iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone Navigatie (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f83/iphone-navigatie/)
-   -   Tomtom crasht na update naar versie 1.6 (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f118/iphone-apps-games/f83/iphone-navigatie/80569-tomtom-crasht-na-update-naar-versie-1-6-a.html)

jroels 21-12-10 13:35

Tomtom crasht na update naar versie 1.6
 
Had een 3-tal weken geleden TomTom W-Eur geïnstalleerd op m'n Iphone 4 (zonder jailbreak, app = officiële betaalde versie uit de AppStore) en was eigenlijk best tevreden over hoe dit werkte. (In tegenstelling tot met m'n 3GS goed GPS bereik zonder car kit!)

Na het lezen van het bericht dat er een update was op deze uitstekende website, App ge-update naar versie 1.6 direct op de Iphone via Wi-Fi.

Sindsdien word ik na 2 seconden het startscherm van de App te zien (zwart scherm met het TomTom logo) uit de applicatie gegooid naar het homescreen. TomTom staat na "opstarten" in de lijst met open applicaties, maar wat ik ook doe, ik geraak niet verder dan enkele seconden dat zwarte opstartscherm.

Heb de telefoon een paar keer gereboot (dmv home button en power button tegelijkertijd in te houden) --> zonder resultaat.

Heb m'n firmware ge-update naar 4.2.1 (zat nog op 4.1) --> zonder resultaat.

Heb de applicatie verwijderd en weer geïnstalleerd via de Appstore (direct op de telefoon want Itunes op PC gaf een foutmelding dat de App niet kon geïnstalleerd worden - ironisch genoeg leidde de "meer informatie" knop bij deze foutmelding me tot een pagina die reeds offline gehaald was) --> geen resultaat.

Voor mij heeft deze update de volledige app onbruikbaar gemaakt. Ben ik de enige met dit probleem ? Heeft iemand nog een suggestie voor mogelijke oplossing?

Alvast bedankt voor jullie feedback!

mulderslag 21-12-10 15:48

Geen enkel probleem hier, werkt perfect, heb de update via Itunes en de computer gedaan.

haroldv 21-12-10 17:27

Yep , gewoon nog een keer downloaden, via je pc/itunes en dan vers installeren.
Geen garantie overigens, 1.5 draait op mijn iphone niet en nooit gedaan. Ik hoop dat 1.6 een oplossing gaat bieden.

jroels 21-12-10 21:09

Heb net nog eens geprobeerd om Tomtom opnieuw te installeren via Itunes.

Steevast krijg ik echter de volgende foutcode: "De App W. Europe is niet op de Iphone geinstalleerd omdat er zich een onbekende fout heeft voorgedaan (0xE8000004)." Als ik dan op de knop "Meer Informatie" klik wordt ik richting Apple website gedirigeerd met de melding "De pagina die je zoekt, is helaas niet gevonden".

Beetje catch 22 dus.... :confused:

mulderslag 21-12-10 21:21

Tom tom verwijderen van de Iphone, computer opnieuw opstarten eventueel een andere USB poort gebruiken.
Ook het modem resetten wil wel eens helpen.

Succes!

Jakem 22-12-10 00:21

Ik heb precies hetzelfde probleem.

De app startte op met "TomTom" en vervolgens keert het terug naar het homescreen. Via itunes krijg ik de melding 0xe800004 en bij info de ontbrekende apple website.

jroels 22-12-10 00:42

Dankzij de tip van Mulderslag (veranderen van USB poort en PC heropstarten) is het inmiddels gelukt om de iPhone te synchroniseren met de PC waarbij TomTom terug op de iPhone staat.

Helaas is het probleem hiermee niet opgelost: als ik TomTom opstart wordt ik er na 2 sec weer terug uitgeflikkerd naar het Springboard. :mad:

Mocht iemand nog andere suggesties hebben hoor ik het graag.

haroldv 22-12-10 08:15

Reservekopie maken.
Iphone herinstalleren
TomTom herinstalleren
Kijken of hij het dan wel doet.
Dan weet je namelijk zeker dat Tomtom niet met een andere app conflicteert en kun je bepalen of je de reservekopie terugzet of opnieuw alles installeert....
wel veel werk....leuk voor de komende vrije dagen.

als dat niet lukt:
windows opnieuw installeren! (geen backup/image terugzetten dus)
klinkt gek, ik had allerlei problemen met mijn ipad. de pc waarop ik itunes had heb ik geformateerd en opnieuw geinstalleerd. alles draait nu als een zonnetje! (muv tomtom op mijn iphone...)
nog meer werk....maak je vrienden mee thuis.

mulderslag 22-12-10 10:56

Hebben jullie de jailbreak wel weer uitgevoerd na installatie van Tomtom, wellicht kan dit helpen. (weet het niet zeker, maar kan een optie zijn)

haroldv 22-12-10 11:15

Heb en had geen jailbreak.

mulderslag 22-12-10 12:08

Dan weet ik het ook niet meer, nogmaals hier werkt hij perfect.

