iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone accessoires en onderdelen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f30/iphone-accessoires-onderdelen/)
-   -   Iphone 4s onderdekkend buitenkant vervangen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f30/iphone-accessoires-onderdelen/144040-iphone-4s-onderdekkend-buitenkant-vervangen.html)

xziller 11-09-13 22:00

Iphone 4s gehele buitenkant vervangen
 
Hoi
Vandaag een tweedehands iphone 4s aangeschaft met wat krasjes rondom.

Nu wil ik graag de gehele buitenkant vervangen. Dus buttons, voorkant en achterkant. Heeft iemand daar ervaring mee. Ik zie een hoop tutorials en ben zelf wel handig vandaar dat ik het zelf wil proberen.

Overigens de zilvere rand is bijna onmogelijk om te vervangen begrijp ik omdat dit het frame is. Iemand dit toevallig wel gedaan al?

Nilli 01-10-13 16:17

Je kan zoals je zelf zegt inderdaad de gehele buitenkant vervangen. Het makkelijkste in om de achterkant te vervangen. Dit kost je ongeveer 3 min, wel heb je natuurlijk de benodigde artikelen nodig zoals een nieuwe achterkant en een kleine schroevendraaier ( kruiskop of pentalobe) kijk hier maar even naar een Nederlandse handleiding. (link: http://www.iphone-onderdelen-reparatie.nl/installatie-instructies/het-vervangen-van-de-batterij-van-een-iphone-4-en-4s/ )
* Alleen stap 1*

Het vervangen van het scherm wordt al een stuk lastiger. Hiervoor zal je bijna de hele iPhone uit elkaar moeten halen. Het is prima te doen als je enige ervaring hier mee hebt. Als je eenmaal het scherm er af hebt is het ook niet erg moeilijk om de home button te vervangen. Vaak kun je alleen het knopje er af halen en een nieuwe (gewenste kleur) er op "plakken". Is de home button echter stuk of reageert slecht dan raad ik aan om ook de flex kabel van de homebutton te verwijderen.

Het frame is uiteraard ook te vervangen. zie hier engels filmpje. Als je dit doet ben je wel even bezig maar nogmaals het is te doen. Ik zou echter alleen de achterkant en scherm vervangen. Scheelt je een hoop werkt als leek! Succes.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 01:51.