geen enkel programma wat gps nodig had...
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Hardware: Geen GPS signaal sjorriss iPhone Navigatie 55 14 July 2010 08:00
Geen/vaag gps signaal FleXzoR iPhone algemeen 0 4 June 2010 22:54
tomtom geen gps signaal Mad Hankey iPhone Navigatie 11 1 April 2010 18:40
Geen GPS Signaal na update 3.1.2 WeirdMano iPhone algemeen 2 19 March 2010 14:32
geen gps signaal tt iphoneremon Archief 1 19 August 2009 15:48

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 06:10.