Wilbie 22-12-10 13:40

Op m'n oude 3G crasht TomTom 1.6 wel eens, maar als is het wel doet gaat het niet echt soepel. Hij loopt 'hoekig' en loopt soms bijna vast. Ook had TomTom gisteren grote moeite met het vasthouden van het GPS-signaal. Ben weer terug bij Navigon, dat wel prima werkt.

Jakem 22-12-10 19:57

Ik krijg het ook niet opgelost.

Heb de helpdesk van tomtom geraadpleegd en die antwoorden dat de nieuwste versie van iOS vereist is. Maar die staat er op.

Weet niet hoe dit kan, met slice-it heb ik precies hetzelfde probleem.

Benn 22-12-10 22:28

ik heb ook dit probleem :( misschien kunnen we al onze apps eens opnoemen en dan kijken welke de gemeenschappelijke zijn, waardoor we HET confilicterend app kunnen vinden en verwijderen?

teovmy 22-12-10 22:54

Hier het zelfde probleem. Uiteindelijk van een jailbraik naar de laatste IOS 4.2.1 gegaan en zelfs de TomTom app gekocht. Maar nog steeds geen resultaat.

De hele boel twee keer hersteld en weer gesynct maar hij blijft me eruitgooien.

ButcherJF 23-12-10 05:32

Ook bij mij klapt ie er direct uit.
Ik heb inmiddels TT van mijn iPhone verwijderd en opnieuw gesynchroniseerd -hielp niet. Daarna TT uit iTunes verwijderd én van mijn iPhone, daarna opnieuw gedownload en gesynchroniseerd -hielp ook niet.

Mijn iPhone en/of PC herstellen ivm deze app is geen optie wat mij betreft.

Ik heb sowieso slechte ervaringen met TT op het gebied van updates. Ook de kaartupdates voor mijn Go Live gaan de helft van de tijd niet goed om onduidelijke redenen. Daarnaast gebeurt het regelmatig dat TT Home niet wil starten en is het mij volstrekt niet duidelijk waarom TT Home standaard mee opstart als ik mijn pc aanzet. En in de voorkeuren is nergens de mogelijkheid dit uit te schakelen. GrrBrrTrrill.

Neptune1 23-12-10 22:59

Dat is dus waarom ik nooit direct de update erop gooi, hier zijn jullie helaas niet mee geholpen. Maar ook bij de vorige updates lees je dezelfde verschijningen. Een aantal gebruikers heeft dan problemen na de update, terwijl anderen nergens last van schijnen te hebben. Vreemd genoeg weet ook niemand waar het dan aan ligt en krijg Je zowel van apple als van TT geen oplossing

teovmy 23-12-10 23:02

Ok, ik heb het opgelost.

1. Verwijder TomTom van je iPhone
2. Herstel je iPhone ( ik heb het gedaan met 4.2.1 )
3. Configureer als nieuwe iPhone ( yep niet leuk, weet ik )
4. Sync al je apps, ook TomTom.
5. Klaar

Voor mij werkte dit. Ik zit nu wel weer met een orginele iPhone. Dus niet meer gejailbraik. Maar TomTom is wel een app die ik veel gebruik. Dus dat was het wel waard.

Trouwens van alle ellende had ik TomTom gekocht. Maar hij deed het nog niet. Na bovenstaande werkt het wel. Dus 79 euries voor niets. Maar ach....

Jakem 24-12-10 09:38

Heb de helpdesk van tomtom opnieuw benaderd. Ze willen het telefonisch oplossen. Wordt binnenkort gebeld.

Pehardenberg 24-12-10 22:57

Alle dank voor al deze info,

Had ik dit gisteren maar gelezen.
Vandaag TT geupdate, mogen jullie raden wat ik hier te zoeken had.
idd TT wil niet op starten, het zelfde probleem, ik wacht nog ff met herstellen en hoop dat er nog een andere oplossing langs komt.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:23.