iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone accessoires en onderdelen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f30/iphone-accessoires-onderdelen/)
-   -   Probleem power- en home-button door losse chips (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f30/iphone-accessoires-onderdelen/154459-probleem-power-home-button-door-losse-chips.html)

henrybakker 09-05-14 19:15

Probleem power- en home-button door losse chips
 
1 Bijlage(n)
Ik heb hier een iPhone 5 liggen, die alleen maar in wil schakelen als ik hem aan de oplader hang, of aan mijn notebook hang.

Wanneer ik hem aan mijn notebook hang, geeft iTunes gelijk aan dat het apparaat in de herstelmodus zit. Het herstellen wil niet lukken, en de telefoon is op geen enkele manier uit de herstelmodus te krijgen op de normale manier.

Wat wel werkt is om het toestel aan te sluiten met de oplader of USB-kabel, en wanneer het Apple-logo in beeld verschijnt het te ontkoppelen. Het apparaat start dan wel op.

Maar nu komt het probleem: de aan-/uit-knop en home-knop werken niet. Ik heb het toestel uit elkaar gehaald, en heb vastgesteld dat er drie chips los lagen, bij de SIM-kaart-houder.

http://forum.iculture.nl/attachment....1&d=1399655618

Wie heeft ervaring met het opnieuw solderen van deze chips? Of wie weet aan adres waar ik dit kan laten doen? De chips zijn ongeveer 1 bij 1 mm.

faire4u 10-05-14 03:06

Is je iphone wel nog te bedienen met Assitive Touch, want is het mogelijk geen kabel breuk ipv de 3 losse zekeringen die oorzaak zijn van het niet werken van home en power button?

henrybakker 10-05-14 11:50

Wat is "Assitive Touch"? :confused:

Uiteraard heb ik al gezocht op Google, en kwam op de volgende website terecht:

Broke off small jumpers when prying battery out of iPhone. - iPhone 5 - iFixit.

Toen ben ik gaan kijken hoe het met de chips van mijn iPhone zat, en kwam ook tot de conclusie dat ze los lagen. Het lijkt mij daarom ook zeer logisch dat daar het probleem zit.

faire4u 10-05-14 18:42

Assitive Touch kan je aanzetten bij instellingen-algemeen-toegankelijkheid- assitive touch- aan.
Op je homescreen zal dan een witte stip verschijnen waarmee je bepaalde functies kan bedienen, zoals de volume, beeld rotatie, home button, power button etc. etc.

suzuki2002 11-05-14 09:24

Apart de aansluiting van de batterij zit helemaal niet op die aangegeven plek ???(. Oeps te snel gereageerd en niet goed gelezen )




Deze is losgewrikt vanaf de verkeerde kant en heeft hierdoor deze chips beschadigd, ik vraag me af of je deze wel los kunt bestellen,
Deze terug solderen zal niet veel nut hebben omdat ze waarschijnlijk zelf ook defect (afgebroken ) zijn.

Je kan proberen de losse weerstandjes te vervangen door soldeerbruggen , let op dit kan tot gevolg hebben dat je hele iphone niet meer werkt . Maar ook kan het zijn dat je iphone weer gaat werken zoals het hoort .



Succes

yermolai 19-05-14 14:36

Die weerstandjes of zekeringetjes zitten er niet voor niets, dus doorsolderen van de verbinding zou ik niet doen.

suzuki2002 19-05-14 22:45

Gewoon doen , nu heb je er ook niks aan .


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 15:15.